Fråga oss

Behöver du snabbt komma i kontakt med oss?

Ring oss gärna på 08-411 76 76 eller använd nedanstående formulär:

Så går det till

Undrar du hur en konsultation eller operation går till hos oss? Här får du veta mer om vad som händer och vad du kan förvänta dig. Har du fler frågor går det självklart bra att maila, ringa eller prata med oss när du kommer till kliniken.

Konsultation och förberedelser

Alla operationer och behandlingar föregås av en noggrann läkarkonsultation, som du kan boka online. På konsultationen genomgår du en klinisk undersökning och noggrann analys av eventuell problematik. Du får också full information kring de olika behandlingsalternativ som finns och vilka som passar just dig bäst.

Tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar inför en operation eller behandling. Tillsammans gör vi också en individuell bedömning av dina förutsättningar för det ingrepp du vill göra så att du kan skapa realistiska förväntningar. Det viktigaste är att du känner dig trygg med ditt beslut och att du får chans att prata igenom det ordentligt med någon som kan besvara dina frågor.

Den läkare du träffar vid konsultationen är också den som utför ingreppet när du bestämt dig. Som patient hos Nordiska Kliniken har du alltid möjligheten att konsultera ytterligare specialister för att få råd, vägledning och en ”second opinion” inför ett ingrepp.

Telefonkonsultation

Bor du långt ifrån din klinik och har svårigheter att komma till en läkarkonsultation? Då går det bra att sända fotografier tillsammans med kontaktuppgifter och en redogörelse för dina önskemål. Sedan genomför vi konsultationen via telefon istället. Klicka HÄR.

_MG_2895

När du väl bestämt dig

Vill du boka tid för operation kan du göra det efter konsultationen. Du måste inte göra det direkt – ibland vill man fundera över saken för att sedan ringa och boka en tid. När du har bestämt dig och bokat en operationstid kommer du att få ett omfattande informationsmaterial med allt du behöver veta, både om själva ingreppet och saker du bör tänka på inför, under och efter klinikvistelsen.

Inför operationen

På operationsdagen checkar du in, byter om och eventuellt duschar. Sedan träffar du den narkosläkare som ska söva dig och ger dig information om sövningen. Därefter pratar du med din kirurg som fotograferar och ritar på dig. Under tiden har du möjlighet att ställa ytterligare frågor om det är något du undrar över. Hur lång tid operationen tar beror på vilken typ av ingrepp det handlar om och hur omfattande det är. Inför operationen kommer du att få smärtlindring och lite lugnande i förebyggande syfte. Därefter sker ingreppet helt smärtfritt, antingen under lokalbedövning eller narkos.

Efter operationen

Om ingreppet utförs under lokalbedövning kommer du att kunna stå på egna ben och åka hem utan problem. Dock kommer du inte att kunna köra egen bil.

Utförs ingreppet under narkos kommer du att få vila i ett av våra hemtrevliga uppvakningsrum, där vi även erbjuder övernattningsmöjligheter. Våra medarbetare tar väl hand om dig så att du känner dig trygg hos oss. Kom ihåg att du inte får köra bil förrän 24 timmar efter ingreppet.

Återbesök och uppföljning

Självklart ingår återbesök och uppföljning i operationskostnaden. Du får en återbesökstid av oss, men kan även själv kontakta oss för att boka tid när det passar dig. Om det behövs får du komma på flera återbesök utan extra kostnad.

Betalning

Operationskostnaden skall vara betald senast 14 dagar innan operationsdagen, vi fakturerar inte för betalning i efterskott.

Vid behov av finansiering av ingreppet finns olika alternativ, till exempel  finansinstitut som specialiserat sig på hälso- och sjukvårdssektorn, eller den egna banken.

Kontakta oss för närmare information om betalning.

Avbokningsregler

Du har alltid möjlighet att avboka/omboka din tid, men detta måste ske senast 14 dagar innan avtalad operationstid (med undantag för Bukplastik som måste avbokas senast 3 veckor innan avtalad operationstid). Det gäller även vid preliminärbokningar. Se vår avbokningspolicy nedan.

Vid avbokning/ombokning senare än 14 dagar innan avtalad operationstid debiteras 20% av operationskostnaden.

Vid avbokning/ombokning senare än 7 dagar innan avtalad operationstid debiteras 30% av operationskostnaden.

Vid utebliven operationstid (ej avbokning/ombokning) debiteras 50% av operationskostnaden.

Vid avbokning av medicinska skäl sker ingen debitering, dock krävs giltigt läkarintyg.