Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Så går det till

Alla operationer och behandlingar föregås av en noggrann läkarkonsultation, som du kan boka online. På konsultationen genomgår du en klinisk undersökning och en noggrann analys av eventuell problematik. Du får också full information kring de olika behandlingsalternativ som finns och vilka som passar just dig bäst.

Dina önskemål och förväntningar inför en operation eller behandling gås igenom, och vi gör en bedömning av dina förutsättningar för det ingrepp du vill göra, så att du kan skapa realistiska förväntningar. Det viktigaste är att du känner dig trygg med ditt beslut och att du får chans att prata igenom det ordentligt med någon som kan besvara dina frågor.

Den läkare du träffar vid konsultationen är också den som utför ingreppet när du väl bestämt dig. Som patient hos Nordiska Kliniken har du alltid möjlighet att konsultera ytterligare specialister för att få råd, vägledning och en ”second opinion” inför ett ingrepp.

Läs mer

Telefonkonsultation

Bor du långt ifrån din klinik och har svårigheter att komma till en läkarkonsultation? Då går det bra att skicka bilder tillsammans med kontaktuppgifter och en redogörelse för dina önskemål. Sedan genomförs konsultationen via telefon.

Telefonkonsultation

När du väl bestämt dig

Vill du boka tid för operation kan du göra det i samband med konsultationen, eller efter. När du väl bokat kommer du att få information om allt du behöver veta, både om själva ingreppet och om saker du bör tänka på inför, under och efter klinikvistelsen.

Boka tid

Inför operation

På operationsdagen checkar du in, byter om och duschar, om ingreppet kräver det. Om det är aktuellt med narkos, träffar du den narkosläkare som ska söva dig. Därefter möter du din kirurg som också tar bilder och ritar ut markörer på operationsområdet. Du kan förstås också ställa frågor om det är något du undrar över. Hur lång tid operationen tar beror på typen av ingrepp. Inför operationen får du smärtlindring och lite lugnande medel i förebyggande syfte. Därefter sker ingreppet helt smärtfritt, antingen under lokalbedövning eller narkos.

Operationskostnaden betalas senast 28 dagar innan operationsdagen. Betalning kan inte ske i efterskott. Vid behov av finansiering av ingreppet finns olika alternativ, till exempel hälsoinriktade finansinstitut eller den egna banken.

Kontakta oss för mer information

 

Efter operation

Om ingreppet utförs under lokalbedövning kommer du att kunna åka hem direkt efteråt. Dock kommer du inte att kunna köra bil (under 24 timmar efter ingreppet). Utförs ingreppet under narkos kommer du att få vila i ett av våra bekväma uppvakningsrum, där vi även erbjuder övernattningsmöjligheter. Våra medarbetare tar väl hand om dig så att du känner dig trygg hos oss.

Självklart ingår återbesök och uppföljning i operationskostnaden. Du får en återbesökstid av oss, men kan även själv kontakta oss för att boka tid när det passar dig. Om det behövs får du komma på flera återbesök utan extra kostnad.

Kontakta oss för mer information

Utforska Din Resa: En omfattande samling av informations- och instruktionsfilmer som guidar dig inför, under och efter din operation.

Avbokningsregler

Du har alltid möjlighet att avboka/omboka din tid, men detta måste ske senast 28 dagar (4 veckor) innan avtalad operationstid. Det gäller även vid preliminärbokningar.

Nordiska Kliniken debiterar:
  • 25% av den överenskomna operationskostnaden vid avbokning mellan 7 till 28 kalenderdagar (1-4 veckor) före dagen för det planerade ingreppet.
  • 50% av den överenskomna operationskostnaden vid avbokning mindre än 7 kalenderdagar (1 vecka) före dagen för det planerade ingreppet.
  • 75% av den överenskomna operationskostnaden vid avbokning mindre än 2 kalenderdagar (48h) före dagen för det planerade ingreppet.
  • Om medicinskt tillstånd inträffar som kan medföra hinder för operation och patienten kan styrka detta med sjukintyg, kan ombokning ske utan kostnad för patienten. Patienten skall dock kontakta Nordiska Kliniken för att ansvarig kirurg och narkosläkare skall kunna avgöra om det medicinska tillståndet är av den art att operationen bör ombokas eller ej genomföras.