Vi använder cookies för att spara viss information. När du använder Nordiska Klinikens hemsida godkänner du detta. Läs vår Integritetspolicy här.

Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Information inför din provtagning

I samarbete med Werlabs erbjuder vi ett paket preoperativa labprover som vi rekommenderar att du tar 4 veckor veckor innan din planerade operation.

Proverna är avsedda främst för dig som planeras för större kirurgiska ingrepp (>3 timmar) eller kombinationsingrepp (2 eller flera ingrepp samtidigt). Vi rekommenderar att du väljer provtagningspaketet ”Folkhälsopaketet” vid val av provtagningspaket.

Boka ditt provtagningspaket här.

Varför är dessa labprover viktiga?

Inför kirurgiska ingrepp är det viktigt att vi som behandlande läkare har kännedom om ditt allmänna hälsotillstånd (komplett hälsodeklaration) och vad du tidigare genomgått för operationer. För dig som planeras för större kirurgiska ingrepp ( >3 timmar) eller kombinationsingrepp (2 eller flera ingrepp samtidigt) är det viktigt för dig som patient och för oss som behandlar dig att vi får en preoperativ status med blodprover inför det planerade ingreppet. Blodproven kan ge viktig information om din hälsa och omfattar allmänt blod-, elektrolytstatus, järnlager, glukos med flera.

Klinisk bedömning tillsammans med dina provsvar medför en ökad säkerhet inför ditt planerade ingrepp. Eventuella avvikelser från normalvärden kan i vissa fall behöva åtgärdas eller optimeras inför en operation. Exempelvis kan låga järnlager upptäckas och behandlas i tid så att patienten har en normal blodprocent (Hb) på operationsdagen.

Vi vill med detta säkerställa att din operation och rekonvalescensperioden skall förlöpa så smidigt och säkert som möjligt. Vid avvikande resultat, vänligen kontakta oss.

Viktig information inför provtagning

Om du äter någon järnmedicin skall denna inte tas på dagen för din provtagning.

Provet ska helst tas fastande vilket betyder att ingen mat ska ha intagits på tio timmar innan provtagningen.

Observera att allt utom vatten samt te och kaffe utan tillsatser av socker eller mjölk räknas.

Inför din provtagning skall du ta med giltig legitimation. Notera att det är Werlabs som är remittent, ej Nordiska Kliniken – ifall frågan kommer vid provtagningen.

Kroppsaktivitet kan påverka analysen varför träning innan provtagning bör undvikas. Vila i ca 15 min innan provtagningen.

Så går provtagningen till

Steg 1 – Beställ blodprov

Gå in på go.werlabs.se/ksL och beställ ”Folkhälsopaketet”.

Du kan beställa ditt test med e-post eller BankID, du betalar vid beställningen.

En elektronisk remiss skickas automatiskt till Werlabs-anslutna lab. Notera att avsändaren av remissen kommer vara Werlabs och ej Nordiska Kliniken.

Steg 2 – Ta blodprov

Gå till ett Werlabs-anslutet provtagningsställe, Werlabs samarbetar med bland annat Karolinska Universitetslaboratoriet, Synlab och Unilabs.

Hitta ett provtagningsställe nära dig här, välj mellan drop-in  eller tidsbokning. Glöm ej att ta med legitimation.

Steg 3 – Se dina resultat digitalt

När dina provresultat är färdiga meddelas du via e-post och loggar säkert in med BankID på din digitala journal på Werlabs.se för att se dina provresultat.

Steg 4 – Skicka dina provsvar till oss

Skicka in dina provresultat till ssk@nordiskakliniken.se . Dina provresultat är viktiga för att säkerställa att din operation kan genomföras. Skicka därför in dina resultat så tidigt som möjligt inför din operation.