Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Permanent hårborttagning med laser (Soprano Titanium)

Permanent hårborttagning med laser är särskilt effektivt mot mörkare typer av hår, och eliminerar oönskad och generande hårväxt permanent. För dig som söker permanent hårborttagning är alltså vår laser-hårborttagning ett bra alternativ för att ta bort hår permanent.

Hårborttagning Stockholm på Nordiska Kliniken

Nordiska Kliniken erbjuder effektiv hårborttagning i Stockholm med senaste tekniken Soprano Titanium. Boka konsultation idag, vår klinik finner du på Drottninggatan 33. Via oss på Nordiska Kliniken kan du göra permanent hårborttagning med laser till ett bra pris från 800 kr. Välkommen till vår klinik för laser-hårborttagning i Stockholm!

Effektiv och permanent hårborttagning

Att lasra bort hår ger nästan alltid bättre resultat än IPL-system. Anledningen till det är att lasern har mer energi, rätt pulslängd och endast de våglängder som är optimerade för effektiv, permanent hårborttagning.

Laserenergin omvandlas till värme och förstör hårsäcken utan att skada huden. Soprano Titanium är effektivare, snabbare och säkrare än tidigare generationers laser- och ljusbehandlingar. Med hjälp av tre olika våglängder i samma munstycke når vi ett ännu bättre resultat än tidigare med vår laserhårborttagning.

Hur fungerar hårborttagning med laser?

Laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Värmen sprider sig från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70° C och förstör de hårproducerande cellerna.

För att få en effektiv behandling och ett optimalt resultat när du vill ta bort hår krävs att hårsäckarna uppnår rätt temperatur. Det är därför viktigt att anpassa styrkan i förhållande till hud- och hårfärg.

Laser-hårborttagning är säkrare än andra hårborttagningsmetoder

Jämfört med andra hårborttagningsmetoder är risken för hudskador liten med vår laser-hårborttagning. Handenhetens inbyggda kylsystem kyler ned huden under behandlingen, medan temperaturen i hårrötterna inte påverkas.

Laser hårborttagning - Pris från 800 kr

Metod

Marknadens bästa laser

Fördelar

Närmast smärtfritt

Behandlingstillfällen

6-8 behandlingar

Tid mellan behandling

4-8 veckor

Om behandlingen med Soprano Titanium

Hur många behandlingar krävs?

Hur många behandlingar av hårborttagning som krävs är olika, i de flesta fall behövs 6-8 behandlingar för att uppnå optimal effekt med hårborttagning. Detta kan dock variera mellan olika patienter, och vissa kan behöva fler behandlingar och vissa färre. Anledningen är att man bara kommer åt de aktiva hårsäckarna – vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av laserpulserna under hårborttagningen.

Hur lång tid tar behandlingen?

Att lasra bort hår tar allt från några minuter till några timmar beroende på hur stora kroppsområden som behandlas.

Gör det ont att ta bort hår med laser?

I jämförelse med andra hårborttagningsmetoder upplevs Soprano Titanium med SHR-teknologi som betydligt mindre smärtsam. De flesta patienter upplever laserpulserna som varma stick som brukar tolereras väl.

Det inbyggda kylsystemet ICE-plus hjälper dessutom till att ytterligare lindra smärtorna vid behandlingarna. Vid behov kan vissa känsligare hudområden förbehandlas med bedövningssalva (emla).

Hur ofta bör man göra laserhårborttagning?

Det bör passera 4-8 veckor mellan behandlingarna, eftersom man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva igen. Intervallet styrs av vilket område som behandlas.

En del patienter kan uppleva att det efter några hårborttagningsbehandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att de kvarvarande vilande hårsäckarna ”aktiveras” av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta innebär bara att man enklare får bort dessa ”nyaktiverade” hårsäckar vid efterföljande behandling.

Hur länge håller hårborttagning med laser?

Vetenskapliga studier med uppföljningstider på upp till två år efter avslutad hårborttagning har visat permanenta resultat. Detta är en tillräckligt lång observationstid, även för hudområden med lång växtcykel (exempelvis benen). Detta gäller dock inte hormonellt betingad ökad hårväxt.

Vilka kan behandlas?

Vi kan behandla alla hudtyper, även de med mörkare pigment, tack vare den nya SHR-tekniken som minskar risken för att huden blir överhettad.

Ju mörkare och grövre hårstrån och ju ljusare hud man har, desto bättre resultat kan uppnås.

Personer med helt ljust eller grått hår uppnår inte permanent hårreduktion. Hos dessa återkommer hårväxten efter några månader. Dock kan 2-3 behandlingar per år hålla även ljusare hår borta.

Viktigt att tänka på: Tar du receptbelagda mediciner bör du informera kliniken om detta innan bokning sker.

Vilken metod ger bästa hårborttagning?

Laser är den metod som ger det bästa resultatet för permanent hårborttagning. Att lasra bort hår är den kraftigaste och mest effektiva behandlingen, även i jämförelse med IPL som inte är en lika. En del laserbehandlingar kan upplevas varma mot huden, men med Soprano ICE får huden en kylande effekt och ökad smärtlindring under hela behandlingen.

Kontakta oss eller boka online för en konsultation samt rådgivning hos våra specialutbildade hudterapeuter.

  Boka konsultation

Vad ska man tänka på inför en laserbehandling?

  • Man bör avstå från att sola minst 1 vecka före och efter behandlingen, eftersom solbränd hud reducerar effekten av behandlingen, och ökar risken för pigmentförändringar. Pigmentförändringar efter hårborttagningen ses dock hos endast ca. 1 procent av patienterna, förutsatt att man förberett sig på ett korrekt sätt före behandlingen.
  • Håret ska rakas eller klippas samma dag som hårborttagningsbehandlingen.
  • Man ska inte använda brun-utan-sol (BUS) 1-2 veckor före laserbehandlingen. Se till att peela huden ordentligt för att få bort eventuella rester av BUS innan behandlingen.
  • Man ska heller inte vaxa, plocka eller bleka håren tidigare än 6 veckor innan behandling eftersom lasern endast verkar på hårsäckar som innehåller hår.
 

Vad ska man tänka på efter laserbehandlingen?

  • Efter hårborttagning med laser får man normalt en viss hudrodnad och en liten svullnad.
  • För att minimera risken för pigmentförändringar i huden är det viktigt att skydda behandlade kroppsdelar från solexponering. Detta gäller framför allt de första 1-2 veckorna efter behandlingen.
  • Man ska även undvika träning, bastu och bad under 24 timmar.
  • Man ska även undvika att använda brun-utan-sol (BUS) tidigare än 1 vecka efter behandlingen.

Dela din Nordiska upplevelse genom att använda #nordiskakliniken