Fråga oss

Behöver du snabbt komma i kontakt med oss?

Ring oss gärna på 08-411 76 76 eller använd nedanstående formulär:

Fettransplantation

Fettransplantation är ett ingrepp som ofta används som en del i andra operationer. Vid en fettsugning kan fettet användas till andra områden på kroppen, t.ex. brösten eller ansiktet.

Om fettransplantation

Fettransplantation används för att återskapa volym i vissa delar av ansiktet och kroppen. Vanligtvis används metoden vid djupa veck runt munnen samt även för att bygga upp kindpartier och öka läpparnas volym. Även i vissa delar av kroppen (vid ojämnheter och dylikt) funkar det utmärkt att transplantera kroppseget fett.

Volymförlust är något som åldrandet bidrar med och denna metod används för återskapandet av volymen genom att använda kroppseget fett. Fördelarna med denna metod är framförallt att kroppens immunförsvar inte reagerar eftersom implantatet är kroppseget, vilket även utesluter risker för allergiska reaktioner. Det kan krävas flera behandlingar tills man når ett optimalt resultat. Hållbarheten vid en fettransplantation är bra och långtidsbestående.

Hur går jag tillväga för att utföra ingreppet?

Alla kirurgiska ingrepp föregås av en konsultation med kirurg. Där kommer du få genomgå klinisk undersökning, nogrann analys av just din problematik och få fulltäckande information kring de behandlingsalternativ som passar dig bäst.


Boka konsultation online