Fråga oss

Behöver du snabbt komma i kontakt med oss?

Ring oss gärna på 08-411 76 76 eller använd nedanstående formulär:

Hudföryngring med laser

Hudföryngring med vår nya fraktionella laser, SmaXel Co2, ger en kraftfull hudföryngring med oslagbara resultat. Helt utan kirurgi.

Om hudföryngring med laser

Hudföryngring med fraktionerad laser är den modernaste behandlingsmetoden för hudföryngring. En behandling med fraktionell laser förnyar åldrad och rynkig hud helt utan kirurgi. Till skillnad från ett traditionellt kirurgiskt ansiktslyft så förnyas hudcellerna och huden blir samtidigt jämnare med ny lyster och hudstruktur. Ett kirurgiskt ansiktslyft slätar endast ut överflödig hud utan att ta hänsyn till t.ex. solskador eller pigmentförändringar.

Fördelarna med hudföryngring med fraktionell laser

  • Jämnare hud och hudstruktur
  • Ny fräsch lyster
  • Bli av med rynkor
  • Cellförnyelse
  • Långvarigt resultat
  • Ett alternativ till ansiktslyft

Hudföryngring med SmaXel Co2

Nordiska Kliniken erbjuder nu hudföryngring med marknadens bästa lasermaskin, SmaXel Co2. SmaXel Co2 är en fraktionell laser som skjuter laserstrålarna djupt ner i huden och bildar mikroskopiska hål, vilket stimulerar den naturliga läkningsprocessen och tillväxten av ny vävnad. SmaXel Co2 ger oslagbar hjälp med hudföryngring på ett säkert sätt.

Vår SmaXel Co2 behandlar, tack vare metoden med fraktionell laser, även mer djupgående rynkor och ärr med både bättre och mer långvarigt resultat än med exempelvis en laserbehandling med erbiumbaserad laser.

SmaXel Co2 har en extra hög punktdensitet, vilket gör att den ger ett långsiktigt och fullgott resultat på en kortare behandlingstid än andra maskiner för kirurgisk laser. Allt som allt ett utmärkt resultat med endast en kort och skonsam behandling.

Varför hudföryngring?

När vi blir äldre åldras även huden. Olika faktorer så som gener, livsstil och andra yttre faktorer som väder och vind kan påverka vår hud. Huden får sämre elasticitet och volymen minskar. Hyaluronsyran som finns naturligt i huden (som b.la. återfuktar och håller huden spänstig) och kollagen minskar och rynkor samt fina linjer kan uppstå. Huden kan därför kännas torr, slappare och grövre.

Det finns olika metoder och behandlingar för att bromsa uppkomsten av ålderstecken. En effektiv och säker metod är fraktionerad laser med SmaXel Co2. Även behandlingar som skinboosters, hollywood peel och kemisk peeling kan ge ett piggt och fräscht intryck. Kirurgiskt ansiktslyft är ett ingrepp som oftast tillämpas på en äldre målgrupp.

Hur går behandlingen till?

Vår SmaXel Co2 fördelar laserstrålarna på huden. Det ger i sin tur tid för olika delar av huden att kylas ner- ett effektivt sätt att minimera risken för eventuella brännskador och andra biverkningar. Behandling med fraktionell laser tar ca 60 minuter. Innan behandlingen kan du få bedövning och du kan gå hem direkt efteråt. Tänk på att du bör inte vara solbränd eller ha använt brun-utan-sol (BUS) på minst två veckor innan behandlingen.

Vem kan behandlas?

Behandlingen passar dig som vill ha en kraftfull hudföryngring med uppstramande effekt utan kirurgi.

Efter behandling

Vår hudföryngring light ger en snabb läkning och ett minimum av konvalescens. Efter en behandling med fraktionell laser kan området bli rodnat och lite svullet, vilket kan hålla i sig i några dagar. Huden bör hållas ren och återfuktad och sol ska undvikas i minst tre månader efter sista behandlingen. Tänk även på att skydda dig med solskyddsfaktor då huden åldras fortare i solen. Sminka dig kan du börja göra efter ca. en vecka, då den nya huden kan vara röd och känslig samt behöver återhämtning.

Alternativa behandlingar