Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Swipa för att se fler

Klicka för att se film

Jag, Denise Fa, är injektionssjuksköterska på Nordiska Kliniken och utför bl.a. injektionsbehandlingar

Ögonområdet

När vi blir äldre minskar hyaluronsyran i huden och ansiktet kan tappa både volym och spänst. Ålderstecken kring ögonen blir därför vanligare ju äldre vi blir. Tunga ögonlock, hålighet under ögonen eller fina linjer kring den yttre ögonvrån är vanligt. För den som vill se piggare ut finns en rad olika behandlingar som kan motverka och förbättra dessa ålderstecken. Nordiska Kliniken erbjuder både kirurgiska och icke-kirurgiska behandlingar för området kring ögat.

För att åtgärda tunga ögonlock, eller upplevelsen av att man ser trött ut, kan man genomgå ögonlocksplastik. Det ger en diskret förbättring av överflödig hud som hänger ner över ögonen och en piggare uppsyn med färre linjer. Skälet till operation varierar från individ till individ; det kan röra sig om subjektiva upplevelser, men också ha praktiska orsaker såsom att den nedhängande huden skymmer synfältet och påverkar en i vardagen.

Fina linjer kring ögonen kan lätt åtgärdas med hjälp av Botox, som är ett muskelavslappnande ämne som injiceras i huden. Rynkor och linjer kring ögonen slätas ut och ger ofta ett piggt och fräscht utseende. Om problemet däremot är hålighet under ögonen åtgärdas detta med fillerbehandlingen Tear Trough, som även denna är en icke-kirurgisk behandling.

Swipa för att se fler