Fråga oss

Behöver du snabbt komma i kontakt med oss?

Ring oss gärna på 08-411 76 76 eller använd nedanstående formulär:

Åderbråck

Behandling av åderbråck, åderkärl och åderspindlar är ett vanligt ingrepp att genomgå. Vissa lider av sina åderbråck pga. estetiska orsaker medan andra har funktionella besvär. Oavsett finns det bra metoder för att behandla besvären, t.ex. genom injektioner eller VNUS radiofrekvens.

Om åderbråck

Har du besvär av åderbråck? Då är du inte ensam. Många människor har kosmetiska besvär av sina åderbråck, andra kan ha medicinska besvär med tunga ben, smärta, eksem, klåda och i avancerade fall öppna sår. Om man inte behandlar åderbråck kan besvären med tiden bli värre. Vi kan erbjuda dig att bli av med dina åderbråck en gång för alla.

Nordiska Kliniken använder den senaste tekniken att behandla åderbråck med VNUS radiofrekvens. VNUS RF är kliniskt bevisad vara den bästa metoden på marknaden att behandla åderbråck. Metoden ger ett bättre resultat och en snabbare återhämtning efter operation, jämfört med traditionell behandling som t.ex. stripping och laserbehandling. VNUS RF behandlingen ger utmärkta långtidsresultat och är kosmetiskt tilltalande för patienten. Ingreppet görs i lokalbedövning och är ett enkelt och modernt sätt att behandla åderbråck.

Våra läkare som utför behandlingen är erfarna kärl- och thoraxkirurger och specialutbildade inom åderbråck. Vi har toppmoderna lokaler i centrala Stockholm och kan erbjuda våra patienter en klinikvistelse utöver det vanliga med förstklassiga operationssalar och behandlingsrum. Du kommer att bli väl omhändertagen och vi har högt ställda mål på oss själva och att du som patient skall känna dig trygg och nöjd med resultat och bemötande.

Vilka sorts åderbråck kan vi behandla?

Åderbråck, varicer, ådernät, kärlspindlar? Åderbråck på lår, underben? Insida, framsida, utsida, baksida? Det kan var svårt för dig att veta vilken sorts åderbråck du har. Vi kan hjälpa dig med alla varianter av åderbråck och efter en noggrann läkarundersökning och ultraljudsundersökning kan vi erbjuda dig den metod som är bäst lämpad för just dig.

Våra krav på behandling av åderbråck

Viktigaste mål med behandlingen: Resultatet skall vara snyggt och bestående.

VNUS radiofrekvens behandling

Detta är framtidens metod att behandla åderbråck och är vår referens metod. En liten kateter förs upp i venen och med radiofrekvens bränns kärlet från insidan. Man behandlar hela vensegment åt gången vilket är en fördel. Ingreppet görs i lokalbedövning och gör inte ont. Metoden är mycket effektiv och tar ca 30-45 minuter. Du är vaken hela tiden. En timme efter behandlingen kan du lämna kliniken.

  • VNUS radiofrekvens behandling har flera fördelar jämfört med andra metoder
  • Minimalt invasiv, endast ett litet snitt i huden nedanför knät
  • Utmärkta kliniska resultat
  • Kliniskt bevisad göra mindre ont efter ingreppet och ger mindre blåmärken
  • Kosmetiskt tilltalande, inga fula ärr
  • Snabbare tillbaka i vardagliga sysslor

Hur går det till?

Vid ditt första besök får du träffa din kirurg. Du får berätta om dina besvär och om dina önskemål. Dina ben blir undersökta och vi utför alltid en ultraljudsundersökning. Ultraljud är en helt smärtfri undersökning som görs för att kartlägga dina vener och ger kirurgen viktig information för att kunna erbjuda dig rätt sorts behandling. Sedan kan du direkt boka en tid, eller gå hem och fundera vidare. På operationsdagen får du komma till vår klinik och genomgå behandlingen i våra moderna lokaler. Efteråt ser vi till att allt har gått bra och att du är nöjd med besöket.

Länkar

www.vnus.com kan läsa mer om VNUS radiofrekvens behandlingen.

Strippling

Kirurgiskt ingrepp där man gör ett snitt i ljumsken och strax under knät, man för ner en sond genom venen. Sonden och venen tas sedan ut. Ingreppet kan göras i lokalbedövning eller i narkos. Var tidigare den bästa metoden som fanns innan mer modern teknik utvecklades. Läs gärna om VNUS Radiofrekvens behandling. Ibland kan stripping bli aktuellt om anatomin inte möjliggör VNUS RF.

Lokal extirpation

Med mycket små snitt och ett virknålsliknande instrument tar man bort synliga åderbråck. Denna metod används ofta som komplettering till alla andra metoder för att göra hela behandlingen komplett, d.v.s att ta bort alla synliga åderbråck.

Injektionsbehandling

Injektionsbehandling (Skleroterapi) innebär att man sprutar in ett kärlretande ämne i små åderbråck som gör att venen drar ihop sig och skrumpnar. Man använder sig av en mycket fin nål och venen bleknar och försvinner. I rätt situation och i rätta händer har metoden gott resultat, även om risken finns att man måste upprepa behandlingen.

Hur går jag tillväga för att utföra ingreppet?

Alla kirurgiska ingrepp föregås av en konsultation med kirurg. Där kommer du få genomgå klinisk undersökning, noggrann analys av just din problematik och få fulltäckande information kring de behandlingsalternativ som passar dig bäst.