Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Frågor och svar

Många har frågor kring estetisk plastikkirurgi och medicinsk hudvård, och därför har vi samlat de vanligaste frågorna här. Hittar du inte svar på det du undrar är du självklart välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

 • Bröst

  Kan jag få precis de bröst jag vill ha?

  Med bröstimplantat går det att åstadkomma tydliga och märkbara skillnader i storlek och fasthet. Det är dock viktigt att komma ihåg att alla har inte bara olika förväntningar på en bröstoperation, utan också olika förutsättningar, bland annat vad det gäller anatomin. Det finns även andra faktorer som kan påverka det slutliga utseendet på brösten.

  Vilka risker finns?

  För en frisk person att bli sövd i Sverige på en klinik med modern övervakningsutrustning och erfarna narkosläkare, som följer tydliga riktlinjer, är risken för att ta skada relaterat till narkos mycket låg.

  Gällande risker med ingreppet i sig finns det studier som gjorts i samband med silikonproteser som visar att risken för infektion är 1,3 %, hematom 0,8 %, svullnad 1,8 %, fördröjd sårläkning 1 %, onormal ärrläkning 0,9 %, att implantat hamnar snett 2,6 % samt asymmetri 0,8 %. Det finns dock studier som visar att dessa siffror går att förbättra med noggrann teknik och modern utrustning under operation. Risken för infektion i samband med kirurgiska ingrepp påverkas av operationssalens utformning och ventilation.

  Operationssalarna på Nordiska Kliniken är toppmoderna och har den senaste utrustningen som självfallet följer Socialstyrelsens rekommendationer och rådande EU-krav.

  Ofarliga/ytliga komplikationer som kan uppstå är rippling, muskelpåverkan, DB, tenting,
  kapselkontraktur och känselnedsättning.

  Är det smärtsamt?

  Upplevelse av smärta är väldigt individuellt och det är svårt att på förhand säga hur du kommer att uppleva ingreppet. Vi använder en exakt och atraumatisk kirurgisk teknik, vilket bidrar till ett lindrigare och kortare postoperativt förlopp.

  Vanligt förekommande obehag efter en bröstförstoring är ömhet, framförallt de första dygnen, som successivt klingar av. Obehag/smärtupplevelse reduceras med vanliga smärtlindrande tabletter. Brösten kan upplevas spända och svullna de första veckorna och det tar flera månader innan brösten fått sin slutgiltiga form.

  Hur lång tid tar det att återhämta sig och när kan jag börja arbeta igen?

  Precis som med smärta är detta väldigt individuellt. Det är realistiskt att räkna med 5-10 dagar för att återhämta sig innan man kan vara tillbaka på arbetet igen, beroende på vilken typ av yrke man har.

  Vilket implantat ska jag välja?

  Det finns många leverantörer av silikonproteser i världen och det kan vara svårt för dig som patient att veta vilket du ska välja. Nordiska Kliniken har valt att arbeta med de fabrikat som vi anser är bäst på marknaden, genom hög kvaliteten och breda sortiment. Vid konsultationen presenterar kirurgen olika förslag på implantat och ni väljer tillsammans ut det som passar dig bäst.

  Hur länge håller implantaten?

  Tidsperioden varierar från person till person, men i många fall bör det ske ett implantatsbyte en gång under en livstid. Livstidsgaranti finns för till exempel Mentor-implantat om implantaten spricker (rupterar).

  Påverkas amningen?

  Vissa kvinnor kan ha svårigheter att amma trots att de inte genomgått en bröstförstoring. Därför är det väldigt svårt att säga att en bröstförstoring skulle försvåra möjligheten att amma.

  Kan jag genomgå mammografi?

  Ja. Det är dock viktigt att meddela personalen att man har implantat i samband med att man ska göra en mammografiundersökning.

  Behöver jag kapselgaranti?

  Kapselkontraktur kan uppstå när som helst efter en bröstförstoring, dock är det vanligast under de närmast följande åren efter en bröstförstoring. Därför kan det vara en bra idé att ha en kapselgaranti, vilket ingår i Nordiska Klinikens Trygghetsgaranti.

  Vad är trygghetsgarantin?

  Vid en bröstförstoring eller bröstförstoring med lyft har du som patient möjlighet att teckna en Trygghetsgaranti. Trygghetsgarantin ingår alltid under en 12-månadersperiod efter att den primära operationen har utförts och kan även förlängas till 3 eller 5 år. Trygghetsgarantin innebär att vi åtgärdar eventuella otillfredsställande behandlingsresultat eller oförutsedda händelser helt kostnadsfritt, något som vi är unika med i Sverige.

  Trygghetsgarantin avser kapselkontraktion, läckage, symmastia, abnormal muskelpåverkan, bottom-out, töjd ficka i sidled, ruptur, tenting och ärr som inte läker som förväntat.

  Spelar min bröstbredd någon roll?

  Din egen bröstbredd är viktig då implantatets bredd anpassas efter den. Patientens önskemål kring bredd mellan brösten spelar också in för valet av implantat.

  När mjuknar brösten?

  Det är individuellt hur lång tid det tar för brösten att mjukna. Ett par faktorer som påverkar är hur lång tid det tar för kapseln att bildas som fixerar implantatet samt storleken på implantat.

  Kan jag äta p-piller eller andra läkemedel?

  Ja, det går bra att äta p-piller. Du ska däremot undvika preparat som kan bidra till en ökad blödningsbenägenhet.

  Vitamin E samt Omega3-fettsyror bör undvikas 2 veckor innan operation.

  Läkemedel med Acetylsalicylsyra som ex. Treo bör undvikas 1 vecka innan operation.

  NSAID-preparat som Ipren och Voltaren med flera bör undvikas 2 veckor innan operation.

  Om du regelbundet medicineras med läkemedel som Warfarin, Trombyl eller Plavix bör du rådgöra med din kirurg.

  Kan jag snusa och röka?

  Både rökning och snusning bör undvikas minst 2 veckor före- och efter operation. Detta för att minska risken för sårinfektioner, fördröjd läkning och ökad ärrbildning. För snusning finns ännu ej lika mycket forskningsunderlag som för rökning kopplat till operation. Det vi vet är att nikotinet som finns i snus har en negativ inverkan på cirkulationen, vilket försämrar sårläkning.

  Kan jag resa/flyga efter operation?

