Fråga oss

Behöver du snabbt komma i kontakt med oss?

Ring oss gärna på 08-411 76 76 eller använd nedanstående formulär:

Ryggplastik

En ryggplastik avlägsnar överflödig hud på ryggen. Huden sträcks ut och ibland kan även en fettsugning behövas, även om en ryggplastik fördelaktigt förbättrar formen på ryggen.

Om ryggplastik

Ryggplastik utförs för att förbättra formen på ryggen med hjälp av utsträckning av hud. Vid viktnedgång kan ett hudöverskott på ryggen uppstå, men även på grund av ökad ålder då huden blir mindre elastisk. Det är vanligt att kombinera ryggplastik med fettsugning, detta för att skapa ett smalare intryck eller förbättra formen av bålen.

Placering av ärr

Vid en ryggplastik kan snitten läggas på olika sätt, beroende på hur mycket hud som ska avlägsnas och ifall man även ska genomgå en fettsugning. Hur och var snitten läggs bestäms innan operation tillsammans med kirurgen. Oftast sys stygnen med resorberbara trådar som kroppen själv tar hand om. Ärren kan bli synliga och även rodnade eller bli ett brett blekt streck. Dock beror ärrens utseende beror på olika faktorer såsom arvsanlag och rökning.

Efter operation

Detta ingrepp sker i narkos och efter operation är det vanligt att man sover kvar på kliniken en natt. En gördel ska bäras dygnet runt i två veckor och det första återbesöket sker efter några dagar och sedan efter 14 dagar igen. Smärtan varierar, men är oftast överkomlig, däremot kan en övergående stramande känsla och svullnad uppstå dem första veckorna efter ingreppet. Det är även vanligt att man i början får känselnedsättning i det opererade området. Lättare träningsformer kan återupptas efter cirka två månader efter ingreppet.

Hur går jag tillväga för att utföra ingreppet?

Alla kirurgiska ingrepp föregås av en konsultation med kirurg. Där kommer du få genomgå klinisk undersökning, noggrann analys av just din problematik och få fulltäckande information kring de behandlingsalternativ som passar dig bäst.


Boka konsultation online