Vi använder cookies för att spara viss information. När du använder Nordiska Klinikens hemsida godkänner du detta. Läs vår Integritetspolicy här.

Sök efter

Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Med ögonlocksplastik omformas hud och muskulatur runt ögonen

Boka konsultation

Ögonlocksplastik - vad är det?

Ögonlocksplastik är en plastikkirurgisk operation som omformar hud, muskulatur och fett kring ögonen. Med stigande ålder förändras utseendet kring ögonen. Omfattningen tros ha att göra med livsstils- och ärftliga faktorer, så som viktuppgång och -nedgång, alkoholintag, rökning och sömn. I svåra fall kan huden hänga ner över ögat och helt skymma sikten.

Intresserad av ögonlocksplastik i Stockholm?

Vi på Nordiska Kliniken har lång erfarenhet av ögonlocksplastik i Stockholmsområdet. Boka en konsultation här, så hjälper vi dig!

Varför ögonlocksplastik?

Hängande ögonlock kan orsaka överflödig hud och fettpåsar runt ögonen när huden förlorar sin elasticitet. Detta kan leda till ett trött utseende, tunga och hängande ögonlock samt påsar under ögonen.

Även funktionella besvär kan uppstå, så som minskat synfält, stickande ögon och huvudvärk. Detta är några av flera anledningar till att många väljer att göra ögonlocksplastik.

Ögonlocken har en viktig funktion i att skydda ögat men även fukta ögonhinnorna, framförallt hornhinnan (Cornea). Om funktionen nedsätts och ögonlocken inte har god kontakt och rätt vinkel mot ögat kan det leda till irritation med skavkänsla och rinnande ögon.

Det är mycket viktigt med en bedömning och eventuellt justering av ögonlocksfunktionen i samband med ögonlocksplastik.

Läs mer

Pris från 25 000 kr

eller delbetala 1 094 kr /månaden

Operationstid

1-2 timmar

Tid på kliniken

2-5 timmar

Tillbaka på jobbet

1 vecka

Operation

Under narkos eller lokalbedövning

Lediga konsultationstider

Fyll i dina uppgifter

Din bokning är genomförd!

Kontrollera ditt personnummer

Du måste vara minst 18 år för att boka en tid.

Samtliga bekräftade bokningar till plastikkirurg debiteras med 500 kr

Tid: {{ data.booking.timeStart }}

Klicka här om du vill boka en annan tid.

Övre ögonlocksplastik

Överskottshud på övre ögonlocket (dermatochalasis) ger ofta ett ”tungt” utseende och ibland en lätt irritation och eksem på den fina ögonlockshuden. Fettansamlingar vid inre- eller yttre ögonlockskanten kan bli alltmer framträdande och se ut som små bulor.

Vid bedömning av övre ögonlocket måste man först se på ögonbrynens position. Om ögonbrynen med åldern har åkt ner (ögonbrynsptos) måste man bedöma om även de bör korrigeras vid en operation för att uppnå önskat resultat.

Operationen

Efter utritning av snitt genomförs operationen under lokalbedövning eller narkos, efter dina önskemål. Ögonlocket bedövas mycket försiktigt och skonsamt.

Plastikkirurgen justerar huden, underliggande muskulatur och eventuella fettansamlingar som ger oönskat utseende. Huden sys sedan samman och du får vila en stund med ett lätt tryck mot området för att minska svullnad. Ärr efter övre ögonlocksplastik hamnar ca 8-10 mm upp från ögonfransarna i det naturliga vecket.

Efter övre ögonlocksplastik

Första dagarna kan du vara svullen och även få mindre blåmärken kring ögonen. Det är viktigt att hålla sårkanter torra och fria från smuts. Har du ett lätt arbete kan du återgå till detta efter några dagar.

Återbesök

Du har ett planerat återbesök en vecka efter operationen för att ta bort stygnen. Efter ytterligare några dagar går det oftast att börja sminka över ärren, men en viss svullnad kan kvarstå och försvinner successivt. Efter någon månad blir ärren mycket diskreta och oftast knappt synbara.

Nedre ögonlocksplastik

Fettansamlingar eller påsar under ögonen orsakas av att muskulaturen som håller tillbaka fettväven bakom ögat försvagas så att fettet buktar fram. Överskottshud ökar även andelen fina rynkor på nedre ögonlocket.

Operationen

Operationen utförs under lokalbedövning eller narkos, efter dina önskemål. Plastikkirurgen justerar huden, underliggande muskulatur och eventuella fettansamlingar som ger oönskat utseende. Huden sys sedan samman och du får vila en stund med ett lätt tryck mot området för att minska svullnad.

Ärr efter undre ögonlocksplastik

Ärret hamnar precis under nedre ögonfransarna. Efter någon månad blir ärren mycket diskreta och oftast knappt synbara.

Är det endast fettöverskott som ska justeras kan ärret läggas på insidan av det nedre ögonlocket. Du får då en mycket snabb och skonsam läkning.

Saknas det fyllighet in mot näsan så kan lite fett flyttas från magen för ett yngre och jämnare utseende.

Efter nedre ögonlocksplastik

Första dagarna kan du vara svullen och även få mindre blånader kring ögonen. Det är viktigt att hålla sårkanter torra och fria från smuts. Har du ett lätt arbete kan du återgå till detta efter några dagar.

Återbesök

Du har ett planerat återbesök en vecka efter operationen för att ta bort stygnen. Efter ytterligare några dagar går det oftast att börja sminka över ärren, men viss svullnad kan kvarstå och försvinner successivt.

Hur länge syns stygnen?

Vanliga frågor

Före- och efterbilder på operationer och behandlingar utförda av Nordiska Kliniken

Före-och efterbilder

Patrik Höijer, Mattias Elmér, Hamid Natghian och Magnus Kjelsberg är specialister i plastikkirurgi på Nordiska Kliniken.

Läs mer om oss

 

Laser & Estetik Stockholm har blivit Nordiska Kliniken

Välj vilken sida du vill besöka

Till Nordiska Kliniken Till Laser & Estetik Västerås