Vi använder cookies för att spara viss information. När du använder Nordiska Klinikens hemsida godkänner du detta. Läs vår Integritetspolicy här.

Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Vad är fettsugning?

Fettsugning är ett plastikkirurgiskt ingrepp som utförs i syfte att avlägsna fett från lokala fettansamlingar på kroppen som inte svarar på diet eller träning. Man kan göra en fettsugning på områden så som haka, mage, överarmar, rygg, höfter, lår med mera.

Fettsugning i Stockholm via Nordiska Kliniken

Via Nordiska Kliniken kan du få hjälp med fettsugning i Stockholm. Vi erbjuder effektiva och efterfrågade metoder. Individens förutsättningar, önskemål och den aktuella kroppsdelen är det som styr valet av metod.

Våra operationer utförs endast av läkare med specialistkompetens inom plastikkirurgi och med mångårig erfarenhet. Varmt välkommen att kontakta oss för mer information eller boka konsultation för fettsugning i Stockholm.

Hur går fettsugning till?

Vi föds med ett visst antal fettceller som ändrar storlek vid viktuppgång eller -nedgång. Vid fettsugning avlägsnas fettceller och antalet minskar lokalt och de återbildas inte, vilket gör resultatet bestående, förutsatt att man är viktstabil.

Det är lätt att bli fixerad vid volymer och mängden fett som sugs ut, men för resultatet är det fettet som lämnas kvar som är viktigast – det måste vara jämnt och i ett lagom tjockt lager för att det ska se naturligt ut och för att undvika besvär efteråt.

Vad kostar fettsugning? - Pris från 10 000 kr

eller delbetala 438 kr /månaden

Operationstid

1-4 timmar

Kan kombineras med

Fettransplantation

Tillbaka på jobbet

3-14 dagar

Operation

Under narkos eller lokalbedövning

Plastikkirurg Mattias Elmér berättar om ingreppet.

Klicka för att se film

Metoder för fettsugning och kroppsskulptering på Nordiska Kliniken

Smartlipo enligt Nordiska Kliniken

Vid fettsugning med Smartlipo använder vi den tunna sonden, som avger laserljus, försiktigt och begränsat för att mjuka upp fettvävnaden, vilket möjliggör en obehagsfri behandling med enbart lokalbedövning.

Den uppmjukande laserbehandlingen kombineras sedan med MicroAire fettsugning (PAL) för bättre resultat.

Sammantaget kan det göra att patienten:

  • Blir mindre blå och svullen efter ingreppet
  • Upplever snabbare återhämtning
  • Får ett jämnare resultat med mindre hudöverskott.

Nordiska Kliniken är en referensklinik inom området

Nordiska Kliniken var först i Sverige med att introducera Smartlipo och har det största antalet utförda Smartlipo-operationer i Norden. Vi har dock valt att bredda oss ytterligare inom området och idag använder vi oss istället av mer moderna och säkra metoder för fettsugning som du kan läsa mer om nedan.

Traditionell fettsugning

Traditionell fettsugning går precis som namnet antyder ut på att suga ut fett. Till hjälp har kirurgen smala kanyler med hål i som kopplas till en pump. Via en fram- och tillbakarörelse av kirurgen förs fettet in genom hålen i kanylen och vidare till en behållare. Innan själva fettsugningen börjar, injiceras det en vätska i området som innehåller bl.a. bedövningsmedel och adrenalin, vilket möjliggör ett ingrepp utan narkos samt minskad blödning.

Body-jet (water-jet assisted liposuction)

För kroppsskulptering och fettransplantation. Vid fettsugning med Body-jet används en kanyl som sprutar ut en solfjäderformad stråle med salt och bedövningslösning, som lösgör fettet och suger upp fettet i hål som finns på kanylens sidor.

Till skillnad från laser- eller radiofrekvensfettsugning skonas fettet med Body-jet och fettet kan sedan transplanteras till andra områden på kroppen, t.ex. brösten.