  Rekommendationen är att avvakta med att flyga 48 timmar efter operation. Om en längre flygning planeras i nära anslutning till ingreppet bör du rådgöra innan med din kirurg.

  Vad kostar en korrigering?

  Det beror på vad som behöver korrigeras. Rippling eller normal muskelpåverkan är exempel på normala ”komplikationer” som kan uppstå och inget som en kirurg kan rå över, därför är det mycket ovanligt att korrigering för detta ingår i priset. Du kan däremot teckna vår Trygghetsgaranti, vilket innebär att vi åtgärdar ev. oförutsedda händelser helt kostnadsfritt.

  Kommer brösten krympa?

  Många upplever att brösten minskar i storlek ett tag efter bröstförstoringen. Detta kan ofta bero på att svullnaden går ner samt att patienten vant sig vid att ha större bröst och de upplevs som de minskat i storlek.

  Är det normalt att brösten åker isär när jag ligger ner?

  Precis som ett par naturliga bröst kan även bröst med implantat glida isär. Hur mycket beror på dina egna förutsättningar såsom hudens elasticitet, ålder, storlek på implantat osv.

  Kan jag bära tungt efter operation?

  Under den första tiden bör du undvika att aktivera bröstmuskulaturen mer än nödvändigt, då detta kan påverka läkningen negativt. Man bör alltså undvika att utföra tunga lyft upprepade gånger under de 6 veckor som följer efter din operation.

  Behöver jag bröstband?

  Om du är i behov av att bära bröstband bedömer din kirurg i samband med din operation. Bröstband kan användas för att åstadkomma ”skidbacke” eller en s.k. underpool.

  Nedstämd efter operation?

  Det finns läkemedel som du nyttjar efter din operation i syfte att reducera din smärtupplevelse. I vissa fall drabbas patienter av läkemedlets oönskade effekter/biverkningar där depression och ångest inkluderas. Sedan är det inte alltför ovanligt att patienter blir mycket inaktiva samt socialt avskärmade efter en operation vilket kan påverka våra hormonnivåer i kroppen, som i sin tur resulterar i nedstämdhet. Därför är det viktigt att försöka att återgå till sina vardagliga sysslor så snart om möjligt efter sin operation.

  Hur länge behöver jag vara sjukskriven?

  Vid stillasittande arbete är många tillbaka på arbetet efter 5-7 dagar. Vanligast är dock att vara sjukskriven 1-2 veckor.

  Hur länge behöver jag tejpa ärren?

  Rekommendationen är att dina ärr ska tejpas i 3 månader, därefter använda silikonstift för ärr i ytterligare 3 månader.

  Kan jag använda silikonstift för ärr istället för tejp?

  Det går bra att använda vilket som, då båda är likvärdiga. Silikonstift för ärr är dock lättare att applicera då det är utformat som ett stift. Silikonstift för ärr finns att köpa i vår reception på Drottninggatan 33 i Stockholm.

  När kan jag börja sola?

  Undvik att utsätta dina ärr för direkt solljus. För övrigt är ingen fara att vara i solen. Du bör dock ej vistas i varma/fuktiga förhållanden under en period på 4 veckor efter din operation för att uppnå en så pass bra läkning av ärr som möjligt.

  Kan jag gå utan BH/bygel-BH efteråt?

  Rekommendationen är att bära någon form av stöd-Bh under 6 månader efter din operation. Om du funderar på att vara utan din stöd-Bh under en kortare period bör du rådgöra med din kirurg först.

  När kan jag bada efteråt?

  Rekommendationen är att avvakta med att bada badhus/badkar/bastu i 4 veckor efter din operation.

  När kan jag börja träna efteråt?

  Efter 6 veckor kan du börja träna underkroppen men vänta 9-12 veckor med överkroppen och upp till 6 månader med att utföra rena bröstmuskelövningar så som armhävningar och bänkpress.

  När kan jag sova på sidan efteråt?

  Så snart du känner att det känns okej.

  Hur ser brösten ut efter amning och graviditet?

  Det är väldigt individuellt och svårt att säga hur bröst med implantat kommer att se ut efter graviditet och amning. Det beror på dina egna förutsättningar, hudens elasticitet, viktuppgång, etc.

 • Bröstförstoringskonsultation

  Vad är bra att veta inför en operation?

  En bröstförstoring sker under narkos och tar 45-60 minuter inkl. narkosföreberedelserna.

  Under narkosen bedövas brösten med långverkande lokalbedövning för att minimera obehaget efteråt.

  Oftast går det att återvända hem 3-4 timmar efter ingreppet.

  Dagen efter går bedövningseffekten ut och det kan kännas mer spänt och ömt än under operationsdagen.

  Obehaget sitter i ungefär 4-6 dagar och efter denna tid går det att återgå till ett kontorsarbete. Vid ett mer fysiskt krävande arbete kan det krävas 14 dagar.

  Efter 7-14 dagar kommer du på ett återbesök för att kontrollera allt läker som det ska samt för att gå igenom eventuella frågor. Om man bor längre bort går det även att maila in bilder och frågor.

  Under de första 4-6 veckorna lever man som vanligt men man tränar inte. Därefter går det att återuppta träning men man börjar successivt och undviker aktiviteter som får brösten att studsa.

  Hur ser säkerheten ut inför en operation?

  Vi använder de bästa implantat och tekniska hjälpmedel som finns. Blödningar och infektioner är extremt ovanliga. Dock ska man vara medveten om att ett bröstimplantat inte förväntas hålla för evigt utan kan behöva bytas ut någon gång under livet. Främsta anledningen till att implantat byts ut är att kroppen i övrigt åldrats och man vill anpassa brösten därefter.

 • Bukplastik

  Hur länge är jag svullen efter operation?

  Den omedelbara svullnaden efter operation beror på lokal inflammation och begränsad/tillfällig störning i lymfdränagesystemet. Den mesta svullnaden försvinner inom 6-9 veckor, resterande försvinner successivt under det första året. Vi rekommenderar dig därför att gå på ett par LPG-behandlingar (LPG Endermologie). Läs mer om det under ”Behandlingar & Operationer >Kropp >LPG Endermologie”.

  Hur länge behöver jag bära gördel efter operation?

  Gördel/stödkorsett skall bäras dygnet runt i 6-8 veckor, det går bra att vara utan kortare perioder. Detta för att minska och motverka svullnad. Det är därför en bra idé att köpa två gördlar så du kan tvätta den ena utan att gå utan gördel.

