Fråga oss

Behöver du snabbt komma i kontakt med oss?

Ring oss gärna på 08-411 76 76 eller använd nedanstående formulär:

Att trivas i sitt eget skinn – Maxinne berättar

Maxinne_N_K

Maxinne är en spirituell och grundad influencer som i hela sitt liv har lidit av eksem och allergier. I vår intervju berättar hon om de tips och trix som hjälper henne att leva med sin ”prickiga hy” och även hur Nordiska Kliniken hjälper henne en bit på väg.

Hur det kan vara att leva med problemhy

Min hy är som en härlig fruktcocktail av olika typer av utseenden. Ibland har jag helt ”vanliga” atopiska eksem på kroppen men ibland förflyttar sig dessa även upp till hals och ansikte och då byter de utseende.

ad411545aec81f513fb147ed69725143

Det jobbigaste med detta är hur det får mig att känna mig. Normalt är jag en väldigt extrovert person men när jag har mina hudproblem blir jag mer introvert. Det är hemskt att jag låter huden och mina utslag påverka min personlighet men jag har dock blivit mycket bättre de senaste åren. Jag har fått en större självacceptans men trots det blir det stundtals väldigt jobbigt när eksemen väljer att blomma upp vid fel tillfällen i livet (som de oftast gör).

Skärmavbild 2017-10-02 kl. 07.13.02

Jag försöker intala mig själv att det är så här jag ser ut, att jag är född prickig och med mönster och att det är okej, men det är ibland lättare sagt än gjort. Men jag har mina tips och trix för att göra livet lite lättare.

Att försöka acceptera

I ett blogginlägg berättade du att du försöker att acceptera din hy och att du duger som du är. Hur går tankegångarna kring detta?

Även om jag vill påstå att jag inte bryr mig om vad andra tycker och tänker om mig eller hur jag ser ut så gör jag faktiskt det. När min hy är som värst bidrar det till att jag både känner mig obekväm och ”ful”. Till och med äcklig. I de perioderna tänker jag att alla andra bara ser det jag ser, det vill säga mina prickar och fläckar som täcker vissa partier av min kropp. Självklart vill jag inte känna så. Men jag har på senare tid försökt att fokusera på det jag har istället för det jag INTE har. Jag är nöjd med så mycket annat med mig själv. Man kan inte få allt och jag är tydligen inte född till världen för att stråla med en fantastisk hud men jag försöker fortfarande att lära mig hur jag ska göra det bästa av situationen.

Investera i dig själv – det gör stor skillnad och ger positiv energi

När jag är hemma i (det oftast kalla och torra) Sverige blir min hy sämre och jag försöker därför att regelbundet gå på ansiktsbehandlingar som b.la. ger min hy mer fukt och näring för då känns det faktiskt mycket bättre, även om det egentligen inte är själva eksemen som behandlas. Men det viktigaste med det här är att jag ger mig själv den egentiden! Man bortprioriterar oftast sig själv i en stressig vardag och då blir det viktigt att avsätta tid och faktiskt ge sig själv det där man behöver för att göra livet lite lättare. Stress är aldrig bra och självklart påverkas både sinne och kropp när jag stressar upp mig för min hy. För mig är det minst lika viktigt att må bra på utsidan som att må bra inombords.

Maxinne_NordiskaKliniken

Genom att jag gått till Nordiska Kliniken på ansiktsbehandlingar så slappar jag av, varvar ner och det bidrar till att jag känner mig mindre stressad. Det ger positiv energi som jag känner att min hy påverkas bra av. Jag märker skillnad på de perioder när jag försöker att tänka mer positivt och göra saker som ger bra energi (som t.ex. ansiktsbehandlingarna) jämfört med de perioder när jag spenderar min tid på att må dåligt över mina utslag och eksem, för då blir eksemen värre!

Genom att ta sig den tiden att ge sin hud omtanke och kärlek så blir det en form av egentid att tillföra bra energi till kropp, knopp, hjärta och hud. Lite som yoga eller mindfulness.

Det viktiga med en hudkonsultation och rätt behandlingsplan

En viktig grej för mig har varit gå och få en ordentlig hudkonsultation och även en skräddarsydd behandlingsplan som kan förbättra huden i ansiktet. Det är så många som använder fel produkter och för problem de inte har. Jag vet med säkerhet att den största felande länken för mig är underskott av fukt och att stress är en utlösande faktor av mina utslag och allergier. Att försöka få in vanan att ta sig tiden att gå på regelbundna ansiktsbehandlingar och annat tåls att öva på. En prioritering som är viktig för mig.

Maxinne_NK

Du är inte ensam!

Jag vet att jag inte är ensam med mina hudproblem, men ibland känner man sig ändå ensammast i hela världen. Jag har pratat med hudterapeuterna på Nordiska Kliniken om min hy och det är skönt att höra att det faktiskt inte bara är jag som lider av diverse hudproblem.

Jag dejtade en kille en gång som också hade eksem och på något konstigt sätt så älskade jag att han hade det. Vi hade en gemensam nämnare och där låg vi och kliade oss tillsammans utan konstigheter – ibland är det så skönt att känna att det finns fler med samma problem. Någon som verkligen kan förstå hur jobbigt det faktiskt är – och att man inser att man inte är ensam.

Så till alla er där ute, ni är inte ensamma! Ta er tid för er själva <3

Våra patienter Blogg Hudvård Tillbaka