Vidare använder BodyJet mindre bedövningsvätska, vilket kan göra det lättare för kirurgen att mer exakt skulptera fram de områden som fettsugs.

Om huden är av bra kvalitet drar den ihop sig med hjälp av den gördel som bärs efter ingreppet och resultatet blir slätt och fint.

Laserfettsugning

Vid laserfettsugning använder man sig av en tunn sond som avger laserljus, vars funktion är att tillföra energi som värmer upp fettvävnaden, bränner mindre kärl och stimulerar huden till att dra ihop sig. Kroppen absorberar sedan det skadade fettet.

Enbart laserfettsugning har inte visat sig fungera fullt tillfredsställande, och på Nordiska Kliniken används därför en särskild lasermetod framtagen för ändamålet som ett komplement, och inte som en enskild metod.

MicroAire (power assisted liposuction)

MicroAire är en maskin som kopplas till fettsugningskanylen och gör att kanylen vibrerar, varvid fettet lossnar lättare med mindre vävnadsskada och större precision.

Metoden kan med fördel kombineras med Smartlipo och traditionell fettsugning för att snabbare och effektivare suga ut fettet.

Utforska Din Resa: En omfattande samling av informations- och instruktionsfilmer som guidar dig inför, under och efter din operation.

När kan man se resultatet?

Vanliga frågor

Ärr och svullnad efter fettsugning

Vid fettsugning görs minimala snitt vid instickshålen som knappt är 2-3 millimeter. Detta innebär att de flesta ärr blir väldigt små och blir oftast inte synliga efter en tid. Efteråt uppstår en svullnad som försvinner successivt med tiden och de blåmärken som en fettsugning kan ge försvinner i de flesta fall efter 2-3 veckor.

Då svullnad efter ingreppet håller i sig under några månader så syns resultatet inte direkt utan det är först när svullnaden har gått ner som slutresultatet blir framträdande.

Förband och återbesök

Efter en fettsugning i narkos stannar du i vårt trevliga och moderna uppvakningsrum.

Varför bär man gördel efter fettsugning?

Att bära gördel efter fettsugning har flertal viktiga funktioner som påverkar ditt slutresultat. Gördeln hjälper till att minska svullnad och underlättar för huden att dra ihop sig på berört område. Gördeln underlättar även för kroppen att läka ut behandlingsområdet på ett estetiskt jämnare sätt samt minskar ömhet och obehag.

Hur länge bär man gördel efter fettsugning?

Efter operationstillfället skall du bära gördel/stödkorsett under 4 veckors tid. De 2 första veckorna skall gördeln bäras dygnet runt och resterande veckor helst under dagtid.

Sjukskrivning och träning

Sjukskrivning efter fettsugning?

Beroende på ingreppets omfattning blir man sjukskriven olika långa tidsperioder. I vissa fall kan man återgå till arbete redan efter några dagar medan somliga blir sjukskrivna i 1-2 veckor.

Träning efter fettsugning?

När du kan börja träna beror på hur stora områden som har behandlats. Normal sportslig aktivitet kan i många fall påbörjas efter 6 veckor.

Swipa för att se fler

Kompletterande behandlingar

Massage av operationsområdet är viktigt och den bästa tekniken är LPG Endermologie. LPG ökar blodgenomströmningen av vävnaden, minskar risken för djupa ärrbildningar och snabbar på läkningen.

Vi är med dig, hela vägen

Hos Nordiska Kliniken ska du känna att vi är med dig hela vägen. Från det allra första mötet med din specialist, via operationen, ditt återbesök och längre än så.

Hos oss kan du delbetala din operation eller behandling

Låna kr

Betala ca kr /mån

0 kr

60 000 kr

*Ränta 0%. Effektiv ränta enl. KoV riktlinjer för ett lån på 60.000 kr, 24 mån återbetalning, uppläggningsavgift ca 995 kr, adm.avgift ca 59 kr/mån, blir ca 4%. Variation kan förekomma beroende på kreditbolag och låneprodukt.