  Hur länge behöver jag tejpa mina ärr?

  Rekommendationen för bästa resultat är att samtliga ärr bör tejpas under 6 månader.

  Kan jag sola efter operation?

  Du bör undvika att utsätta dina ärr för direkt solljus. Solning av övriga kroppen går bra. Du bör dock undvika varma/fuktiga miljöer i 4-6 veckor.

  Är det normalt att vara hård i magen efter operation?

  Det finns olika faktorer som påverkar mag-och tarmkanalen efter en bukplastikoperation. I de flesta fall handlar det om de läkemedel du får i samband med din operation. Efter en bukplastikoperation är patienten sängliggande och stillasittande under längre perioder vilket kan resultera i att du blir hård i magen.

  Kan jag resa/flyga efter operation?

  Flygresor ska undvikas de 4 första veckorna, i den mån det går. Detta för att minska risken för bl.a. blodpropp och svullnad.

  Hur ont gör det?

  Operationen i sig gör inte ont då du får smärtstillande både under och efter operation. Däremot kan det göra ont de första dagarna efteråt,  samt strama vid operationsområdet. För att minimera detta rekommenderas en lätt framåtlutad hållning en tid efter operationen samt att i ryggläge placera en kudde under knäna för att avlasta vid buksnittet. Upplevelse av smärta är dock individuell och övergående. Att uppleva obehag vid operationsområdet till och från kan pågå i ett par månader men ofta under kortare perioder än så.

  När kan jag börja träna efter operation?

  Du bör undvika fysisk aktivitet under de första 8 veckorna efter din operation, därefter kan lättare träning påbörjas. Vänta i minst 6 månader med att träna bukmuskulaturen.

  Hur länge behöver jag vara sjukskriven?

  De flesta kan återgå till arbetet ca 3 veckor efter operationen. Givetvis beror det på hur fysiskt belastande din arbetssituation är.

  Kan jag bära tungt efter operation?

  Du bör i den mån det är möjligt undvika tunga lyft under den första månaden efter din operation.

 • CoolSculpting/fettfrysning

  Vad är CoolSculpting?

  CoolSculpting är en icke-kirurgisk metod för att reducera envisa fettdepåer med hjälp av kyla – Cryolipolysis.

  Hur bryts fettet ner med CoolSculpting?

  Med hjälp av kontrollerad kyla dör fettcellerna och transporteras ut från kroppen.

  Vilken typ av fett kan behandlas med CoolSculpting?

  Subkutant fett, även kallat underhudsfett, det som sitter närmast hudytan och som är ”nypbart”.

  Går man ner i vikt av CoolSculpting?

  Nej, CoolSculpting är inte en viktminskningsmetod.

  Vilka områden går att behandla med CoolSculpting?

  Det går att behandla många områden med CoolSculpting. T.ex. mage, kärlekshandtag, insida- och utsida lår, armar, bh-valkar, knän, dubbelhaka, manligt bröst, ”banana rolls” (under rumpan) mm.

  Hur mycket fett kan man reducera med hjälp av CoolSculpting?

  Ungefär 20-25 % av en fettdepå vid varje behandlingstillfälle.

  Hur känns behandlingen?

  Under de första minuterna av behandlingen känns det oftast mycket kallt. Området domnar oftast inom 5 till 10 minuter från behandlingsstarten. Under behandlingen väljer många att t.ex. ta med sin surfplatta/dator för att kunna jobba, läsa, se på film etc.

  När kan man se resultat?

  Du kan börja se resultat redan efter 3 veckor men de mest dramatiska resultaten kommer efter 3 månader. Resultaten är märkbara och varaktiga!

  Kan man återgå till sina normala aktiviteter direkt efter behandlingen?

  Ja, det kan du. Du kan gå tillbaka till jobb, träning och vardagliga rutiner direkt efter en genomförd CoolSculpting-behandling.

 • Fettsugning

  Vad innebär fettsugning (Smartlipo)?

  Fett ligger ansamlat i levande fettceller runt om i kroppens olika fettlager. Vid fettsugning (Smartlipo) används en millimetertunn laserfiber som förs in i det bedövade fettområdet. Lasern värmer upp fettvävnaden, som därefter kan sugas ut.

  Är fettsugning en smärtsam behandling?

  Området där fettsugningen ska ske lokalbedövas först. Bedövningsprocessen kan till en början upplevas som en svidande känsla men är kortvarig. Efter att bedövningen är lagd så upplever patienten ingen smärta.

  Hur lång tid tar operationen?

  Operationstiden varierar mellan 1-6 timmar beroende på hur stort område som behandlas; fettsugning av hakan tar cirka 45 minuter medan fettsugning av magen kan ta omkring 3 timmar. Om en patient är opererad tidigare så kan det finnas ärrvävnad/sammanväxningar i behandlingsområdet. Detta kan innebära att behandlingstiden blir lite längre än vanligt.

  Kan det vätska efter ingreppet?

  Efter ingreppet kan det vätska från ingångarna i upp till ca 5 dagar. Det varierar hur mycket men i vissa fall rikligt. Se till att skydda möbler, lakan o dyl. I vissa fall kan man få dränage efter ingreppet om det är rikliga mängder bedövningsvätska som ska avlägsnas.

  Varför behöver jag bära gördel/korsett efter operation?

  Gördeln har flera viktiga funktioner som påverkar slutresultatet:

  Den minskar svullnaden som uppstår efter fettsugningen.

  Den underlättar för huden att dra ihop sig.

  Den underlättar för kroppen att läka ut behandlingsområdet på ett estetiskt jämnare sätt.

  Den minskar ömheten och obehaget efter fettsugningen.

  Vilka områden på kroppen är det möjligt att genomföra en fettsugning (Smartlipo)?

  Det är möjligt att behandla de flesta områden på kroppen. Dock finns det ingen teknik för att behandla fett som ligger ansamlat kring inre organ såsom tarmar, lever etc. Detta ”inre fett” kan endast reduceras med livsstilsförändringar som diet och/eller fysisk aktivitet.

  Hur länge ska jag bära gördel efter fettsugning?

  Du skall bära stödkorsett/gördel under 4 veckors tid efter operationstillfället. De 2 första veckorna skall gördeln bäras dygnet runt, resterande 2 veckor helst under dagtid. Det är fullt möjligt att ta av sig gördeln under kortare perioder. Om storleken på gördeln ej passar, kontakta kliniken.

