Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Klicka för att se film

Lär dig mer om våra bröstingrepp.
Titta på någon av filmerna nedan om bröstförstoring, NK-metoden, narkos och eftervård.

Om bröstoperationer

Varför bröstoperation?

Ett bröstingrepp syftar främst till att förstora, förminska, rekonstruera eller omforma brösten. Vanliga orsaker till bröstoperation skulle kunna vara kraftig viktnedgång eller graviditet som har påverkat bröstens form. Det skulle också kunna vara en medfödd deformitet, såsom trattbröst, det vill säga när revbenen och bröstbenet inte växer som de borde, och orsakar en insjunken bröstkorg. Oavsett den bakomliggande anledningen till bröstoperationen, finns det ett ingrepp som passar.

Vi på Nordiska Kliniken kan med den senaste tekniken och våra erfarna specialister erbjuda dig bästa möjliga vård, efter dina önskemål. Kontakta oss om du är intresserad av en bröstoperation i Stockholm. Vi har lång erfarenhet av lyckade bröstoperationer.

Överväger du en bröstoperation i Stockholm?

Om du överväger en bröstoperation i Stockholm hos oss på Nordiska Kliniken rekommenderar vi att du bokar in en konsultation för individuell rådgivning hos våra specialister i plastikkirurgi. Där får du genomgå en klinisk undersökning och en noggrann analys av just din problematik. Du får även heltäckande information kring de behandlingsalternativ som passar dig bäst.

Om du genomgår en bröstförstoring eller bröstförstoring med lyft ingår även 3D-simulering samt vår unika Trygghetsgaranti.

Hur länge ska man tejpa ärr efter bröstoperation?

Rekommendationen är att ärren ska tejpas i 3 månader efter en bröstoperation, och därefter ska silikonstift för ärr användas i ytterligare 3 månader.

Vad kostar en bröstoperation?

Priset varierar beroende på vad för typ av bröstoperation du vill göra, exempelvis en bröstförstoring kostar från 39 000 kr. Se vår prislista här.

Sjukskrivning efter bröstoperation

En sjukskrivning efter bröstoperation kan vara i mellan ett par dagar och 2 veckor. Hur långt din sjukskrivning sträcker sig beror på vilken typ av ingrepp du har genomgått, samt vilket typ av yrke du har. Sjukskrivningsperioden är individuell.

Träning efter bröstoperation

Hur snabbt kan du komma i gång med träning? Efter bröstoperation bör du under den första tiden inte anstränga dig på ett sätt som gör ont eller som påverkar läkningen negativt. Efter cirka 2 veckor kan du vanligtvis komma i gång med lättare fysiskt arbete, och efter cirka 6 veckor kan du höja intensiteten i träningen. När du kan börja träna igen beror bland annat på vilket typ av ingrepp du har gjort. Det är alltid viktigt att följa kirurgens rekommendationer, då dessa kan skilja sig från patient till patient.

BH efter bröstoperation

Oavsett om du har gjort en bröstförminskning eller bröstförstoring kommer du att behöva använda en läk-bh, också kallad post-op-bh, efter bröstoperation. Denna bh bör användas i cirka 3-6 månader. Detta ger brösten stöd och minskar påfrestningar under läkningsprocessen. Följ alltid din kirurgs rekommendationer. Dessa kan skilja sig mellan olika patienter och behandlingar eller ingrepp.

Ärr efter bröstoperation

Stygnen som används för att sy ihop operationssåret läker av sig själva. Efter cirka 1 månad har såret läkt, men kan vara svullet i upp till 2 månader. För att ditt ärr efter bröstoperation ska synas så lite som möjligt är det viktigt att du tar hand om det. Tejpa såret i minst 3 månader. Därefter kan du använda silikonstift för ärr i ytterligare 3 månader.

