Fråga oss

Behöver du snabbt komma i kontakt med oss?

Ring oss gärna på 08-411 76 76 eller använd nedanstående formulär:

Helt utan kirurgi – Malin om sin fettfrysning

IMG_1323r sv2 omslagsbild

Malin och har genomgått fettfrysning med CoolSculpting hos oss. Här berättar hon om sin egen upplevelse av behandlingen.

Varför du valde att göra din fettfrysnings-behandling?

Jag har tidigare genomgått en större viktnedgång genom att ändra min kost och träning vilket var fantastiskt! Att se sin kropp förändras till det positiva är en fantastisk känsla.  Men jag har under en längre tid kämpat med det sista envisa fettet som inte vill ge med sig, trots samma hälsosamma livsstil. För mig är det vissa specifika områden som varit lite mer problematiska än andra och jag valde därför att göra CoolSculpting (fettfrysning), som en hjälp på traven.

Hur kommer det sig att du inte valde att göra en traditionell fettsugning?

Fettsugning kändes inte aktuellt för mig. Jag har en vardag som är svår att vara borta ifrån och därför passade fettfrysningsbehandlingen mig perfekt. Jag kunde vara borta några timmar för att sedan jobba på som vanligt utan några bekymmer.

Vilket område valde du att behandla?

Mina problemområden var rygg (bh-valk, på sidorna precis under bh:bandet) och mage och det var därför dessa jag valde att behandla.

Hur kändes det att fettfrysas?

Första gången jag skulle göra en behandling var jag lite nervös, jag hade hört om vad jag kunde vänta mig men man vet ju aldrig hur man själv reagerar. Jag kände mig otroligt omhändertagen av min behandlare och hon gick hela tiden igenom processen med mig så jag blev lugn.
Jag fick sätta mig bekvämt tillrätta medan hon gjorde rent och applicerade ett stort geléplåster på området, det kändes kladdigt och lite konstigt att ha den på sig. Därefter la hon på själva munstycket som med hjälp av vakuum suger in fettet i ett munstycke som ska frysa ned området och sedan startar kylprocessen. Vakuumet kändes inte alls däremot kändes det när området började kylas ned, vilket jag uppfattar tog ca 7-10 minuter. Det var en pirrande och lite stickande känsla som uppstod men som helt klart var hanterbart, efter dessa minuter kände jag ingenting och kunde slappna av och läsa en tidning.
När det sedan var dags för att ta bort munstycket berättade hon att man ökar resultatet från behandlingen om man masserar det behandlade området. Just detta moment kändes nog mest, på grund av att det nedkylda området började återfå värmen samtidigt som man får en massage. Men överlag var behandlingen otroligt smärtfri, jag hade förväntat mig mycket värre med tanke på hur pass fina resultat jag sett att den kan ge.

Hur upplevde du behandlingstillfället?

Varje tillfälle gick otroligt fort, jag blev alltid så vänligt bemött och kände mig hemma på kliniken. Under själva behandlingen fick jag tillfälle att läsa och vila mig, det blev lite lyx i tillvaron för mig att koppla av en stund.

IMG_8053r2

Jag kunde dessutom bara trycka på en knapp om det skulle vara något, vilket kändes tryggt.

IMG_8103r

Vad tycker du om resultatet?

Supernöjd! Jag ser och känner på min kropp hur den blivit mindre och mer fast (och även att midjan nu har blivit mer definierad tack vare att bh-valkarna blivit mindre). Har även fått mycket komplimanger och folk har frågat mig vad jag gjort, hur jag har tränat. Även om jag ser resultat efter bara en behandling så skulle jag kunna tänka mig att göra fler CoolSculpting-behandlingar framöver, för ytterligare resultat. Att behandlingen är utan kirurgi bidrar också till att jag skulle kunna göra det igen.

fore efter bh valk nordiska kliniken

Resultatet efter en behandling av bh-valkarna (på sidorna precis under bh:bandet)

Vad har du för råd till andra som vill bli av med envist fett men som försökt med träning och kost som inte hjälpt något?

Jag rekommenderar varmt CoolSculpting till den som behöver en hjälpande hand, jag är verkligen mer än nöjd! Man får dock inte glömma att träning och kost är en livsstil som måste underhållas även efter en behandling som denna.

Kontakta oss HÄR för att boka in en kostnadsfri konsultation för CoolSculpting

Våra patienter Blogg Tillbaka