Vi använder cookies för att spara viss information. När du använder Nordiska Klinikens hemsida godkänner du detta. Läs vår Integritetspolicy här.

Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Bröstreduktion - förminskning av brösten

Bröstförminskning, också kallat bröstreduktion, utförs ofta av medicinska skäl, som till exempel värk från axlar, nacke och bröstrygg. Stora bröst kan även vara i vägen vid till exempel träning, eller kan skapa irritation under brösten. Motiven kan också vara estetiska.

Bröstförminskning i Stockholm hos Nordiska Kliniken

Är du intresserad av en bröstförminskning i Stockholm? Tveka då inte på att höra av dig till oss. Nordiska Kliniken en ledande klinik med specialister som har lång erfarenhet av bröstförminskning med säkra metoder. Nedan kan du läsa mer om vad en bröstreduktion innebär, eller kontakta oss här för att få mer information om hur vi kan hjälpa just dig eller för att boka konsultation för en bröstförminskning i Stockholm.

Vad är bröstförminskning / bröstreduktion?

Bröstreduktion / bröstförminskning är ett plastikkirurgiskt ingrepp som minskar bröstens storlek. Stora, tunga och framförallt hängande bröst kan påverka självkänslan negativt och vara ett hinder vid exempelvis idrott. Det kan även vara svårt att hitta passande bh utanför specialbutiker och bh-banden kan skära in i skulderregionen och orsaka besvär.

Hur går en bröstförminskning till?

Vid en förminskning av brösten avlägsnas fett, bröstvävnad och hud, och vårtgården flyttas upp i nivå med bröstvecket. Vid behov förminskas även vårtgården.

Bröstvävnaden formas om och bröstet får ett fastare och ofta mer estetiskt tilltalande utseende. Ingreppet ger även möjlighet att jämna ut storleksskillnader mellan brösten.

Förminskning av brösten med vertikalt snitt

På Nordiska Kliniken föredrar vi vertikal snittföring framför det klassiska ankarsnittet (som innebär ett horisontellt ärr i bröstvecket).

Fördelarna med vertikal snittföring är dels att:

  • Ärren blir mindre.
  • Tekniken formar om bröstvävnaden så att både bredden på bröstet minskar och projektionen ökar.
  • Resultatet anses bestå längre än vid mer traditionell teknik.

Vad kostar en bröstförminskning? – Pris från 65 000 kr

eller delbetala 2 844 kr /månaden

Boka tid

Operationstid

2-3 timmar

Tid på kliniken

Ca 6 timmar

Tillbaka på jobbet

1-2 veckor

Operation

Under narkos

Klicka för att se film

Se filmerna om Nordiska Klinikens bröstingrepp, hur narkos fungerar och vad som händer efter operationen.

Snabbfakta

  • Måltider: Ingår

  • Narkos: Ingår

  • Återbesök: Ingår

Hos oss ska du känna att vi är med dig hela vägen. Från det allra första mötet med din specialist, genom hela behandlingsprocessen, till återbesöken och längre än så. Vårt koncept bygger på att skapa en långsiktig och personlig relation med våra patienter. Vi ska alltid finnas tillgängliga, oavsett situation eller tidpunkt.

Swipa för att se fler

Placering av ärr vid bröstförminskning

Ärren placeras runt bröstvårtan och rakt ner mot bröstvecket. Operationsärrens utseende varierar från person till person.

Med den vertikala tekniken för bröstreduktion byter man bort det horisontella ärret mot en ojämnhet under bröstet som oftast försvinner under första året efter operation. I undantagsfall behövs en justering med ett litet ingrepp i lokalbedövning.

Vid mycket stora bröst kan det vara nödvändigt att komplettera med ett horisontellt snitt i vecket under bröstet.

Läkning av ärr efter bröstförminskning

Ärren bleknar med tiden men kommer aldrig att försvinna helt, räkna därför med 12-24 månader innan du kan se det slutliga resultatet av dina ärr efter en bröstförminskning.

Tejpa alltid dina ärr efter en bröstreduktion

För att minimera risken för breda ärr efter bröstförminskning rekommenderar vi tejpning av ärren under 3-6 månader. Tejpen byts var 7-10:e dag och det går att duscha med tejpen om den sedan torkas med hårtork.

För bästa möjliga resultat bör ärren inte utsättas för sol- eller solariestrålning under det första året efter din bröstreduktion.

Obehag och smärta efter bröstförminskning

Det kan göra ont i operationsområdet under de första dygnen och obehag kan förekomma de första veckorna. Värken under de första dygnen avhjälps med vanliga värktabletter som skrivs ut efter operation.

Förband och återbesök

Efter en bröstförminskning används en sport-bh som förband och den bärs dygnet runt under första månaden och dagtid under den andra månaden. Bygel-bh efter bröstförminskning ska alltså undvikas den första tiden.

Såret sluts med stygn som försvinner av sig själva, men det brukar kännas tryggt att komma på ett återbesök efter 10-14 dagar för att kontrollera läkningen och diskutera igenom eventuella frågor som kan ha uppkommit.

Vi på Nordiska Kliniken vill gärna att du kommer på en kontroll också efter 4-6 månader och eventuellt efter 12 månader beroende på dina önskemål.

Sjukskrivning och träning

De flesta kvinnor kan återgå till arbete inom 1-3 veckor efter genomförd bröstreduktion beroende på arbetssituation.

Undvik träning som medför att brösten rör sig kraftigt de första 6-8 veckorna, men vanlig motion som exempelvis promenader går bra och har en positiv effekt på läkningen.

Vanliga frågor 

Amning och känsel

I och med att vårtgården förflyttas delas en del nerver och vid större lyft påverkas även körtelvävnad som vanligtvis går till bröstvårtan och vårtgården. Detta kan påverka känseln och amningsförmågan negativt. Känseln brukar återkomma till stor del under det första året, men det går inte att garantera full känsel eller amningsförmåga efter en bröstförminskning.

Komplikationer

Alla kirurgiska ingrepp medför en risk för påverkan av narkos, infektion, blödning och svårläkta sår, men det finns även komplikationer som är specifika vid just förminskning av brösten. I och med att vårtgården förflyttas minskar cirkulationen till vårtgården och det kan i ytterst sällsynta fall hända att cirkulationen blir så pass dålig att hela vårtgården behöver avlägsnas.

Hur gör jag?

Alla kirurgiska ingrepp föregås av en konsultation med en kirurg. Du får genomgå en klinisk undersökning och en analys av just din problematik, och får heltäckande information kring de behandlingsalternativ som passar dig bäst.

Boka konsultation   

NordiskaKliniken under operation