Vi använder cookies för att spara viss information. När du använder Nordiska Klinikens hemsida godkänner du detta. Läs vår Integritetspolicy här.

Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Acneärr

Många människor lider av acneärr. För många som besväras av acne fortsätter problemen även efter att acnen har försvunnit. Det är vanligt att acne efterlämnar märken på huden i form av mörka och röda pigment eller nedsjunkna ärr. Acneärr kan vara särskilt besvärande i ansiktet, men förekommer ofta även på övre delen av ryggen. Ärren kan ha olika utseende och vara olika djupa. Acneärr kan förbättras, även om man inte kan bli av med dem till 100 procent.

Besväras du av nedsjunkna gropiga ärr kan vi effektivt behandla dessa med Dermapen. Dermapen är en perfekt behandling för dig som vill få en så effektiv behandling som möjligt och samtidigt ha en kort återhämtningstid. Vanligtvis ser man bra ut i huden redan dagen efter en behandling.

Fraktionerad laser är också en behandling som jobbar på gropigare ärr och kan hjälpa dig att ta bort acneärr. Fraktionerad laser passar dig med något tåligare hud, här har vi en återhämtningstid som är något längre. Behandlingen passar såväl i ansiktet som på ryggen. Behandling av acneärr med fraktionerad laser ger goda resultat med hög säkerhet.

Många upplever en förändring i form av röda eller bruna pigmenteringar. Pigmentfläckar brukar behandlas med IPL för att jämna ut hudtonen, varför det också är en vanlig metod för behandling av pigmentering efter acne.

Det är också vanligt att besväras av både pigmentförändringar och nedsjunkna ärr. I dessa fall är det effektivt att göra en kombinerad behandling med Dermapen och laser. Du kan besöka vår hudläkare utan remiss för en konsultation och individuell behandlingsplan.

Goda resultat med fraktionerad laser.

 

Nordiska Kliniken behandlar acneärr med en av marknadens bästa lasermaskiner, SmaXel Co2. SmaXel Co2 är en fraktionell laser som skjuter laserstrålarna djupt ner i huden och bildar mikroskopiska hål, vilket stimulerar den naturliga läkningsprocessen och tillväxten av ny vävnad. Varje hål stimulerar ny kollagenbildning och förnyelse av huden, vilket resulterar i ett jämnare lager hud med mindre synliga acneärr.

SmaXel Co2 behandlar, tack vare metoden med fraktionell laser, mer djupgående ärr med både bättre och mer långvariga resultat än exempelvis en erbiumbaserad laser.

SmaXel Co2 har en extra hög punktdensitet, vilket gör att den ger ett långsiktigt och fullgott resultat på en kortare behandlingstid än andra maskiner för kirurgisk laser.

Vem kan behandlas?

 

Alla som har acneärr kan behandlas med SmaXel Co2, oavsett vilken typ av acneärr man har. Viktigt är dock att acnen har läkt färdigt (dvs. att man ej har aktiv acne), minst ett år innan behandling. Tänk på att du inte bör vara solbränd eller ha använt brun-utan-sol (BUS) på minst två veckor innan behandlingen.

En del har gropiga acneärr och andra har ärr efter bölder. Behandlingen av acneärr med fraktionerad laser kan även kombineras med injektion av filler, om patienten lider av gropiga acneärr (fördjupningar). Fillers lyfter fördjupningen, vilket gör att den jämnas till och huden får en jämnare yta. Om man har mindre framträdande acneärr kan även t.ex. kemisk peeling vara ett alternativ.

Om acnen är aktiv kan man däremot behandlas med vår andra nya laser, Q-terra Q10, som utförs av våra hudterapeuter.

Swipa för att se fler

Efter behandlingen

Vår lightbehandling av acneärr kan ge svullnad och rodnad efter behandling. Hur många behandlingar som behövs beror på ärrens karaktär, svårighetsgrad och hudtyp, men vanligt är ca. 3-5 behandlingar.

Det är även viktigt att vårda huden med bra krämer. Våra hudterapeuter kan rekommendera bra produkter för just din hud, till exempel från IMAGE Skincare, Neostrata eller Exuviance.

Våra produkter