Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Bröstförstoring Stockholm

En bröstförstoring innebär att man lägger in ett implantat för att skapa större bröst eller rekonstruera bröst efter exempelvis graviditet och amning. Det går också att använda kroppseget fett för en naturlig bröstförstoring.

Bröstförstoring är ett av de vanligaste ingreppen på Nordiska Kliniken och vi erbjuder endast marknadens bästa och säkraste implantat från ett flertal leverantörer, vi arbetar b.la. med bröstimplantat från MotivaMentor, Polytech och Silimed.

Vi utför bröstförstoring i Stockholm med omnejd. Boka konsultation hos en av våra specialister idag.

Önskan om större bröst

Motiven bakom önskan om större bröst kan vara allt från att man vill förändra formen på brösten till att man vill korrigera storleksskillnader mellan dem. En annan vanlig orsak är att graviditet och amning eller kraftig viktnedgång påverkat brösten. När du bokar en konsultation med oss hittar vi tillsammans den bästa lösningen för dig, baserat på dina förutsättningar och ditt önskade slutresultat.

Bröstförstoring – Pris från 49 000 kr

eller delbetala 2 144 kr /månaden

Operationstid

1 timme

Tid på kliniken

4-6 timmar

Operation

Under narkos

Tillbaka på jobbet

1-2 veckor

Klicka för att se film

Snabbfakta

 • Trygghetsgaranti: Ingår

 • 3D-simulering: Ingår

 • Måltider: Ingår

 • Narkos: Ingår

 • Återbesök: Ingår

Trygghet, service och god tillgänglighet är tre av våra styrkor. Vi erbjuder därför vår unika Trygghetsgaranti till dig som genomgår en bröstförstoring eller bröstförstoring med lyft.

Trygghetsgaranti

Den unika NK-metoden

 • Enda metod som tar ett helhetsperspektiv på bröstingrepp
 • Helt individanpassat
 • Kombination av matematiska mätmetoder och anatomisk och estetisk balans
 • Utvecklad under många års arbete med bröstkirurgi
 • Unik teknik för implantatinförsel som ger minimala ärr
 • Naturliga resultat med bröst som är anpassade till kroppen

Klicka för att se film

Placering av ärr vid bröstförstoring

Ärr vid NK-metoden — Vår metod för bröstförstoring ger diskreta ärr under bröstet eller i armhålan. NK-metodens särskilda teknik för införsel av bröstimplantatet ger minimala ärr, oftast endast ca 2,5-3 cm. Ärr vid användande av andra tekniker — Andra kliniker kan också placera snitten i armhålan eller under bröstet, men längden på snitten ger längre ärr som inte blir lika diskreta.

Dolda ärr vid bröstutfyllnad med moderna metoder — Ett alternativ till bröstförstoring är bröstutfyllnad med Mia Femtech – som representerar nästa generations teknik inom bröstingrepp. Genom att använda en patenterad minimalinvasiv teknik kan kvinnor nu uppleva en förändring av sina bröst med minimal ärrbildning. Ingreppet går snabbare, ger ett diskret och naturligt resultat.

Ärr vid NK-metoden / Ärr vid andra tekniker

Utforska Din Resa: En omfattande samling av informations- och instruktionsfilmer som guidar dig inför, under och efter din operation.

Swipa för att se fler

3D-simulering

I samband med konsultationen har du möjlighet att göra en 3D-simulering av dina bröst, där du får se slutresultatet i förväg. Du kan själv se hur valet av form och storlek på implantatet förändrar utseendet på dina bröst och kan därmed bättre komma fram till vilket implantat som passar dig bäst.
3d-simulering av bröst med Vectra XT 3D kamera

Hur väljer jag implantatstorlek, snitt och placering?

Boka in en konsultation

Bröstimplantat

För silikonbröst används framför allt två olika former på implantaten: runda och droppformade. Runda implantat ger en fylligare effekt, särskilt i den övre delen av bröstet. De droppformade implantaten har en mer naturlig form som efterliknar bröstets naturliga kontur. Dessa används ofta vid rekonstruktioner eller för de som önskar en mer subtil förändring. Implantaten har ett hölje av silikon i flera lager som förhindrar att silikonet läcker ut. Höljet är antingen slätt eller texturerat. Det sistnämnda förhindrar att protesen flyttar på sig i kroppen och minskar risken för så kallad kapselbildning.

Storlek på bröstimplantat

Vilka bröstimplantat ska man välja?

Storleken är en smakfråga som delvis styrs av din kroppsbyggnad och elasticiteten i brösten. Om du har breda bröst får du plats med ett bredare och större implantat än om du har en mindre bröstkorg. För att kunna variera volymen hos ett runt bröstimplantat med samma bredd (bas) har de olika projektion, dvs. hur mycket implantatet sticker ut (projicerar).
 • Ett implantat med hög projektion rymmer mer silikon, har större volym och leder till att bröstet ser större ut.
 • Droppformade implantat har förutom olika bredd och projektion även olika höjd.
Under konsultationen hjälper kirurgen dig att hitta de bästa implantaten för din kroppsbyggnad så att dina nya silikonbröst inte skapar bestående skada på den naturliga bröstvävnaden.

