Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Om hudföryngring med IPL

IPL är en behandling där man med hjälp av högintensivt ljus kan behandla olika indikationer i huden. Ljuset bildar värme i huden som i sin tur stimulerar kollagenproduktionen för en föryngrande effekt, reducerar blodkärl samt tar bort rodnad och pigment.

Fördelarna med hudföryngring med IPL:

  • Jämnare hudton
  • Minskar mörka pigmentfläckar
  • Dämpar rodnad
  • Ny fräsch lyster
  • Minskning av synliga rynkor
  • Cellförnyelse
  • Långvarigt resultat

Varför hudföryngring?

När vi blir äldre åldras även huden. Olika faktorer, såsom gener, livsstil och yttre faktorer som väder och vind kan påverka vår hud. Huden får sämre elasticitet och volymen minskar. Hyaluronsyra som finns naturligt i huden (som b.la. återfuktar och håller huden spänstig) och kollagen minskar och rynkor samt fina linjer kan uppstå. Huden kan därför kännas torr, slapp och grov.

Det finns olika metoder och behandlingar för att bromsa uppkomsten av ålderstecken. En effektiv och säker metod är IPL. Även behandlingar som fotona, dermapen, och PRX-T33 kan ge ett piggt och fräscht intryck.

Hos oss kan du som önskar ett ännu mer effektivt resultat boka vår behandling Light and bright, som är en kombinationsbehandling av IPL och Frax 1550 som jobbar hudföryngrande och reducerar kärl, rodnad och pigment.

Läs mer

Swipa för att se fler

Vem kan behandlas?

Denna behandling är lämplig för dig som vill uppnå en jämnare hudton och minska mörka pigmenteringar och rodnad.

Hudföryngring med IPL

En behandling tar ca 60 minuter och skräddarsys alltid efter ditt hudtillstånd och kondition, önskemål och problem. Innan behandling ska du bland annat undvika solning, brun-utan-sol i 30 dagar och injektionsbehandlingar 2 veckor. Du bör undvika rökning 2-4 timmar före behandling.

 

Efter behandling med IPL

Rodnad kan uppstå direkt efter behandlingen och kan sitta kvar i ett till två dygn. De flesta kan utan problem gå tillbaka till arbetet dagen efter behandlingen. Det är viktigt att skydda huden efter en IPL-behandling. I 48 timmar efter behandlingen ska du b.la. undvika: injektionsbehandlingar, varma bad/bastu, brun-utan-sol och swimmingpool/havsbad. Sol och solarium ska undvikas i ett par veckor och SPF 50 bör användas dagligen.

Tänk även på att vårda din hud med bra produkter från till exempel IMAGE Skincare, NeoStrata och Exuviance. Det är viktigt med återfuktning efter behandling, smörj därför in det behandlade området 1 ggr/ dag på kvällen, eftersom läkningsprocessen är som bäst på nätterna.

Light & Bright - kombinationsbehandling med IPL och fraktionerad laser

Effektiv kombinationsbehandling för hudföryngring.

Light & Bright är en avancerad hudförbättrande behandling som kombinerar Nordlys IPL och FRAX1550-teknik för att maximera resultatet. Behandlingen skräddarsys och kan anpassas för att behandla flera vanliga hudproblem.

Nordlys IPL används för att effektivt behandla ojämn hudton, inklusive pigmenteringar, röda ärr från till exempel akne, diffus rodnad och kärl. Genom att applicera korta ljusblixtar och värme på huden stimulerar vi kollagenproduktionen. Resultatet är en jämnare och mer strålande hudton.

   

FRAX 1550 är en fraktionerad laser som skapar små, kontrollerade värmekanaler i huden. Denna teknik ökar kollagenproduktionen och ger en uppstramande effekt. Samtidigt lämnas huden mellan kanalerna orörd, vilket kortar ned återhämtningen. Linjer och rynkor minskar, och din hud får en förnyad lyster.

Light & Bright är en populär kombinationsbehandling som erbjuder synliga resultat och samtidigt bevarar hudens naturliga skönhet.

Kontakta oss för att diskutera hur vi kan anpassa behandlingen för dina specifika behov och mål.