  Kan fettet komma tillbaka efter en fettsugning?

  Man brukar säga att antalet fettceller ökar fram till dess att man uppnår pubertetsåldern. Därefter bildar inte kroppen några nya fettceller. Fettcellerna kan dock öka kraftigt i volym vid viktuppgång. Efter en fettsugning avlägsnas en stor del fettceller vid det behandlade området. Man måste dock komma ihåg följande: Om det efter en fettsugning sker en kraftig viktuppgång pga stort födointag eller otillräcklig fysisk aktivitet så kommer inte allt detta ”nya” fett att ansamlas i övriga kroppsfettlager, utan det finns alltid risk för att de kvarvarande fettcellerna vid det behandlade området kan expandera. Detta medför därmed att en eventuell viktuppgång inte ser onaturlig eller asymmetrisk ut. Det finns även vissa studier som påvisar att kroppen vid kraftig viktuppgång kan återskapa nya fettceller.

  När kan jag se resultat?

  Då svullnad uppstår ser man inte resultatet direkt, utan det är först när svullnaden har gått ner som man kan se resultatet, vilket kan ta några månader.

  När lägger sig svullnaden?

  Det är vanligt att svullnaden håller i sig några månader, blåmärkena försvinner i de flesta fall efter 2-3 veckor.

  När kan jag börja träna?

  Det varierar något beroende på hur stora områden som behandlats. Normal sportslig aktivitet kan oftast påbörjas efter 6 veckor.

  Hur länge behöver jag vara sjukskriven?

  Det beror alldeles på ingreppets omfattning. I vissa fall kan man återgå till arbetet inom några dagar, i vissa fall krävs sjukskrivning i 1-2 veckor.

  Kan huden bli hängig efter fettsugning?

  En av fördelarna med Smartlipo är den så kallade huduppstramningseffekten. Metoden stramar upp huden kring det behandlade området samtidigt som den avlägsnar icke önskvärda fettansamlingar genom att använda sig av den senaste lasertekniken. Detta minskar därmed risken för hudhäng.

  I vilken utsträckning huden drar ihop sig efter en fettsugning är helt beroende av vilken hudkvalitet patienten har. I normalfallet så drar huden ihop sig fint inom ett par månader men om patienten redan från början har dålig hudkvalitet så kan det ibland hända att det blir överskottshud. Patienter som är i riskzonen för att drabbas av överskottshud är till exempel:

  Äldre patienter, framförallt som har passerat 50 års ålder.
  Patienter som redan före fettsugningen har överskottshud.
  Patienter som under längre tid stått på höga doser kortison, t.ex. reumatiker.

  Om kirurgen och patienten vidtagit alla åtgärder man kan förvänta sig under och efter fettsugningen, och patienten trots detta ändå drabbas av överskottshud, så finns möjligheten att avlägsna den med ett kirurgiskt ingrepp. Ett sådant ingrepp kommer då att resultera i ett kvarstående ärr.

  Vad kan jag göra för att minska risken av överskottshud efter fettsugning?

  Vid traditionell fettsugning finns det inte så mycket man kan göra, förutom att noggrant följa de instruktioner som kirurgen ger angående t ex användningen av gördel/korsett efter ingreppet.

  Vid laserassisterad fettsugning kan man dock i många fall reducera risken för överskottshud genom att värma upp huden inifrån med laserfibern. Därigenom kan man skapa en kraftig irritation av huden, vilket leder till att den drar ihop sig bättre. Detta skall dock ske på ett kontrollerat och varsamt sätt så att inte patienterna får brännskador av behandlingen.

  Blir det fula ärr efter fettsugning?

  Snitten vid instickshålen är knappt 2-3 millimeter. Detta gör att de allra flesta ärr blir små och oftast inte synliga efter en tid.

  Blir det några stygn?

  Kirurgen syr ihop snitten med en tunn tråd som man tar bort efter 10 dagar.

  Hur många fettsugningar behövs?

  Den mängd fett som kan avlägsnas per tillfälle är begränsad, därför kan en ytterligare fettsugning behövas om det är stora mängder fett det rör sig om.

  Kan man fettsuga bort celluliter?

  Normalt sett går det inte att fettsuga bort celluliter.

  Kan man behandla ojämnhet efter fettsugning?

  Om en patient får ojämnheter efter fettsugning kan man med olika metoder, t.ex. LPG Endermologie, ofta jämna ut och förbättra slutresultatet.

  Hur mycket fett kan man ta ut/behandla efter fettsugning (Smartlipo)?

  Om patienten inte sövs, utan endast får lokalbedövning, så kan kirurgen inte operera hur stora kroppsområden som helst vid ett och samma tillfälle. Normalt kan man som mest avlägsna upp till 5-6 liter vid ett och samma tillfälle. Dock är ca 2-3 liter det vanliga per operationstillfälle. Vid behov kan man upprepa fettsugningen, på ett annat kroppsområde, redan efter någon vecka.

  Kan man få infektioner efter fettsugning?

  Fettsugning sker under helt sterila förhållanden och kirurgen åstadkommer minimala snitt. Detta innebär att risken för infektioner är minimal. För att ytterligare minska risken får patienten äta antibiotika en vecka efter operationen.

  Är det okej att bli gravid efter en fettsugning, och i så fall hur lång tid behöver jag vänta?

  Det går bra att bli gravid efter en fettsugning. Det kan dock vara bra att låta operationsområdet få läka ut innan en graviditet. Vi brukar rekommendera att man väntar med en graviditet cirka ett år efter fettsugningen.

  Går det att fettsuga flera områden samtidigt?

  Det går att fettsuga flera områden samtidigt, men då det kan vara påfrestande för kroppen, beroende på hur stort område som fettsugs, kan det vara bättre att dela upp fettsugningarna.

  Går det att kombinera fettsugning med fettransplantation?

  Det går att kombinera fettsugning med fettransplantation. Diskutera detta med någon av våra läkare.

  Får jag bada/basta efter en fettsugning?

  Det går bra att duscha direkt efter en fettsugning, dock bör man avstå från bad och bastu de första 14 dagarna. Detta för att de små snitten ska hinna läka ihop så att inte vatten kan tränga in i kroppen utifrån.

  Kan jag sola efter en fettsugning?

  Man bör undvika att åka på solsemester närmaste veckorna efter en fettsugning. Generellt brukar man dessutom säga att ärrläkningen blir bättre ju mer man skyddar sig från solen.

