Vi använder cookies för att spara viss information. När du använder Nordiska Klinikens hemsida godkänner du detta. Läs vår Integritetspolicy här.

Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Bröstlyft - varför gör man det?

Bröstlyft efterfrågas ofta av kvinnor som har hängbyst med tunga och hängiga bröst. Även många kvinnor med små och tomma bröst väljer att genomgå ett lyft av brösten. Både estetiska och funktionella besvär är anledningar till att genomgå ingreppet, även om ett lyft av brösten oftast genomförs för att förbättra utseendet på bysten.

Bröstlyft i Stockholm med Nordiska Kliniken

Är du intresserad av ett bröstlyft i Stockholm? Då är du välkommen att boka konsultation hos oss på Nordiska Kliniken. Vi har lång erfarenhet och är med dig hela vägen från första mötet. Läs mer om ingreppet nedan.

Vad innebär bröstlyft?

Bröstlyft är ett plastikkirurgiskt ingrepp som innebär att man minskar häng och formar om bröstet så att det känns fastare och ungdomligare.

Bröstens utseende och form ändras under livet på grund av förändrad elasticitet i huden, viktnedgång och uppgång, samt graviditet och amning.

Hur går ett bröstlyft till?

Vid ett bröstlyft flyttas vårtgården med bröstvårta upp och vid behov minskas vårtgårdens storlek. Samtidigt tas överskottshud bort och bröstvävnad formas om så att bröstet känns fastare. Resultatet blir att brösten sitter högre upp och ser fastare ut.

Kombineras ofta med bröstförstoring

Om kvinnan tycker att brösten är för små eller har tappat volym kan ett bröstlyft och en förstoring av brösten kombineras. Ibland kan det räcka med enbart en bröstförstoring för att åstadkomma önskat lyft och utfyllnad av bröstet.

Vad kostar ett bröstlyft? – Pris från 65 000 kr

eller delbetala 2 844 kr /månaden

Operationstid

1,5-3 timmar

Tid på kliniken

4-6 timmar

Operation

Under narkos

Tillbaka på jobbet

1-2 veckor

Klicka för att se film

Snabbfakta

  • Trygghetsgaranti: Ingår vid bröstförstoring med lyft

  • 3D-simulering: Ingår vid bröstförstoring med lyft

  • Måltider: Ingår alltid

  • Narkos: Ingår

  • Återbesök: Ingår

Hos Nordiska Kliniken ska du känna att vi är med dig hela vägen. Från det allra första mötet med din specialist, via operationen, ditt återbesök och längre än så. Vårt koncept bygger på att skapa en långsiktig, personlig, relation med våra patienter. Vi ska alltid finnas tillgängliga för dig, oavsett situation eller tidpunkt.

Swipa för att se fler

Utforska Din Resa: En omfattande samling av informations- och instruktionsfilmer som guidar dig inför, under och efter din operation.

Placering av ärren

Ärrens placering vid bröstlyft styrs av dina önskemål, men även av just dina förutsättningar. Om en bröstförstoring görs samtidigt som lyftet går det ibland att ”komma undan” med kortare ärr.

Vid mindre lyft eller förminskning av vårtgården placeras ärret i övergången mellan vårtgården och brösthuden. Om detta inte är tillräckligt för att åstadkomma önskat resultat, gör kirurgen även ett vertikalt snitt från kanten av vårtgården ner mot bröstvecket och ibland även ett kortare horisontellt snitt i själva vecket.

Vårda dina ärr efter bröstlyft

Det är viktigt att du tar hand om dina ärr för att undvika komplikationer efter ett bröstlyft. Ärren kommer aldrig att försvinna helt men med tiden bleknar de, så räkna med 12–24 månader innan det går att se slutresultatet av ingreppet.

Breda ärr efter ett bröstlyft

För att minimera risken för breda ärr efter bröstlyft rekommenderar vi tejpning av ärren under 3–6 månader. Tejpen byts var 7–10:e dag och det går att duscha med tejpen om den sedan torkas med hårtork.

Sola efter bröstlyft?

För bästa resultat bör inte ärren utsättas för sol- eller solariestrålning under det första året.

Smärta och obehag

Det kan göra ont i operationsområdet under de första dygnen och obehag, exempelvis i form av stramningar, kan förekomma de första veckorna. Värken under de första dygnen avhjälps med vanliga värktabletter som skrivs ut efter operation.

Förband och återbesök

Efter en bröstlyftsoperation används en sport-bh som förband och den bärs dygnet runt under första månaden och under dagtid den andra månaden.

Återbesök

Såret sluts med stygn som försvinner av sig själva, men det brukar kännas tryggt att komma på ett återbesök efter 10-14 dagar för att kontrollera läkningen och diskutera igenom eventuella frågor som kan ha uppkommit.

Vi på Nordiska Kliniken vill gärna att du kommer på en kontroll efter 4-6 månader och eventuellt efter 12 månader beroende på önskemål.

Sjukskrivning och träning

Sjukskrivning efter bröstlyft?

De flesta kvinnor behöver sjukskrivning efter ett bröstlyft, men kan återgå till arbetet inom 1–3 veckor beroende på arbetssituation.

Träning efteråt?

Undvik träning som medför att brösten rör sig kraftigt de första 6-8 veckorna, men vanlig motion som promenad etc. går bra och har en positiv effekt på läkningen.

Amning och känsel

I och med att vårtgården förflyttas delas en del nerver och vid större lyft påverkas även körtelvävnad som vanligtvis går till bröstvårtan och vårtgården. Detta kan påverka känseln och amningsförmågan negativt. Känseln brukar återkomma till stor del under det första året, men det går inte att garantera full känsel eller amningsförmåga efter en bröstlyftsoperation.

Komplikationer vid bröstlyft

Alla kirurgiska ingrepp medför en risk, exempelvis påverkan av narkos, infektion, blödning och svårläkta sår, men det finns även komplikationer som är specifika för just bröstlyft.

I och med att vårtgården flyttas minskar cirkulationen till vårtgården och det kan i ytterst sällsynta fall hända att cirkulationen blir så pass dålig att hela vårtgården behöver avlägsnas.

Garantier

Som första klinik i Sverige erbjuder vi dig som patient en trygghetsgaranti vid bröstförstoring med lyft som innebär att vi åtgärdar eventuella oförutsedda händelser – helt kostnadsfritt.

Trygghetsgarantin ingår alltid under en 12-månaders period efter att den primära operationen har utförts. Som patient har man möjlighet att förlänga Trygghetsgarantin till 3 eller 5 år.

Hur går jag tillväga för att utföra ingreppet?

Alla kirurgiska ingrepp föregås av en konsultation med en kirurg. Du får genomgå en klinisk undersökning och en noggrann analys av just din problematik, och få heltäckande information kring de behandlingsalternativ som passar dig bäst.

Hos oss kan du delbetala din operation eller behandling

Låna kr

Betala ca kr /mån

0 kr

60 000 kr

*Ränta 0%. Effektiv ränta enl. KoV riktlinjer för ett lån på 60.000 kr, 24 mån återbetalning, uppläggningsavgift ca 995 kr, adm.avgift ca 59 kr/mån, blir ca 4%. Variation kan förekomma beroende på kreditbolag och låneprodukt.