Naturliga bröst med eget fett

En alternativ metod till traditionella silikonimplantat är bröstförstoring med eget fett – ett alternativ för den som önskar känslan av naturliga bröst. Man pratar då om fettransplantation. Vid denna teknik används patientens egna fettceller, vilket resulterar i en mjuk och naturlig känsla.

Fett tas från områden såsom mage, lår eller höfter och renas sedan innan det försiktigt injiceras i brösten. För en jämn och naturlig form placeras fettcellerna i flera lager.

Vad händer om man väljer fel?

 • Om ett för brett implantat används kommer du kunna känna kanterna på implantatet vid sidan av bröstet och det kan uppstå synliga dragningar och veckbildningar i huden på sikt.
 • Om ett implantat med för hög projektion i förhållande till ditt befintliga brösts elasticitet används, kommer implantatet trycka mot bröstkorgsväggen och bröstvävnaden. Över tid kan då bröstkorgsväggen, som normalt är välvd, bli tillplattad. Även bröstvävnaden kan påverkas vilket yttrar sig i reducerad känsel, påverkad amningsförmåga och att volymen av befintlig bröstvävnad i bröstet minskar. Det resulterar i att storleksökningen med det “för stora” implantatet inte blir så stor som den först verkade.
 • Om ett mycket stort och tungt bröstimplantat används kommer vikten av implantatet att hänga och trycka mot vävnaden på bröstets nedre del som över tid blir allt tunnare och skörare.
 

Snittet i huden

Med moderna silikonproteser kan tre alternativa snitt användas för att föra in protesen i bröstet: submammarfåran, periarieolärt eller axillärt snitt. Det finns för- och nackdelar med alla tre.

Submammarfåran med snitt i vecket under bröstet:

Det vanligaste valet där plastikkirurgen har bäst kontroll över operationen och var bröstimplantatet hamnar. Ärret döljs i vecket under bröstet, men hos kvinnor som inte har något veck syns ärret tydligare.

Periareolärt med snitt vid kanten av vårtgården:

Var en vanligare metod då koksaltproteser användes, men kan även användas med silikonproteser. Detta snitt syns minst, men nackdelen är att det kan leda till nedsatt känsel i vårtgården och reducerad amningsförmåga. Om du har tendens att få breddökade ärr, är snitt placerat vid vårtgården olämpligt då ett iögonfallande ärr döljs mindre här än vid de övriga alternativen.

Axillärt med snitt i armhålan:

Plastikkirurgen använder en kamera kopplad till tv-monitor och speciella instrument. Fördelen med det axillära metoden är att det inte blir något ärr på bröstet utan i armhålan. Hos många kvinnor blir ärret diskret med tiden.

Placeringen av bröstimplantat

Vid bröstförstoring placeras implantatet antingen framför eller under bröstmuskeln.

Under bröstmuskeln

Utvecklingen har gått mot att allt oftare placera implantatet under bröstmuskeln, eftersom det minskar risken för kapselbildning och att implantatet känns vid beröring samt underlättar mammografiundersökning.

Framför bröstmuskeln

Om implantatet placeras framför bröstmuskeln minskar risken för att den rör sig i samband med att muskeln spänns, exempelvis vid träning, men samtidigt är implantatet mindre skyddat och risken för kapselbildning större. Vid denna placering väljer vi därför alltid ett implantat som har dokumenterat låg risk för kapselbildning.

När kan jag börja träna efter operationen? 

Efter 6 veckor kan du börja träna underkroppen, men vänta 6-12 veckor med överkroppen och upp till 6 månader med att utföra rena bröstmuskelövningar, så som armhävningar och bänkpress.

Få svar på fler vanliga frågor

Inför och efter operation

Inför operation

På operationsdagen checkar du in, får ett rum, lite lugnande medicin och tar eventuellt en dusch. Du träffar sedan din plastikkirurg, som fotograferar och ritar ut markörer på operationsområdet. Därefter går du till operationssalen och träffar den narkospersonal som söver dig.

Tiden efter bröstförstoring

De flesta kan återvända hem samma dag efter en bröstförstoring. Du har möjlighet till övernattning om det skulle behövas, fråga om detta vid bokningstillfället. Vänta med att gå utan bh. När du har fått större bröst behöver du behålla både bandage och bh på under cirka två veckor för att skapa förutsättningar för att ett bra och tillfredsställande resultat. Du kommer att få tydliga instruktioner på kliniken innan du går hem.

Hur länge har man ont efter bröstförstoring?