 • Fillers

  Vad är Hyaluronsyra?

  Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och den medverkar till att ge huden fukt och volym. En tredjedel av kroppens egen hyaluronsyra bryts naturligt ned och ersätts varje dag. Den naturligt förekommande hyaluronsyran minskar kraftigt med åldern.

  När avtar blåmärken/svullnad?

  Viss övergående svullnad och blåmärken kan förekomma runt det behandlade området. Normalt försvinner dessa besvär inom en vecka.

  Hur lång tid håller fillers?

  Det är väldigt individuellt hur länge en filler håller. Det beror t.ex på ämnesomsättning, vilket område som är behandlat, vilken typ av fillers som har använts etc. Vid förstoring av kindben är det vanligt att fillern håller längre än t.ex. vid en läppförstoring. Det normala är att en fillerbehandling håller i 6-9 månader.

  Hur ofta kan jag fylla på fillers?

  Det är vanligt att man gör en touch-up efter 1-2 veckor och sedan en påfyllning efter några månader, beroende på vilket område som är behandlat.

  Hur mycket behöver jag göra första gången?

  Det beror på vilket område du behandlar. Vid en läppförstoring är det vanligt att använda 0,5 ml om man är ute efter en liten förstoring. Vill man däremot ha en större förändring brukar 1,0 ml användas. Vid kindbensförstoring är det vanligt att använda 1,0-2,0 ml.

  Får jag bedövning innan?

  De flesta fillers innehåller bedövningsmedel men man kan även använda bedövningskräm (t.ex Emla-salva) innan området behandlas.

  Kan jag göra en fillerbehandling med herpes/munsår?

  Det är väldigt viktigt att man inte har några sår i anslutning till området som ska behandlas.

  Kan jag göra en fillerbehandling om jag har allergi?

  Det finns ingenting som tyder på att allergier skulle vara ett hinder för behandling med fillers. Dock ska man inte genomgå en behandling med en filler som innehåller lokalbedövning om man är känslig eller allergisk mot tandläkarbedöving (lidokain) eller något annat av ämnena i fillern.

  Går det att ta bort fillers?

  Det är möjligt att ta bort fillers med hjälp av ett motmedel (hyaluronidase).

  Kan det bli klumpar?

  En del fillers har en mer fast sammansättning och kan därför upplevas som ”hårdare”, detta för att vissa områden i ansiktet kräver det. Detta gäller t.ex. fyllning av kindben. Det finns t.ex även mjukare fillers för läpparna. Skulle det uppkomma en klump kan man lätt massera bort den eller ta bort klumpen med hjälp av motmedel.

  Vad är skillnaden mellan de olika märkena?

  Olika fillers har olika behandlingsområden och fyller olika syften, och kan därför skilja sig åt vad gäller sammansättningen. Du kan läsa mer om våra fillers under Behandling > Ansikte > Fillers

  Går det att blanda till exempel Juvéderm och Restylane?

  En del fillers går att kombinera. Hör med vår injektionsexpert om du vill veta mer.

  Kan jag genomgå en fillerbehandling när jag är gravid?

  Kvinnor ska ej genomgå en fillerbehandling under graviditeten.

  Hur nära inpå en operation kan jag få fillers?

  Om man är intresserad av en fillerbehandling bör man genomgå den efter en operation snarare än före. Dock beror det på vilket område som opereras och vad som ska behandlas. Din kirurg kan svara på vad som är passande.

  Kan jag bära smink efteråt?

  Det går bra att bära smink på det behandlade området efter ca 24 timmar. Innan dess är det bra om du låter området vara, då alla fillersbehandlingar innebär nålstick som gör att huden är mer mottaglig för bakterier och smuts.

  Kan jag träna, flyga eller dricka alkohol efteråt?

  Du bör undvika träning, alkohol och flygresor under 48 timmar efter behandlingen.

  Kan jag sola efteråt?

  Du bör undvika direkt sol på det behandlade området i ca 14 dagar. Även tandläkarbesök bör undvikas. Tänk också på att informera din behandlare om du fått en fillerbehandling och planerar att genomgå en ansiktsbehandling i form av t.ex. kemisk peeling eller laserbehandling.

  Kan man ändra läppens form helt?

  Alla läppar är olika och har därmed olika förutsättningar. Det går att åstadkomma mycket med hjälp av fillers. Ibland kan det behövas några behandlingar för att uppnå önskat resultat. På en konsultation hos en av våra injektionsexperter har du möjlighet att diskutera dina önskemål och vad som är möjligt att uppnå.

 • Inför en bröstoperation

  När ska operationen betalas?

  Operationskostnaden skall vara inbetald senast 14 dagar före operationsdagen. Kostnad för stöd-bh (vid bröstoperation) tillkommer utöver operationskostnaden.

  Vad ska jag ta med mig till operationsdagen?

  Följande kan vara bra att ha med sig på operationsdagen:

  Sköna rena kläder som är lätta att ta på sig efteråt
  Mobilladdare
  Läppbalsam
  Ansikts- eller kroppskräm
  Halstabletter/läkerol (vid torrhet i munnen efter operation)
  Bok/ iPad
  En lätt väska som inte väger mer än ca 1 kg (då du ej bör bära tungt efter din operation)

  Vad behöver jag tänka på innan operationen?

  Avstå cigaretter och snus minst två veckor innan operation.

  Avstå från alkohol 1 vecka innan operation.

  Ta bort eventuell piercing.

  Ta bort nagellack på tår och fingrar.

  Om du har lösnaglar så behöver du ta bort lösnageln på den högra tummen helt, då vi behöver sätta en syreklämma på tummen under operation.

  Duscha hela kroppen samt håret med Descutan/Hibiscrub kvällen innan och på morgonen innan operation, och torka kroppen med en ren handduk.

  Använd därefter ingen kräm, parfym, deodorant, smink eller liknande.

  Gå och lägg dig i rena sänglakan.

  Vad är bra att veta innan operationen?

  Byt och tvätta alla sängkläder innan operationen.

  Förbered med extra kuddar i sängen ifall du behöver extra stöd.

  Ha rena handdukar tillgängliga efter operation.

  Ha sköna och smidiga kläder rentvättade innan operationen.

  Om du ska genomgå en bröstoperation kan det vara en bra idé att ställa fram allt du kan tänkas behöva i lagom höjd, så du slipper lyfta händerna över huvudet.

