Vi använder cookies för att spara viss information. När du använder Nordiska Klinikens hemsida godkänner du detta. Läs vår Integritetspolicy här.

Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Undersökning och behandling av hudåkommor remissfritt

Välkommen till Nordiska Klinikens hudläkare i Stockholm (utan remiss). Vi erbjuder ett brett urval för dig med olika typer av hudbesvär, hudåkommor och/eller hudsjukdomar. Vi har flera olika behandlingsalternativ för att kunna erbjuda dig bästa möjliga behandling.

Träffa våra hudläkare utan remiss

Nordiska Klinikens hudläkare Jakob Wikström och Philip Curman har lång erfarenhet inom hudsjukdomar. Våra hudläkare i Stockholm välkomnar privata patienter för både medicinsk- och estetisk hudvård, helt utan remiss eller långa väntetider som är vanligt förekommande via landstinget.

Våra hudläkare bedömer, diagnostiserar och behandlar en mängd olika hudsjukdomar, hudförändringar och hudåkommor, som exempelvis acneärr, leverfläckar, rosacea och vårtor. Se exempel på hudtillstånd som kan behandlas av Dr. Wikström och Dr. Curman nedan och läs mer om de olika hudtillstånden.

Hudläkare i Stockholm

Välkommen till Nordiska Kliniken för att träffa hudläkare i Stockholm utan remiss.

Det är viktigt att du träffar en specialist som kan ge dig en professionell bedömning av dina hudförändringar och för att du ska få veta vilken behandlingsmetod som är lämpligast för just dig.

Vi har lång erfarenhet av att behandla olika typer av hudåkommor och hudsjukdomar. Första steget är att komma till oss på en konsultation, där våra hudläkare bedömer dina hudförändringar. Boka konsultation hos våra hudläkare eller kontakta oss för mer information.

 

Besök hudläkare för olika hudåkommor

Acneärr

Många människor lider av acneärr varpå det kan vara en besvärlig åkomma långt efter att den aktiva acnen försvunnit. Ärrbildningen kan se olika ut men vanligt är att man får märken i huden i form av pigmentförändringar eller nedsjunkna ärr. Hos Nordiska Kliniken arbetar våra hudläkare med olika typer av behandlingar mot acneärr och en individuell behandlingsplan läggs för varje patient under konsultationstillfället med hudläkaren. Till exempel används laser och kemiska peeling-tekniker. Behandlingen ges även för aktiv acne.

Cherry spots

Cherry spots är små röda kärlnystan i huden som kommer med åldern och är ofarliga men ofta missprydande. Dessa kan enkelt åtgärdas olika lasermetoder hos en hudläkare.

Fettknöl (Lipom)

Det finns olika typer av fettknölar (lipom, talgcystor) och dessa kan variera i storlek och i känsla. Fettknölar är ofarliga och kan uppkomma var som helst på kroppen. Får du en fettknöl på rygg, hals/nacke eller skuldrorna ter de sig ofta i en fastare känsla medan om knölarna uppstår på armar eller ben brukar de ha en mjukare känsla vid beröring.

Många gånger är fettknölar små och du märker inte av några symptom. Däremot kan större fettknölar ibland göra ont och/eller vara besvärande och behövas ta bort av den anledningen. Om du upptäcker att knölen förändras i form eller storlek under en kortare period är det bra att söka vård.

Oavsett om du lider av din fettknöl eller inte så kan du vända dig till våra hudläkare Dr. Wikström och Dr. Curman för att behandla knölen.

Fibrom

Ett fibrom är uppbyggt av bindvävsceller och är helt ofarliga. Fibrom kan se olika ut men vanligast är att fibromet ser ut som en liten hudfärgad knöl, en upphöjning eller som ett pigmentlöst födelsemärke. Ett fibrom sitter ofta på halsen eller i armhålor. Fibrom kräver sällan behandling men kan upplevas som missprydande varpå det är en av anledningarna till att man väljer att ta bort fibromet.