Du kommer att känna dig lite trött och öm i några dagar. Det är viktigt att ha tålamod eftersom brösten ofta känns svullna och hårda de första månaderna efter operationen.

Hur länge är man sjukskriven?

De flesta kvinnor kan återgå till arbete inom 10 dagar. Det är dock viktigt att undvika att anstränga sig så att puls och blodtryck ökar, de första veckorna. Däremot är det bra med korta och lugna promenader.

Feber eller svullna bröst efter operation?

Skulle du få feber eller notera att brösten svullnar eller rodnar ska du genast kontakta oss. Vid återbesöket kommer vi att undersöka ärren och säkerställa att allt läker som det ska, samt svara på eventuella frågor och funderingar du har.

Komplikationer

Alla kirurgiska ingrepp medför en risk för t.ex. påverkan av narkos, infektion, blödning och svårläkta sår, men det finns även komplikationer som är specifika för just bröstförstoring.

Kapselkontraktur

Kapselbildning uppkommer runt alla implantat och är kroppens sätt att avgränsa främmande material. Hos vissa kvinnor blir vävnaden hård och stram och det kallas för kapselkontraktur. Bröstet kan då bli hårt, ömt och deformerat. Om besvären är uttalande blir det nödvändigt att man gör om operationen för att dela eller ta bort den strama kapseln, dock kan den återkomma igen. Det finns studier som indikerar att texturerade samt polyurethanbeklädda proteser leder till ett mer hållbart resultat.

Veck och rynkor

Veck och rynkor är mindre vanligt med silikonfyllda implantat än med koksaltimplantat, men kan uppkomma när breda och höga implantat används och speciellt hos kvinnor med liten mängd underhudsfett.

Läckage och ruptur

Läckage och ruptur kan inträffa p.g.a. skada från instrument under operationen eller om implantatet forceras in i en för liten incision i huden. Men även till följd av kapselkontraktur, kraftigt yttre trauma eller genom att implantatet åldras. Ett trasigt implantat tas bort och byts eventuellt ut.

Förändringar i känseln

Förändringar i känslighet i bröstet eller bröstvårtan kan öka eller minska under tiden efter operationen. Permanenta känselförändringar är ovanliga.

Garantier

Som första klinik i Sverige erbjuder vi dig som patient en Trygghetsgaranti som innebär att vi åtgärdar eventuella oförutsedda händelser, helt kostnadsfritt. Trygghetsgarantin ingår alltid under en 12-månaders period efter att den primära operationen har utförts. Som patient har man möjlighet att förlänga Trygghetsgarantin till 3 eller 5 år.

Hos oss kan du delbetala din operation eller behandling

Låna kr

Betala ca kr /mån

0 kr

60 000 kr

*Ränta 0%. Effektiv ränta enl. KoV riktlinjer för ett lån på 60.000 kr, 24 mån återbetalning, uppläggningsavgift ca 995 kr, adm.avgift ca 59 kr/mån, blir ca 4%. Variation kan förekomma beroende på kreditbolag och låneprodukt.

Läs mer om delbetalning

Patientberättelse – Bröstförstoring

Ellinor 27 år, LPG-terapeut från Eskilstuna

Patient Nordiska Kliniken bröstförstoring operation

Att göra om eller förstora brösten är verkligen ingen stor sak idag. Flera av mina vänninor har gjort det, och de som inte har det verkar fundera på det. Brösten var nog den kroppsdel jag var mest nöjd med när jag var yngre. Men efter två barn hade de tappat formen, och när jag fick lite extra pengar över så ville jag unna mig en liten ”uppdatering”. Jag kände inte till Nordiska Kliniken sedan tidigare, men letade runt på nätet en del, och efter att både kliniken och kirurgen Patrik Höijers namn dykt upp några gånger i väldigt positiva ordalag, så bokade jag in en konsultation. Den kändes otroligt bra och överhuvudtaget så slogs jag av hur väl omhändertagen jag kände mig genom hela processen, hur vänliga och proffsiga alla var. Jag var lite nervös inför narkosen eftersom jag aldrig hade blivit sövd tidigare, men narkosläkaren var så lugn och pedagogisk att jag kände mig helt trygg. Brickan med smörgåsar och annat man fick vid uppvaknandet var en härlig liten överraskning.

Nu har det gått åtta månader sedan operationen och brösten börjar ”sätta sig”, det tar ju en stund innan de hittar formen. Jag är otroligt nöjd. Ärren, i bröstvecken, är supersmå och syns knappt alls. Brösten ser helt naturliga ut, vilket var viktigt för mig, jag tycker inte att det är snyggt när man ser att de är ”gjorda”. Jag tränar som vanligt sedan flera månader tillbaka, både springer och går på gym. Inga problem alls.

Jag lade till ett par år på Trygghetsgarantin, kostnaden blir ganska marginell i det stora hela. Jag kan inte tänka mig att jag kommer att använda mig av den, men det kan man ju inte veta innan.