Bröstlyft efterfrågas ofta av kvinnor som har hängbyst med tunga och hängiga bröst. Även många kvinnor med små och tomma bröst väljer att genomgå ett lyft av brösten. Både estetiska och funktionella besvär är anledningar till att genomgå ingreppet, även om ett lyft av brösten oftast genomförs för att förbättra utseendet på bysten.
Bröstlyft i Stockholm med Nordiska Kliniken
Är du intresserad av ett bröstlyft i Stockholm? Då är du välkommen att boka konsultation hos oss på Nordiska Kliniken. Vi har lång erfarenhet och är med dig hela vägen från första mötet. Läs mer om ingreppet nedan.
Vad innebär bröstlyft?
Bröstlyft är ett plastikkirurgiskt ingrepp som innebär att man minskar häng och formar om bröstet så att det känns fastare och ungdomligare.
Bröstens utseende och form ändras under livet på grund av förändrad elasticitet i huden, viktnedgång och uppgång, samt graviditet och amning.
Hur går ett bröstlyft till?
Vid ett bröstlyft flyttas vårtgården med bröstvårta upp och vid behov minskas vårtgårdens storlek. Samtidigt tas överskottshud bort och bröstvävnad formas om så att bröstet känns fastare. Resultatet blir att brösten sitter högre upp och ser fastare ut.
Kombineras ofta med bröstförstoring
Om kvinnan tycker att brösten är för små eller har tappat volym kan ett bröstlyft och en förstoring av brösten kombineras. Ibland kan det räcka med enbart en bröstförstoring för att åstadkomma önskat lyft och utfyllnad av bröstet.
Vad kostar ett bröstlyft? – Pris från 65 000 kr
eller delbetala 2 844 kr /månaden
Operationstid
1,5-3 timmar
Tid på kliniken
4-6 timmar
Operation
Under narkos
Tillbaka på jobbet
1-2 veckor
Snabbfakta
Trygghetsgaranti: Ingår vid bröstförstoring med lyft
3D-simulering: Ingår vid bröstförstoring med lyft
Måltider: Ingår alltid
Narkos: Ingår
Återbesök: Ingår
Hos Nordiska Kliniken ska du känna att vi är med dig hela vägen. Från det allra första mötet med din specialist, via operationen, ditt återbesök och längre än så. Vårt koncept bygger på att skapa en långsiktig, personlig, relation med våra patienter. Vi ska alltid finnas tillgängliga för dig, oavsett situation eller tidpunkt.
Utforska Din Resa: En omfattande samling av informations- och instruktionsfilmer som guidar dig inför, under och efter din operation.
Fördjupning
Fördjupning
Placering av ärren
Ärrens placering vid bröstlyft styrs av dina önskemål, men även av just dina förutsättningar. Om en bröstförstoring görs samtidigt som lyftet går det ibland att ”komma undan” med kortare ärr.
Vid mindre lyft eller förminskning av vårtgården placeras ärret i övergången mellan vårtgården och brösthuden. Om detta inte är tillräckligt för att åstadkomma önskat resultat, gör kirurgen även ett vertikalt snitt från kanten av vårtgården ner mot bröstvecket och ibland även ett kortare horisontellt snitt i själva vecket.
Vårda dina ärr efter bröstlyft
Det är viktigt att du tar hand om dina ärr för att undvika komplikationer efter ett bröstlyft. Ärren kommer aldrig att försvinna helt men med tiden bleknar de, så räkna med 12–24 månader innan det går att se slutresultatet av ingreppet.
Breda ärr efter ett bröstlyft
För att minimera risken för breda ärr efter bröstlyft rekommenderar vi tejpning av ärren under 3–6 månader. Tejpen byts var 7–10:e dag och det går att duscha med tejpen om den sedan torkas med hårtork.
Sola efter bröstlyft?
För bästa resultat bör inte ärren utsättas för sol- eller solariestrålning under det första året.
Smärta och obehag
Det kan göra ont i operationsområdet under de första dygnen och obehag, exempelvis i form av stramningar, kan förekomma de första veckorna. Värken under de första dygnen avhjälps med vanliga värktabletter som skrivs ut efter operation.
Förband och återbesök
Efter en bröstlyftsoperation används en sport-bh som förband och den bärs dygnet runt under första månaden och under dagtid den andra månaden.
Återbesök
Såret sluts med stygn som försvinner av sig själva, men det brukar kännas tryggt att komma på ett återbesök efter 10-14 dagar för att kontrollera läkningen och diskutera igenom eventuella frågor som kan ha uppkommit.
Vi på Nordiska Kliniken vill gärna att du kommer på en kontroll efter 4-6 månader och eventuellt efter 12 månader beroende på önskemål.
Sjukskrivning och träning
Sjukskrivning efter bröstlyft?
De flesta kvinnor behöver sjukskrivning efter ett bröstlyft, men kan återgå till arbetet inom 1–3 veckor beroende på arbetssituation.
Träning efteråt?
Undvik träning som medför att brösten rör sig kraftigt de första 6-8 veckorna, men vanlig motion som promenad etc. går bra och har en positiv effekt på läkningen.
Amning och känsel
I och med att vårtgården förflyttas delas en del nerver och vid större lyft påverkas även körtelvävnad som vanligtvis går till bröstvårtan och vårtgården. Detta kan påverka känseln och amningsförmågan negativt. Känseln brukar återkomma till stor del under det första året, men det går inte att garantera full känsel eller amningsförmåga efter en bröstlyftsoperation.