Vi använder cookies för att spara viss information. När du använder Nordiska Klinikens hemsida godkänner du detta. Läs vår Integritetspolicy här.

Sök efter

Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Ett ansiktslyft ger ett naturligt yngre utseende

Boka konsultation

Facelift / ansiktslyft

Ett ansiktslyft (facelift) är ett kosmetiskt ingrepp som syftar till att förbättra konturerna i ansiktet och på halsen med målet att se yngre och piggare ut. Vi på Nordiska Kliniken eftersträvar alltid ett naturligt utseende, och inte ett mimikfattigt eller hårt åtstramat ansikte.

När vi åldras minskar fettansamlingar i ansiktet samtidigt som huden bli tunnare och elasticiteten minskar. Mindre underhudsfett och volym i kombination med sämre elasticitet i huden vill med tiden resultera i ett relativt hudöverskott med markerade rynkor och ett mer hängigt och påsigt utseende. Förutom genetiska faktorer och tyngdkraften finns det andra faktorer som kan spela roll för ansiktets åldrande så som kraftig viktnedgång, solexponering, rökning, alkohol, eller sjukdom. Det är fullt normalt att ansiktet visar åldrandet mer än någon annan kroppsdel eftersom ansiktet dagligen är utsatt för yttre faktorer.

Det är individuellt hur vi åldras och behandlingen behöver därför individualiseras. Ett ansiktslyft stoppar inte åldrandeprocessen och påverkar inte din hudkvalité. Djupa veck och fina rynkor kring munnen kan behöva kompletterande behandlingar så som fettransplantation, microneedling, peeling eller Botox/Fillers. Ett ansiktslyft kombineras ofta med andra behandlingar och ingrepp som exempelvis halsplastik, ögonlocksplastiker och ögonbrynslyft.

 

Läs mer

Plastikkirurg Magnus Kjelsberg berättar om facelift/ansiktslyft.

Klicka för att se film

Hur går det till?

Vid ett ansiktslyft lyftes underliggande mjukdelar i ansiktet och stramas upp, överskottshud avlägsnas och adapteras tillbaka över de repositionerade ansiktskonturerna. Detta resulterar i att man slätar ut djupa nasolabialveck (vecken mellan näsvingarna till mungiporna), återskapar käklinjen, samt hakans och halsens utseende förbättras.

Ett ansiktslyft sker i narkos. Det finns olika tekniker, men vid en traditionellt ansiktslyft läggs snittet från tinningen och ner framför örat, runt öronsnibben och upp bakom örat in i hårbotten på nacken. Huden lossas därefter, underliggande mjukdelar stramas upp och överskottshud avlägsnas.

Vilken operationsteknik som används vid en ansiktslyftning och vilka eventuella kompletterande ingrepp som kan behövas, beror på vad du som patient har för förutsättningar.

Inför ett ansiktslyft

Alla operationer föregås av en konsultation hos plastikkirurg. Vid konsultationstillfället går ni igenom dina önskemål och förutsättningar. Man går noggrant genom patientens sjukhistoria, fysisk undersökning och diskuterar patientens förväntningar. Det är viktigt att följa de råd och rekommendationer som plastikkirurgen ger dig inför operation. Rökning påverkar bland annat blodcirkulationen och rökning ska därför upphöra innan operationen.

Swipa för att se fler

Efter operation

Efter operationen övervakas du på uppvaket. Patienter efter ett ansiktslyft stannar på kliniken över natten och skrivs ut på morgonen nästa dag. Det är normalt att ansiktet kan vara svullet efter operationen och de första timmarna har man därför en kylmask över ansiktet, vilket kan förebygga svullnad. Man kan även ha måttlig värk efter operation. Man kan även få blåmärken och känna sig stram i ansiktet, men det går över inom några veckor efter operation. De flesta är sjukskrivna från arbetet i 1-2 veckor.

Det första återbesöket sker efter en vecka. Rekommenderat är att undvika kraftig sol i minst 6 månader samt att använda dagkräm med hög SPF. Efter en ansiktslyft får man väldigt diskreta och nästintill osynliga ärr.

magnus kjelsberg plastikkirurg nordiska kliniken

Magnus Kjelsberg arbetar som plastikkirurg på Nordiska Kliniken och utför bland annat ansiktslyft.

Läs mer om Magnus

Snabbfakta

  • Operationstid: 2-4 timmar

  • Tid på kliniken: 1 dygn

  • Tillbaka på jobbet: 1-3 veckor

  • Operation: Under narkos

Lediga konsultationstider

Fyll i dina uppgifter

Din bokning är genomförd!

Kontrollera ditt personnummer

Samtliga bekräftade bokningar till plastikkirurg debiteras med 500 kr

Tid: {{ data.booking.timeStart }}

Klicka här om du vill boka en annan tid.