Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Gynekomasti

Vad är gynekomasti?

Gynekomasti innebär bröst på män som liknar kvinnors.

Den vanligaste orsaken till Gynekomasti, eller ”man boobs” som det också kallas, är övervikt, men det kan också ha medicinska orsaker. Utvecklingen av för stora mansbröst kan uppstå i alla åldrar och innebär ofta en psykologisk belastning. En del män väljer därför att göra en förminskning av brösten.

Gynekomasti - Pris från 45 000 kr

eller delbetala 1 969 kr /månaden

Boka tid

Operationstid

1-3 timmar

Tid på kliniken

2-6 timmar

Tillbaka på jobbet

Efter ett par dagar

Operation

Under narkos eller lokalbedövning

Hur går en gynekomasti-operation till?

Operation av gynekomasti syftar till att minska storleken på mansbröst. Detta sker med fettsugning och/eller genom borttagning av bröstkörtelvävnad via små snitt längs vårtgårdens undre kant. Operation av gynekomasti tar cirka en timme och sker under narkos eller lokalbedövning, varefter man kan återvända hem.

Ärren placeras vanligtvis längs vårtgårdens nedre kant, men det kan även bli 4-5 mm långa ärr på brösten vid samtidig fettsugning. Vanligtvis används stygn som försvinner av sig själv.

Efter operation

Efter operation används en gördel dygnet runt över det opererade området i två veckor och sedan dagtid i ytterligare tre veckor.

Obehaget efter operation är måttligt och brukar gå att mildra med vanliga värktabletter som man får utskrivet av oss innan operationen. Det opererade området blir eventuellt blått och svullet under 2-4 veckor. Det kan även kännas lite hårt och ojämnt under det första halvåret, vilket är helt normalt.

Man kan börja arbeta igen efter 2-7 dagar beroende på sysselsättning, men bör vänta fem veckor med att återuppta eventuell träning.

Vad är Body Contouring?

Plastikkirurg Pehr Sommar berättar om Body Contouring.

Klicka för att se film

Professionell personal

På Nordiska Kliniken har vi en erfaren och välutbildad grupp av läkare med specialistkompetens. Utmärkande för oss är att alla våra kirurger har bred och lång erfarenhet inom den estetiska branschen. Alla kirurger har vana av vetenskapligt arbete och genomgår nya utbildningar och kurser för nya behandlings- och operationstekniker kontinuerligt.

Vår personal

Ett unikt koncept

Hos Nordiska Kliniken ska du känna att vi är med dig hela vägen. Från det allra första mötet med din specialist, via operationen, ditt återbesök och längre än så. Vårt koncept bygger på att skapa en långsiktig, personlig, relation med våra patienter. Vi ska alltid finnas tillgängliga för dig, oavsett situation eller tidpunkt.

Vårt koncept