Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Vad innebär buccal fat pad removal?

En buccal fat removal, ibland också kallad för buccal fat pad removal eller bichectomi, är ett ingrepp där fett tas bort i den nedre delen av kinden för ett resultat som ger ett skarpare intryck och ett mer skulpterat utseende av kindregionen.

Så utförs en bichectomi

En bichectomi utförs genom att fettet i kinden tas bort genom en liten öppning i munslemhinnan. Ett litet snitt läggs på kindens insida och lämnar du får därför inga synliga ärr efter ingreppet. En bichectomi kan utföras i lokalbedövning eller i narkos. Stygnen på insidan av munnen försvinner av sig själv. Eventuell postoperativ svullnad lägger sig vanligtvis inom 1-2 veckor.

En buccal fat pad removal utförs av en plastikkirurg och är ett ingrepp som tar uppemot en timme.

För vem passar en buccal fat pad removal?

En buccal fat pad removal passar dig som vill bli av med oönskade fettdepåer i ansiktet och få ett mer definierat ansikte med skarpare konturer. Dessa fettdepåer är svåra att bli av med genom träning eller kosthållning, och kan i många fall bero på ärftliga faktorer. Med ett litet ingrepp går det däremot att få ett mer definierat och skulpterat ansikte med ett resultat som förblir permanent. För att undvika att håligheter uppstår tas aldrig allt fett bort. Observera att resultatet också kan påverkas av den livsstil du har.

Inför och efter en bichectomi / buccal fat removal

Du får alltid träffa en plastikkirurg för konsultation innan du genomgår en bichectomi. Ni går då tillsammans igenom vilka förväntningar som kan ställas på ingreppet och diskuterar eventuella risker. Du får ta del av information om operationen och får även en chans att ställa frågor.

Du kan uppleva svullnad ca 1-2 veckor efter operation. Du kommer att se det slutgiltiga resultatet av din buccal fat removal ungefär sex månader efter din operation.

Dela din Nordiska upplevelse genom att använda #nordiskakliniken