  Storhandla gärna innan och förbered matlådor.

  Hämta ut alla recept som du kan tänkas behöva efter operationen (såsom smärtstillande och antibiotika).

  Vad behöver jag tänka på inför operationsdagen?

  Kom till kliniken minst 30 minuter innan avtalad tid.

  Stressa inte.

  Ta med legitimation.

  Planera din hemresa innan operation, räkna med att du får lämna kliniken ca 3-4 timmar efter din operationstid.

  Vad är bra att veta efter min operation?

  Vid vissa operationer kanske du inte har möjlighet att duscha på någon dag, då det finns risk för att ärret samt tejpen blir blöta. Det kan därför vara en bra idé att ha intimservetter hemma.

  Vaginalkapslar/gel är bra att ha hemma då antibiotika kan slå ut den naturliga balansen i underlivet.

  Vad behöver jag tänka på efter min operation?

  Stöd-BH ska användas dygnet runt i upp till ett halvår. Återbesök hos kirurg sker ca 8-10 månader efter ingreppet.

  Kirurgtejpen ska sitta kvar fram till ditt första återbesök efter 10-14 dagar (7-14 dagar om du genomgått en bröstförstoring via armhålan) då du får träffa någon av våra sköterskor.

  Avvakta med att duscha operationsområdet tills första återbesöket. Det går självklart bra att duscha övriga kroppen. Låt kirurgtejpen sitta kvar. Efter dusch fönar du tejpen ordentligt torr med hårfön.

  Byte av tejp bör ske med ca 10 dagars mellanrum.

  Undvik pulshöjande aktiviteter de första 2 veckorna på grund av den ökade risken för blödning.

  Undvik alkohol under antibiotikakuren.

  Undvik att styrketräna bröstmuskulaturen de första 6 månaderna.

  Lättare motion kan påbörjas 2 veckor efter ingreppet, men vänta med sportslig aktivitet tills 4-6 veckor efter operation enligt ordination av din läkare.

  Vänta minst 4 veckor med att bada bastu, besöka badhus och att bada i badkar.

  Du skall undvika sol/solarium direkt på ärren under 6-12 månader.

  Var observant på infektionstecken såsom feber, ömhet, rodnad, svullnad eller vätskande sår.

  När måste avbokning ske senast?

  Du har naturligtvis alltid möjlighet att avboka/omboka din tid, men detta måste ske senast 21 dagar innan avtalad operationstid, det gäller även vid preliminärbokningar.

  Vilka läkemedel ska jag undvika innan min operation?

  Du ska undvika preparat som kan bidra till en ökad blödningsbenägenhet.

  Vitamin E samt Omega3-fettsyror bör undvikas 2 veckor innan operation.

  Läkemedel med Acetylsalicylsyra som ex. Treo bör undvikas 1 vecka innan operation.

  NSAID-preparat som Ipren och Voltaren med flera bör undvikas 2 dygn innan operation.

  Om du regelbundet medicineras med läkemedel som Warfarin, Trombyl eller Plavix bör du rådgöra med din kirurg.

 • Inför narkos

  Finns det några restriktioner för mat och dryck?

  Om du ska sövas ska du vara fastande minst 6 timmar innan operationen.

  För att undvika huvudvärk är det tillåtet att dricka klara drycker (vatten, äppeljuice, kaffe eller te utan mjölk) fram till 2 timmar före operationen. OBS! mjölkprodukter är förbjudna!

  Du som t.ex. har sura uppstötningar, är diabetiker eller kraftigt överviktig, och har en långsammare tömning av magsäcken och måste helt avstå mat och dryck från kl. 24.00 dagen innan operation.

  Finns det några restriktioner för medicinering?

  Du som fastar inför operationen: ta med de mediciner som du använder dagligen, inklusive insulin och sprayer.

  Läkemedel mot astma och KOL: ta dina läkemedel och inhalationer som vanligt. Du bör också ta med din/dina inhalatorer till kliniken.

  Blodförtunnande läkemedel: om du regelbundet medicinerar med Waran, Trombyl eller Plavix bör du rådgöra med din kirurg. Vissa smärtstillande läkemedel kan ha blodförtunnande effekt. De medicinerna skall avslutas innan operation.

  7 dygn innan operation: Magnecyl, Bamyl och Treo.
  5 dygn innan operation: Naproxen och Pronaxen.
  2 dygn innan operation: Voltaren, Diklofenac, Ipren, Brufen, Ibumetin, Artrotec eller Orudis
  mfl.

  Lämpliga alternativa smärtstillande läkemedel utan blodförtunnande effekt är: Alvedon, Panodil, Tramadol, Tradolan eller Citodon.

  Läkemedel mot magsår och magbesvär: skall tas som vanligt.

  P-piller: Kan tas som vanligt.

  Läkemedel för hjärta, blodtryck och blodfetter: Rådgör med din kirurg eller narkosläkare.

  Hur ska jag förbereda mig?

  I förberedelserna inför operation ingår även att du ska tvätta dig med en speciell tvål
  (Descutan ® eller Hibiscrub ®). Denna tvätt ska ske kvällen innan operation samt
  operationsdagens morgon. Syftet är att minimera mängden bakterier på huden för att
  minska risken för en postoperativ infektion. Efter att du tvättat dig ska du torka dig med en ren handduk och klä på dig rena kläder.

  Tänk också på att inte använda vare sig smink, fuktighetslotion, parfym eller hårprodukter.

  Descutan ® eller Hibiscrub ® kan du handla på Apoteket.

  Kan jag bära lösögonfransar, lösnaglar, piercing och nagellack?

  Använd ej nagellack och makeup på operationsdagen.
  Lämna dina smycken hemma och ta helst av piercingar. Annars måste vi avlägsna dessa.
  Om du har lösnaglar så behöver du ta bort lösnageln på den högra tummen helt, då vi behöver sätta en syreklämma på tummen under operation.
  Det går bra att ha kvar lösögonfransar gjorda på salong.

  Vad händer när jag vaknar?

  Du kommer att vakna fort efter ingreppet och efteråt får du vila en stund i vår uppvakningssal innan hemgång. Efter överenskommelse kan övernattning vara aktuell.

  Det vanligaste obehaget efter sövning är illamående.

  För att du inte ska ha ont kommer du att få smärtlindring under operationen. Vi kommer göra vårt bästa för att du ska få så bra smärtlindring som möjligt även efter operationen.