 

Hudföryngring

När huden åldras uppstår en naturlig rynkbildning vilket kan upplevas som extra besvärande i ansiktsområdet. Våra hudterapeuter erbjuder ytliga hudföryngringsbehandlingar i form av bland annat kemisk peeling och laser (Fotona 4D) med kort konvalescenstid. Dr. Wikström kan utföra djupare hudföryngringsbehandlingar i ansiktet inkl. ögonlocken med laser som innebär längre konvalescenstid men möjlighet till större resultat. Normalt görs behandlingarna med ytlig bedövning men kan vid behov göras i narkos.

Leverfläckar

Leverfläckar, även kallat födelsemärken, är en pigmenterad hudförändring som kan bildas var som helst på kroppen. Födelsemärken blir vanligare ju äldre man blir och ofta är de helt ofarliga. Om du däremot upptäcker att födelsemärket förändras i storlek och form under en kort tidsperiod kan det vara bra att se över denna hos hudläkare.

Om du känner dig osäker på om din hudförändring/pigmentering är godartad eller inte är det lämpligt att du träffar en hudläkare för bedömning med dermatoskop. Vid behov skickas hudförändringen för mikroskopisk analys. Det kan vara bra att kolla upp sina leverfläckar en gång per år. Leverfläckar tas även bort av estetiska skäl. Läs mer om hur Nordiska Kliniken kan hjälpa dig med leverfläckar och hudförändringar.

Rhinophyma

Rhinophyma kallas även blomkålsnäsa och är en komplikation till den kroniska inflammatoriska hudsjukdomen Rosacea där talgkörtlarna i näsan tillväxer och missformar näsan.

Initialt blir näsan röd och sedan förtjockas näshuden gradvis, ofta på ett svulstigt missprydande vis. Rhinophyma är ofta socialt stigmatiserande men många patienter känner inte till att effektiv laserbehandling finns tillgänglig. Dr Jakob Wikström är en erfaren rhinophymakirurg och även vetenskapligt publicerad inom ämnet. Innan operation behövs ett konsultationsbesök hos hudläkare där diagnosen fastställs och näsans anatomi bedöms.

Rosacea

Rosacea är en vanlig inflammatorisk hudsjukdom som ger rodnad och ibland även finnar i ansiktet. Behandlingen är dels medicinsk med krämer och tabletter, dels mer estetisk i form av laserbehandlingar mot t ex förstorade blodkärl. I vissa fall, särskilt hos äldre män, leder rosacea till rhinophyma , dvs blomkålsnäsa, vilken kan behandlas med laser.

Vårtor

Det finns olika typer av vårtor, exempelvis åldersvårtor och vårtor orsakade av virus, beroende på vilken typ av vårta man har ser behandlingsmetoden olika ut. Virusorsakade vårtor är smittsamma men ofarliga. Vårtorna kan försvinna av sig själva efter en tid men man kan vilja få dem avlägsnade hos en hudläkare av bl.a. estetiska skäl. Nordiska Kliniken har lång erfarenhet av att behandla vårtor.

Åldersvårtor är smittfria och visar sig ofta genom en upphöjning i huden, vanligast förekommande är dem i ansikte, på bröst och rygg. Åldersvårtor kan variera i färg, allt från vit till brunsvart och ytan kan antingen vara glänsande eller torr. Dessa är helt ofarliga men kan avlägsnas på grund av estetiska skäl om bäraren upplever vårtan som missprydande.

Vårtor hos barn upp till 12 år

Vårtor hos barn försvinner ofta spontant eller kan i många fall framgångsrikt behandlas med filning och receptfria vårtmedel.

I vissa fall kan det krävas receptbelagd behandling av vårtorna. På grund av svårigheter att adekvat smärtstilla samt risk för ärrbildning erbjuder vi ej laserbehandling men däremot istället telefonkonsultation för vårtbehandling där receptbelagda vårtmedel kan skrivas ut.

Xantelasma

Xantelasma är inlagring av kolesterol i huden och yttrar sig som gulaktig hud främst runt ögonen. Ibland är tillståndet förknippat med högt kolesterol i blodet. Beroende på storleken kan xantelasma åtgärdas med laser eller olika kirurgiska metoder.

Ådernät

Förstorade tunna blodkärl, särskilt på låren, är ofarliga men anses ofta estetiskt missprydande. Ådernät kan behandlas med laser eller injicering av kärlretande ämnen vilket avgörs främst av var de sitter på kroppen.