Vi använder cookies för att spara viss information. När du använder Nordiska Klinikens hemsida godkänner du detta. Läs vår Integritetspolicy här.

Sök efter

Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Ansiktslyft

Boka konsultation

Vad är ansiktslyft / facelift?

Ett ansiktslyft (facelift) är ett kosmetiskt ingrepp som syftar till att förbättra konturerna i ansiktet och på halsen, med målet att ge ansiktet ett yngre och piggare utseende samt en mer definierad käklinje. Med åldern mister huden sin spänst och elasticitet och då uppstår rynkor, påsar och linjer och man kan få ett mer hängigt och påsigt utseende med markerade rynkor. Våra kirurger kan inte förhindra åldrandet, men med ett ansiktslyft kan du få ett yngre och piggare utseende.

Ansiktslyft i Stockholm med Nordiska Kliniken

Vi på Nordiska Kliniken eftersträvar alltid ett naturligt utseende, och inte ett mimikfattigt eller hårt åtstramat ansikte. Boka gärna konsultation hos en av våra plastikkirurger om du är intresserad av ett facelift / ansiktslyft i Stockholm.

Bli av med rynkor i ansiktet med ett facelift

När vi åldras minskar fettansamlingar i ansiktet samtidigt som huden blir tunnare och elasticiteten minskar. Mindre underhudsfett och volym i kombination med sämre elasticitet i huden, kan med tiden resultera i ett relativt hudöverskott med markerade rynkor och ett mer hängigt och påsigt utseende.

Förutom genetiska faktorer och tyngdkraften finns det andra faktorer som kan spela roll för ansiktets åldrande så som:

  • Kraftig viktnedgång
  • Solexponering
  • Rökning
  • Alkohol
  • Sjukdom

Det är fullt normalt att ansiktet visar åldrandet mer än någon annan kroppsdel, eftersom ansiktet dagligen är utsatt för yttre faktorer. Med ett ansiktslyft / facelift kan du få ett piggare och mer ungdomligt utseende igen.

Det är individuellt hur vi åldras och behandlingen behöver därför individualiseras. En ansiktslyftning stoppar inte åldrandeprocessen och påverkar inte din hudkvalitet.

Kompletterande behandlingar

Djupa veck och fina rynkor kring munnen kan behöva kompletterande behandlingar så som fettransplantation, microneedling, peeling eller Botox/Fillers.

Ett facelift kombineras ofta med andra behandlingar och ingrepp som exempelvis halsplastik och ögonbrynslyft.

 

Läs mer

Vad kostar en ansiktslyftning? - Pris från 85 000 kr

eller delbetala 3 719 kr /månaden

Operationstid

2-4 timmar

Operation

Under narkos

Tid på kliniken

1 dygn

Tillbaka på jobbet

1-2 veckor

Plastikkirurg Magnus Kjelsberg berättar om facelift.

Klicka för att se film

Hur går ett ansiktslyft till?

Vid en ansiktslyftning lyftes underliggande mjukdelar i ansiktet och stramas upp, överskottshud avlägsnas och adapteras tillbaka över de repositionerade ansiktskonturerna. Detta resulterar i att man slätar ut djupa nasolabialveck (vecken mellan näsvingarna till mungiporna), återskapar käklinjen, samt hakans och halsens utseende förbättras.

Ett facelift sker i narkos. Det finns olika tekniker, men vid en traditionellt ingrepp läggs snittet från tinningen och ner framför örat, runt öronsnibben och upp bakom örat in i hårbotten på nacken. Huden lossas därefter, underliggande mjukdelar stramas upp och överskottshud avlägsnas.

Vilken operationsteknik som används vid en ansiktslyftning och vilka eventuella kompletterande ingrepp som kan behövas, beror på vilka förutsättningar du som patient har.

Inför en ansiktslyftning

Alla operationer föregås av en konsultation hos plastikkirurg. Vid konsultationstillfället går ni igenom dina önskemål och förutsättningar. Man går noggrant genom patientens sjukhistoria, fysisk undersökning och diskuterar patientens förväntningar.

Det är viktigt att följa de råd och rekommendationer som plastikkirurgen ger dig inför operation. Rökning påverkar bland annat blodcirkulationen och rökning ska därför upphöra innan operationen.

Swipa för att se fler

Tiden efter ett facelift

Efter operationen övervakas du på uppvaket. Patienter stannar på kliniken över natten och skrivs ut på morgonen nästa dag.

Det är normalt att ansiktet kan vara svullet efter operationen och de första timmarna har man därför en kylmask över ansiktet, vilket kan förebygga svullnad.

Smärta efter ansiktslyft

Man kan även ha måttlig smärta efter ett facelift. Man kan även få blåmärken och känna sig stram i ansiktet, men det går över inom några veckor efter operation. De flesta är sjukskrivna från arbetet i 1-2 veckor. Det första återbesöket sker efter en vecka.

Ärr efteråt

Efteråt får man väldigt diskreta och nästintill osynliga ärr. Rekommenderat är att undvika kraftig sol i minst 6 månader samt att använda dagkräm med hög SPF.

magnus kjelsberg plastikkirurg nordiska kliniken

Magnus Kjelsberg arbetar som plastikkirurg på Nordiska Kliniken och utför bland annat ansiktslyft.

Läs mer om Magnus

Laser & Estetik Stockholm har blivit Nordiska Kliniken

Välj vilken sida du vill besöka

Till Nordiska Kliniken Till Laser & Estetik Västerås