  Eftersom du har varit sövd bör du hämtas av anhörig, åka taxi eller kommunalt hem. Du ska ej köra bil de första 24 timmarna efter operationen.

  Du bör inte vara ensam hemma första natten efter operationen

 • Rynkbehandling

  Vad är botox och hur reducerar det rynkor?

  Botox är ett läkemedel som har använts i decennier inom neurologi och ögonsjukdomar för behandling av lokala kramp- och muskelspänningstillstånd i t.ex. ansiktets och nackens muskler. De senaste 10-15 åren har läkemedlet använts för reduktion av ansiktsrynkor orsakade av muskelsammandragningar. Det är världens mest använda metod för borttagning av rynkor och ger i det närmaste omedelbart resultat.

  Hur fungerar behandling mot rynkor?

  Läkemedlet blockerar nervimpulser till ansiktsmusklerna, vilket minskar linjer och rynkor. Läkemedlet medverkar till att musklerna slappnar av och förhindrar sammandragningar. Detta resulterar i en slätare och mjukare hud. Din naturliga mimik påverkas inte då obehandlade muskler inte påverkas. Rynkningar i pannan som kan missförstås som ilska eller oro minskar. Effekten syns redan efter en till två veckor.

  Vad kan en rynkbehandling behandla?

  Läkemedlet används med fördel till rynkor och veck i pannan samt till linjer i yttre ögonvrån s.k. kråksparkar. Vissa muskler drar dessutom ner ögonbrynet och genom en behandling kan dess muskler slappna av vilket ger dig en öppnare blick. På senare tid har man också gått vidare och kan ibland behandla nerdragna mungipor och vissa rynkor på halsen. Det kan med fördel kombineras med fillers såsom Restylane och Juvéderm. Läkemedlet kan även användas vid besvärande arm- och handsvettningar samt för att behandla migrän.

  Hur går en rynkbehandling till?

  Behandlingen är säker, enkel och relativt snabb. Mycket små och väldoserade volymer av läkemedlet injiceras med en tunn nål på flera väldefinierade ställen i de små ansiktsmusklerna. Eftersom nålen är så tunn och en mycket liten volym används, så är obehaget minimalt. För de flesta känns det endast som ett litet myggbett. Ingen bedövning behövs. Behandlingen tar i regel ca 15 minuter och man kan omedelbart återgå till sina dagliga göromål. Man skall inte gnida eller massera det behandlade området då det kan medföra att ämnet sprider sig till närliggande muskler, som då blir inaktiverade en tid. Du kan köra bil. Kraftigt motionsutövande bör undvikas första dygnet, även flygning ska undvikas första dygnet. En del kan märka en lätt rodnad under någon dag, men för de allra flesta är behandlingen inte märkbar.

  Hur lång hållbarhet har effekten av en rynkbehandling?

  Effekten sitter normalt i 3-6 månader men är individuell och varierar mellan olika individer. 2-3 behandlingar per år rekommenderas för att upprätthålla effekten. En fördel är dock att effekten efter varje förnyad rynkbehandling sitter i längre för varje gång, så att du allt eftersom behöver allt färre behandlingar.

  Finns det några biverkningar?

  I vissa fall förekommer en lätt rodnad, pirrningar och ömhet på platsen för injektionsställen. Huvudvärk kan uppstå 1-2 dagar efter behandling och är av snabbt övergående karaktär. I ytterst sällsynta fall kan ögonlocket hänga ner vilket normaliseras inom loppet av några veckor.

  Hur säkert är rynkbehandling?

  Läkemedlet har använts i många år för medicinska ändamål, det är ett väl beprövat och godkänt läkemedel. Det har nu blivit alltmer använt i kosmetiska och estetiska sammanhang för att reducera synbara linjer och rynkor som bland annat är ett tecken på åldrande.

  Kan alla behandlas?

  Gravida och ammande får inte behandlas, ej heller patienter med ALS, Myastenia Gravis (muskelsjukdom) eller de med kända allergiska reaktioner mot något av läkemedlets ingredienser.

  Kan behandlingen förebygga rynkor?

  Om du påbörjar din rynkbehandling i yngre ålder, innan du hunnit aktivera din ansiktsmuskulatur under en längre tid, så kan läkemedlet med sin muskelavslappnande effekt på så vis förebygga rynkor.

  Kan jag träna, flyga eller dricka alkohol efteråt?

  Du bör undvika träning, alkohol och flygresor under 24 timmar efter en rynkbehandlingen.

  Jag ska göra en ansiktsbehandling innan/efter rynkbehandling, går det?

  Beroende på vilken ansiktsbehandling det gäller bör man vänta 2 veckor innan/efter en rynkbehandling om det är en Dermapen-behandling man ska göra. Hör med oss innan du bokar.

 • Soprano Titanium/Hårborttagning

  Hur fungerar hårborttagning med laser?

  Laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Värmen sprider sig ned till hårrötterna som värms upp till ca 70C och förstör de hårproducerande cellerna.

  Soprano Titanium arbetar med 3D teknologi, vilket innebär att vi kombinerar de tre mest effektiva laservåglängderna i en och samma handenhet.

  Våglängderna arbetar samtidigt och behandlar olika vävnadsdjup och anatomiska strukturer i hårfollikeln. Det betyder att olika nivåer i huden behandlas samtidigt vilket leder till en mer effektiv behandling.

  Hur många behandlingar krävs?

  Man får räkna med minst 5 behandlingar. I de flesta fall behövs 6-8 behandlingar för att uppnå optimal effekt med hårborttagning. Detta kan dock variera mellan olika personer, vissa kan behöva fler behandlingar.

  Hur lång tid tar behandlingen?

  En laserbehandling tar allt mellan några minuter till någon timme, beroende på hur stora områden av kroppen som behandlas. Med Soprano Titaniums nya extra stora handenhet Quattro 3D kortas behandlingstiden ned till hälften.

  Gör det ont att ta bort hår med laser?

  I jämförelse med klassiska lasersystem upplevs Soprano Titanium som betydligt mindre smärtsam. Det nya unika kylsystemet ICE Plus håller huden kall under hela behandlingen. Dessutom gör Sopranos SHR teknologi att en gradvis uppvärmning sker vilket leder till en nästintill smärtfri behandling.

  Hur ofta bör man göra laserbehandling?

