Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Vad är Nordlys Frax 1550?

Nordlys Frax 1550 är en fraktionerad laser som gör det möjligt för oss att behandla allt från rynkor och fina linjer till acneärr och pigmenteringar. En Frax laser kan även behandla ärr som uppstår efter kirurgiska ingrepp, såsom buk- och bröstoperationer. Frax 1550 är en del av Nordlyssystemet.

Frax 1550 är en CE- och FDA-godkänd teknologi som har visat sig vara mycket effektiv för att behandla en mängd olika hudproblem med goda resultat tack vare sin förmåga att stimulera nybildningen av kollagen.

Vad kan behandlas med Frax laser?

Vid behandling med Frax laser fokuserar vi på att behandla hudproblem som:

  • Rynkor och fina linjer
  • Stor- och grovporig hy
  • Slapp- och åldrande hy
  • Kirurgiska ärr efter operation
  • Acneärr
  • Övriga ärr på kroppen

Hur fungerar en Frax-behandling med fraktionerad laser?

En Frax-behandling med fraktionerad laser innebär att man behandlar en del av huden genom att göra tusentals små kontrollerade skador i vävnaden. Genom att man endast behandlar delar av vävnaden lämnas en del hud oskadad, vilket bidrar till en snabb och säker återhämtning. En Frax-behandling verkar kollagenstimulerande på djupet och ger en snabb läkning av huden.

Med Frax 1550 kan man på ett effektivt sätt behandla flertalet områden tack vare möjligheten till att justera olika inställningar på maskinen.

Behandla ärr efter operation av kirurgiska ingrepp med Nordlys Frax 1550

Med Nordlys Frax 1550 är det möjligt att behandla ärr efter operation genom kirurgiska ingrepp som bland annat bröstförstoring och bukplastik. Den fraktionerade laserenergin som används vid en Nordlys Frax 1550-behandling stimulerar kollagenproduktionen och främjar hudens naturliga läkeprocess. Ärren kan då förbättras genom att de växer ihop och blir mindre synliga över tid.

Hur många behandlingar behöver jag?

Resultaten av behandling med Frax laser blir gradvis synliga över tid. Det kan krävas flera behandlingar för att uppnå optimala resultat.

Light and Bright – En effektiv kombinationsbehandling

En populär kombinationsbehandling är Light and Bright som är en extra effektiv behandling för hudföryngring som arbetar på flera områden parallellt. Light & bright kombinerar fraktionerad laser med IPL. Med IPL kan vi effektivt behandla ojämn hudton, rodnad, kärl och pigmenteringar. Genom användning av Frax 1550-tekniken främjas kollagenproduktionen, vilket resulterar i en uppstramande effekt på huden.

På din konsultation lägger vi upp en anpassad behandlingsplan efter dina behov. Vi rekommenderar i de flesta fall en kur på 3 behandlingar med 4 veckors mellanrum.

 

Swipa för att se fler

Behandlingen skräddarsys alltid

Inför en behandling med Frax 1550 kommer du på en konsultation till någon av våra hudterapeuter för att ta reda på dina specifika behov. Baserat på detta skapas en individuell behandlingsplan.

Efter behandlingen

En av fördelarna med Frax-behandling för att behandla ärr efter operation är den minimala återhämtningstiden. Efter behandlingen kan du uppleva mild rodnad och svullnad, denna känsla avtar vanligtvis inom några dagar. Du kan återgå till dina dagliga aktiviteter nästan omedelbart efter behandlingen. I samband med din Frax-behandling kommer vi att gå igenom vad man ska tänka på samt vilka produkter som är lämpliga att använda för optimal återhämtning.

Gör behandlingen ont?

Smärta är individuellt och behandlingen kan ge viss smärta i form av stickningar samt en värmande känsla. Vid behov och önskan kan bedövande kräm ges innan behandling.

Vad finns det för biverkningar?

Svag rodnad eller svullnad kan uppstå efter din behandling och är av övergående karaktär. Dessa försvinner vanligtvis inom några dagar. Du kan återgå till dina normala aktiviteter omedelbart efter din behandling.

Är du intresserad av att göra en behandling med Frax 1550 i Stockholm?

Kontakta oss för att boka en konsultation hos våra hudterapeuter på Nordiska Kliniken i Stockholm.

                           

Vår personal

Upptäck fördelarna med FRAX 1550 - förbättra hudens kvalitet och minska rynkor.