Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Rynkbehandling

Botox (Botulinumtoxin) är muskelavslappnande och används som behandling mot rynkor. När vi blir äldre är det vanligt att rynkor och fina linjer i ansiktet blir mer framträdande i takt med att vi åldras och huden förlorar sin elasticitet. Det kan ofta ses som vackert – att vi bär spår av livet på vår kropp, men det är inte alla rynkor som är önskade.

Vissa rynkor i pannan eller runt ögonen kan göra att man ser arg, sur eller trött ut, fast man inte är det. För en del tär det på en mentalt att ens utseende inte speglar hur man mår eller känner sig – det i sig kan göra att man mår dåligt. Då kan en rynkbehandling med Botox ge ett resultat som slätar ut huden med ett yttre resultat som bättre speglar ens inre känslor.

Botox i Stockholm

På Nordiska Kliniken har vi lång erfarenhet av att utföra rynkbehandling med hjälp av Botox i Stockholm där du hittar vår klinik. Tveka inte att kontakta oss om du vill veta mer.

Vad är Botox?

Botox är ett beprövat och godkänt läkemedel som använts under många år. Det används i dag vid bland annat:

 • Behandling mot rynkor och veck i pannan samt i ögonområdet (kråksparkar)
 • Mot besvärande arm- och handsvettningar
 • Vid behandling av migrän och spänningshuvudvärk

Läs om fler behandlingsområden nedan.

Botox - Pris från 3 000 kr

Behandlingstid

15-30 minuter

Läkemedel/produkt

Botox/Vistabel

Hållbarhet

4-6 månader

Tillbaka på jobbet

Direkt

Hur fungerar det?

Det verksamma ämnet i Botox (botulinumtoxin) blockerar nervimpulserna till ansiktsmusklerna, vilket får dem att slappna av. På det sättet verkar behandlingen både förebyggande mot framtida rynkor, men det jämnar också ut befintliga linjer och rynkor. Även de överaktiva musklerna som framkallar besvär med till exempel tandgnissling, tandpressning och huvud- och käkspänningar slappnar av. Med det minskar också smärtan.

Behandlingen är snabb och enkel. Genom knappt kännbara tunna nålstick injiceras Botox i behandlingsområdet av läkare eller injektionssjuksköterska. Ingen bedövning behövs och man kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen. Vissa patienter upplever en lätt, men övergående rodnad första dygnet.

Effekten av behandlingen varar vanligtvis i cirka 6 månader. Vidare behandling kan behövas för att bibehålla effekten.

Behandling för mediciniskt bruk

Innan din behandling genomgår du alltid en konsultation med en legitimerad injektionssjuksköterska eller läkare för att bedöma om injektioner med muskelavslappnande kan lindra dina besvär.

När kommer effekten av Botox och hur länge håller det?

Effekten syns inom 3-4 dagar och håller i sig upp till sex månader.

Behandlingsområden

Botox kan användas till behandling av rynkor och veck i pannan och i ögonområdet (kråksparkar) samt vid nerdragna mungipor och vissa rynkor på halsen. Det kan även användas vid besvärande arm- och handsvettningar, tandgnissling / tandpressning, spänningshuvudvärk samt vid behandling av migrän.

Exempel på behandlingsområden

 • Glabella (bekymmersrynkan mellan ögonbrynen)
 • Kråksparkar (rynkor vid ögonvrårna)
 • Arm- och handsvettningar
 • Asymmetri
 • Horisontella rynkor/veck i pannan
 • Ögonbrynslyft
 • Mot migrän
 • Tandgnissling/tandpressning
 • Spänningshuvudvärk
 • Käkar (förminskning)
 • Lyft av överläpp
 • Nerdragna mungipor
 • Gummy smile (synligt tandkött)
 • Rynkor på halsen

Biverkningar & risker

I sällsynta fall kan Botox orsaka biverkningar i form av en övergående svaghet i närliggande muskler. Även rodnad, huvudvärk och klåda är exempel på biverkningar, som dock oftast går över efter någon vecka. Eftersom effekten är övergående är även eventuella biverkningar oftast övergående.

Botulinumtoxin för medicinskt bruk

Muskelavslappnande kan snabbt och effektivt lindra för dig som besväras av tandgnissling och spänningshuvudvärk. Botulinumtoxin är ett kraftfullt och beprövat neurotoxin som används för både estetiskt och medicinskt bruk. Genom att blockera signalsubstanser från nervceller till muskler kan en behandling med Botox lindra överaktivitet hos muskler som leder till bl.a. tandpressning, tandgnissling, käkspänningar och spänningshuvudvärk.

Kontakta oss för en individuell rådgivning om hur du kan få hjälp hos någon utav våra injektionssjuksköterskor.

Tandgnissling och tandpressning

De flesta som lider av tandpressning eller tandgnissling gör det under nätterna eller omedvetet under dagtid. Båda tillstånd kan leda till tandslitage, ömhet samt huvud-och käksmärta. Injektioner med muskelavslappnande kan vara en effektiv behandling för att lindra detta.

Spänningshuvudvärk och käkspänningar

Spänningshuvudvärk beskrivs ofta som ett åtstramande band över pannan eller huvudet. Vissa upplever en tryckande och molande känsla över huvudet. Värken kan också sätta sig i nacken, käkarna och tinningarna. Om de vanliga knepen mot huvudvärk inte ger tillräcklig lindring kan behandling med muskelavslappnande medel vara ett effektivt alternativ.

Denise Fa, injektionssjuksköterska på Nordiska Kliniken, berättar om Minilyft med Botox och fillers.

Våra injektionssjuksköterskor

Klicka för att se film

Swipa för att se fler

Snabbfakta

 • Hållbarhet: 3-6 månader

 • Områden: Rynkor, spänningshuvudvärk och svettning

 • Fördelar: Säker och beprövad metod

Casefilm

”I mitt jobb är det viktigt att se pigg och fräsch ut. Och jag är verkligen en väldigt glad och positiv person. Problemet för mig var att mitt utseende inte alls speglade hur jag mådde.”

Klicka på filmen för att se hela filmen om Helens rynkbehandling med Botox-injektion.

Klicka för att se film

Kan Botox förebygga rynkor?

Vanliga frågor

Medicinsk utbildad personal

Våra injektionssjuksköterskor