  Det bör passera 4-8 veckor mellan behandlingarna. Detta har att göra med hårsäckarnas växtcykler.

  Vilka kan behandlas med laser för hårborttagning?

  Med Soprano Titanium kan vi behandla alla hudtyper året om.

 • Åderbråck

  Vad är ytliga åderbråck (varicer)?

  I venerna finns klaffar som skall flytta blodet bort från benen. Ytliga åderbråck bildas när dessa klaffar är skadade eller förstörda. Det gör att blodet samlas i benen. Vanliga symptom förutom blåaktiga slingriga kärl på benet är smärta, svullnad, tunga ben, och i värsta fall bensår.

  Vad är VNUS radiofrekvensbehandling (RF)?

  Det är en minimalt invasiv behandling av ytliga åderbråck. En tunn kateter förs in i venen genom ett mycket litet snitt i huden. Katetern avger sedan radiofrekvens (värmeenergi) till venen som får den att falla samman och sluta sig.

  Hur fungerar behandling av ytliga åderbråck?

  Eftersom klaffarna inte kan repareras är den enda behandlingen att se till att blodet från benen tar en annan väg. Traditionell behandling har tidigare varit sk Stripping, som betyder att man kirurgiskt avlägsnar venen. VNUS RF behandling är en mycket enklare metod som går ut på att man i stället försluter venen. När venen är stängd tar andra friska vener i benet över och transporterar bort blodet från dina ben.

  Hur skiljer sig VNUS RF från Stripping?

  Flera vetenskapliga studier har jämfört VNUS RF med Stripping. Alla studier visar på överlägsna resultat jämfört med Stripping. Av VNUS RF patienterna gick 80,5 % tillbaka till vanliga sysslor inom ett dygn, jämfört med 46,9 % av dom som behandlades med Stripping. Studierna visade även att patienter som behandlades med VNUS RF hade betydligt mindre ont, färre blåmärken, återhämtade sig snabbare, och hade mycket färre komplikationer.

  Hur lång tid tar det?

  Själva behandlingen med VNUS RF tar 30-45 minuter. Vanligtvis tillbringar du totalt 2-3 timmar på kliniken. Det inkluderar både tid för förberedelser före operation och eftervård.

  Gör det ont?

  Oftast inte alls. Väldigt få tycker att det känns något. Din kirurg kommer att lokalbedöva området som skall behandlas.

  Kommer jag sövas?

  Du är vaken under ingreppet och behöver inte vara sövd. Önskar du bli sövd kan vi dock erbjuda dig det.

  När kan jag återgå till mina normala sysslor?

  De flesta återgår till normala sysslor omedelbart.

  Hur snabbt efter behandling märker jag resultat?

  De flesta beskriver en lindring av sina symptom inom 2 veckor. Det slutgiltiga resultatet bedöms efter 6 månader.

  Kommer jag att få ärr, blåmärken eller svullnad efter operation?

  Ärren är mycket små eller inte synliga alls. De flesta får minimalt med blåmärken eller svullnad efter operationen.

  Finns det några risker?

  Som vid alla medicinska och kirurgiska behandlingar finns det risker, men de är mycket små. Din kirurg kommer noggrant att gå igenom vilka risker som gäller för just dig.

  Passar VNUS RF alla?

  Endast din kirurg kan avgöra om just dina åderbråck är lämpliga att behandla med VNUS RF. Erfarenheten visar dock att många med ytliga åderbråck är lämpliga att behandlas med VNUS RF.

  Har ålder någon betydelse?

  Det viktigaste är att avgöra om dina åderbråck är lämpliga att behandla med VNUS RF eller ej. Det innebär en noggrann klinisk undersökning av dig och dina besvär samt en ultraljudsundersökning av dina ben. Ålder i sig är inte en avgörande faktor.

  Hur effektiv är VNUS RF behandlingen?

  Forskningsdata från flera olika centra har visat att 97,4 % av behandlade vener är fortfarande stängda efter ett år.

  Vad händer med venen som lämnas kvar?

  Venen som har behandlats tar kroppen själv hand om och bryter ner. Den ombildas till fibrös vävnad. Över tid kommer venen att förtvina och försvinna bland övrig normal vävnad. En vetenskaplig studie har visat att 89 % av vener som behandlats med VNUS RF kan inte urskiljas från normal vävnad ett år efter behandlingen.

  Vad säger andra patienter som behandlats med VNUS RF?

  Av de som har behandlats med VNUS RF säger 98 % att de skulle rekommendera behandlingen till en vän eller familjemedlem med liknande besvär.

 • Ögonlocksplastik

  Kommer jag känna smärta efteråt?

  Smärta är väldigt individuellt och det är svårt att säga om man kommer ha ont efteråt eller inte. Efter ingreppet ges smärtstillande medel och smärtan blir därför inte påtaglig.

  Hur länge syns stygnen?

  Efter cirka 7 dagar kommer du på återbesök och tar bort stygnen.

  Kommer jag få blåmärken/svullnad?

  Blåmärken och svullnad kan uppstå men går i de flesta fall bort inom 10-14 dagar. Ögonlocken kan upplevas stela i 1-2 månader efter ingreppet, dock är detta inget som syns.

  Hur kan jag minska svullnaden?

  Du kan lägga rena ispåsar eller kalla kompresser på ögonen under ca 30 minuter, 2-3 gånger per dag, dom 2 första dagarna. Använd gärna en extra kudde när du sover eller ligger ner. Undvik att böja dig framåt eller neråt.

  Hur länge behöver jag vara sjukskriven?

  Hur länge patienten behöver vara sjukskriven kan variera, vid högre ålder är återhämtningsperioden något längre än en yngre patient. I de flesta fall är patienten tillbaka i arbete efter 1-2 veckor.

  Kan jag träna efteråt?

  Du bör undvika pulshöjande aktivitet i 2 veckor efter din operation. Efter cirka 3 veckor kan lättare träning påbörjas.

  Kan jag bära smink efteråt?

  Avvakta med att applicera smink på operationsärren tills ett par dagar efter dina stygn avlägsnas.

  Sker ingreppet under narkos eller lokalbedövning?

  Ögonlocksplastik utförs vanligen under lokalbedövning. Vid din konsultation med din kirurg kommer ni överens om vad som passar dig bäst.

Läs om våra populäraste behandlingar

Bröstförstoring

Bekanta dig med Nordiska Klinikens specialister

Personal