Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Vad är Renuvion?

Renuvion är en minimalinvasiv behandling som effektivt stramar upp och reducerar slapp hud genom en innovativ metod som använder en kombination av radiofrekvensenergi och heliumplasma.

Tekniken innebär att ett tunt instrument förs in under huden för att behandla och dra ihop lösa kollagenfibrer, vilket är huvudorsaken till slapp och lös hud. Genom att strama åt fibrerna närmare musklerna blir resultatet av en Renuvion-behandling fastare och mer ungdomlig hudstruktur samt förbättrad konturering av det behandlade området.

Vilka områden kan behandlas?

På Nordiska Kliniken erbjuder vi behandling med Renuvion i Stockholm. Behandlingen passar utmärktför personer som lider av slapp hud på olika delar av kroppen. De vanligaste områdena att behandla inkluderar:

  • Hals
  • Mage
  • Rygg
  • Rumpa
  • Armar
  • Ansiktslyft
  • Lår

Renuvion är lämplig för dem som önskar en generell huduppstramning på ett specifikt område. Behandlingen kan också användas som en kompletterande metod vid fettsugning, eller för personer som överväger buk-, arm- eller lårplastik.

Fördelar

Skonsam mot kroppen, minimala ärr, snabb återhämtningstid

Rekommenderas

Som komplement vid fettsugning eller vid önskad huduppstramning

Operation

Under narkos eller lokalbedövning

Tillbaka på jobbet

2-7 dagar

Hur fungerar Renuvion?

Renuvion fungerar genom att behandla kollagenfibrerna under huden och strama åt dem. Samtidigt aktiveras en process kallad neokollagenes, som stimulerar nybildning av kollagen. Detta leder till en naturlig föryngring av huden och förbättrar dess elasticitet och fasthet. Behandlingen är skonsam, effektiv och kan ge långvariga resultat.

Kollagen bibehåller hudens fasthet och elasticitet

Kollagen är ett protein som utgör en betydande del av kroppens bindväv och är avgörande för hudens struktur och elasticitet. En av de primära funktionerna hos kollagen är att bibehålla hudens fasthet och ungdomliga spänst.

När vi åldras minskar produktionen av kollagen, vilket leder till att huden blir slapp och lös. Genom att öka kollagenproduktionen eller dra ihop befintliga kollagenfibrer kan man reducera slapp hud och förbättra hudens fasthet och elasticitet. Detta är grunden för många huduppstramande behandlingar, inklusive metoder som Renuvion.

Hur går jag tillväga för att utföra ingreppet?

Alla kirurgiska ingrepp föregås av en konsultation med en kirurg. Där kommer du att få genomgå en klinisk undersökning och en noggrann analys av just din problematik. Du får också heltäckande information kring de behandlingsalternativ som passar dig och dina förutsättningar bäst.

Konsultationen är alltid kostnadsfri.