Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Ögonbrynslyft

När vi blir äldre minskar elasticiteten i huden, vilket kan bidra till att ögonbrynen både känns och ser tunga ut. Ett ögonbrynslyft kan bidra till att ge dig ett piggare mer ungdomligt uttryck.

Ett ögonbrynslyft innebär att ögonbrynen lyfts upp med hjälp av att pannhuden sträcks ut. Om ögonbrynen sjunkit ned, de övre ögonlocken blivit tunga och/eller när pannan är kraftigt rynkig med djupa veck är det vanligt att genomgå ett ögonbrynslyft. Korrigering av djupa bekymmersrynkor mellan ögonbrynen (den s.k. argrynkan) kan också justeras med denna kombinationsbehandling. Resultatet blir ett ungdomligare och fräschare uttryck.

Läs mer

Pris från 40 000 kr

eller delbetala 1 750 kr /månaden

Behandlingstid

Ca 2 timmar

Tid på kliniken

Ca 5 timmar

Tillbaka på jobbet

1-2 veckor

Operation

Under narkos

Vad är ett ansiktslyft?

Plastikkirurg Marcus Ehrström berättar om facelift.

 

Klicka för att se film

Hur görs ett ögonbrynslift?

Med hjälp av ett ögonbrynslyft tas hudöverskottet bort och pannhuden sträcks upp med hjälp av ett snitt längs hårfästet eller en bit in i hårbotten. Om hårfästet är högt eller håller på att bli kan hårfästet sänkas en aning om snittet läggs precis vid hårfästet. Även titthålsteknik kan användas för pannlyft, vilket innebär att flera små diskreta snitt läggs innanför hårfästet. Den senare operationstekniken kan därmed innebära att hårfästet blir något högre än tidigare, dock är fördelen för gleshåriga personer att ingreppet inte medför generande ärr. Vilken operationsteknik som är mest lämplig diskuteras med kirurgen innan ingreppet. Oavsett teknik så lyfts och fästs ögonbrynen och pannan med hjälp av suturer (stygn) som självabsorberas av kroppen efter cirka två veckor. Som med alla andra ärr är det viktigt att undvika sol och skydda ärren med stark solskyddsfaktor efter ett ögonbrynslyft.

Operationen

Man bör räkna med att vara hemma från arbetet i två veckor. Det första återbesöket sker efter en vecka och sedan efter ett halvår. Viss känselnedsättning kan uppstå, som vanligen går över på några månader eller upp till ett år. Svullnad, stelnad, klåda i hårbotten och blåmärken kan också uppstå, detta går över på någon vecka. Bandage ska bäras i sju dagar.

Hur går jag tillväga för att utföra ingreppet?

Alla kirurgiska ingrepp föregås av en konsultation med en kirurg. Där kommer du att få genomgå en klinisk undersökning och en noggrann analys av just din problematik. Du får också heltäckande information kring de behandlingsalternativ som passar dig och dina förutsättningar bäst. Kontakta oss för mer information.

Läs mer om hur det går till 

För Nordiska Kliniken är det viktigt att erbjuda rätt skydd till våra patienter och kunder.

Patientförsäkring

Botox kan vara ett bra alternativ till kirurgi för dig som söker en effektiv behandling utan kirurgiska ingrepp.

Injektionsbehandling med botox