Dolda ärr med ny teknik vid bröstharmonisering

I takt med att tekniken utvecklas inom estetisk kirurgi, dyker det upp allt fler innovativa metoder som syftar till att minimera ärrbildningen efter bröstoperationer. Mia Femtech är en banbrytande teknik som erbjuder en minimalinvasiv bröstoperation. Genom att använda denna metod kan kvinnor uppleva en förändring av sina bröst med betydligt mindre ärrbildning jämfört med traditionella metoder. Metoden fokuserar på att bevara bröstvävnaden.

Fler frågor och svar

Detta är NK-metoden

NK-metoden är unik på så sätt att den ser mycket mer till den anatomiska helheten hos patienten än andra metoder. Med många metoder väljer man först implantat, och därefter räknas dess placering på bröstkorgen ut matematiskt. Resultatet av det kan bli bröst som är för stora, och som inte ser naturliga ut.

NK-metoden strävar efter estetisk harmoni och balans, och sätter varje individs anatomiska förutsättningar i fokus. Placering, form och storlek på implantatet anpassas till patientens längd samt höft- och axelbredd, allt för att skapa nya bröst som ska upplevas som så naturliga som möjligt.

Klicka för att se film

När får man träna efter bröstoperation?

Vanliga frågor

Under den första tiden bör du undvika att aktivera bröstmuskulaturen mer än nödvändigt. Du bör därför undvika att utföra tunga lyft under de 6 veckor som följer efter din operation.

 

Patientberättelse – Bröstförstoring

Sarah 44 år, affärsutvecklare och tvåbarnsmamma från Äppelviken

Jag hade egentligen inte särskilt små bröst, men hade alltid tilltalats av tanken på att ha en större byst. Så efter att jag fått barn bestämde jag mig för att unna mig själv en bröstförstoring. Tyvärr blev jag inte nöjd med resultatet av ingreppet hos den första kliniken jag gick till, och fick återkomma flera gånger för korrigeringar. Då jag fortfarande inte var nöjd, började jag se mig om efter andra kliniker. Jag hade hört talas om Nordiska Kliniken tidigare, men gick också till en del andra på konsultationer. Det var framförallt att jag blev så sakligt och professionellt bemött som gjorde att jag bestämde mig för Nordiska Kliniken. De var inte ”säljande” utan kändes väldigt seriösa, och jag fick realistiska förväntningar på hur resultatet kunde bli. Jag kände mig sedd. Dessutom var Trygghetsgarantin en viktig del – när jag gått tillbaka till den andra kliniken för nya operationer så hade jag fått betala för dem själv. Nu visste jag att jag inte skulle behöva betala mer om jag inte blev nöjd.

Hela behandlingsprocessen gick jättesmidigt och alla, från receptionisterna till sjuksköterskorna, var otroligt proffsiga. Det var som att de höll en i handen hela tiden och känslan på kliniken var familjär och varm.

Och jag blev jättenöjd med resultatet, så det blir inte aktuellt med några fler operationer för mig. Brösten känns som att de är anpassade till min kropp. Jag vill inte upplevas som ”storbystad” utan bara som att jag har fylliga bröst. Jag känner mig inte hämmad i vardagen längre. Ärren är för övrigt redan nästan osynliga, bara fyra månader efter operationen.

Boka tid för konsultation

Boka tid

Delbetala din operation

Finansiering

Moderna operationssalar av hög klass

Nordiska Kliniken har en toppmodern operationsavdelning av högsta klass. Avdelningen är skild från övriga lokaler och endast operationspersonal och patienter får vistas där. Operationssalarna har hepafiltrerad lufttillförsel, vilket innebär en hög grad av sterilitet och ren luft som förebygger infektioner.

Våra lokaler

Professionell personal

På Nordiska Kliniken finns en erfaren och välutbildad grupp av läkare med specialistkompetens. Utmärkande för oss är att alla våra kirurger har en bred och lång erfarenhet inom den estetiska branschen. Alla kirurger har vana av vetenskapligt arbete och genomgår nya utbildningar och kurser för nya behandlings- och operationstekniker kontinuerligt.

Vår personal