Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Om att ta bort leverfläckar och födelsemärken

Leverfläckar, födelsemärken och hudförändringar kan upplevas som missprydande. Vissa människor väljer därför att ta bort leverfläckar och födelsemärken, antingen kirurgiskt, genom frysning eller med laser. Hudförändringar ska man alltid låta undersöka hos en läkare innan en behandling.

Ta bort leverfläckar/födelsemärken i Stockholm

Är du intresserad av att ta bort födelsemärken i Stockholm är du välkommen att kontakta oss för en konsultation. Vi har lång erfarenhet av behandling och borttagning av leverfläckar, födelsemärken och andra hudförändringar.

Om leverfläckar/födelsemärken

En leverfläck (naevus) är ett litet område av huden som är extra pigmenterad och därför syns som en mörk prick eller fläck.

Alla vuxna har leverfläckar. De första börjar synas under de första levnadsåren, och sedan uppkommer fler och fler under uppväxtåren fram till ungefär 30-årsåldern. Leverfläckar kan ha många olika utseenden.

Till skillnad från pigmentfläckar som uppstår när kroppen får en överproduktion av melanin till följd av att huden utsätts för solsken, uppstår födelsemärken naturligt. Däremot har många människor svårt att skilja mellan leverfläckar (naevus) och andra hudförändringar såsom t.ex. fibrom, hudflikar, hudvårtor, spider-naevus med mera. Det är därför viktigt att ALLA hudförändringar bedöms av läkare, innan man bestämmer sig för att låta behandla dessa.

Ta bort leverfläckar - Pris från -2 000 kr

Fördelar

Snabbt och effektivt, utan remiss

Utförs av

Hudläkare

Hudförändringar

Ta bort hudförändringar

På Nordiska Kliniken utför vi tre sorters behandlingar när du vill ta bort hudförändringar:

  • Kirurgiskt (hudförändringen skickas då för mikroskopisk bedömning)
  • Genom frysning
  • Med laser

För att ta bort hudförändringar som knutor i ansiktet och hudflikar på hals och i armhålor, är laser en effektiv behandling. Oftast räcker en behandlingsomgång. Hudförändringen antar en mörk färg direkt efter behandlingen. Efter en knapp vecka torkar den och faller av. Viktigt är att inte pilla på förändringen under den tiden.

Efter att hudförändringen fallit av kommer den underliggande huden vara svagt rosa under några veckor. Därefter bleknar huden allteftersom. Det kan ta några månader innan huden helt återfått sin normala pigmentering.

Undvik direkt stark sol på området så länge det är rosa. Täck med färgat stift, solskyddsfaktor eller plåster om du skall sola.

Bedömning av hudförändringar

På Nordiska Kliniken gäller följande policy för alla slags hudförändringar:

  1. Patienten måste träffa en legitimerad läkare som inleder undersökningen med att fråga om patientens sjukhistoria (anamnes).  På detta vis får läkaren en uppfattning om det föreligger ärftlighet för tumörsjukdomar, hur länge patienten har haft hudförändringen, om hudförändringen ändrat karaktär med tiden m.m.
  2. Läkaren undersöker därefter hudförändringen visuellt och bedömer bland annat dess färg, form och avgränsning.
  3. Först därefter fattas beslut om vilken typ av behandling som kan vara lämplig.
  4. Det är lämpligt att kolla upp sina hudförändringar 1 gång per år.

Val av behandling beror på flera faktorer, såsom:

  • Vilken typ av hudförändring det gäller
  • Var på kroppen hudförändringen sitter
  • Patientens egna önskemål

Fördelen med laser är att hudförändringarna behandlas snabbt, effektivt och på ett skonsamt sätt. Laserljuset förstör selektivt hudförändringens blodförsörjning och aktiverar kroppens immunförsvar. Hudförändringen stöts därefter oftast bort och efterlämnar minimala ärr. Läkningstiden och det estetiska resultatet blir alltid bättre med lasermetoden. Det räcker ofta med en behandling för att ta bort hudförändringar/leverfläckar, men i vissa fall kan behandlingen behöva upprepas. Laserbehandlingen känns som små, varma stick och tolereras oftast väl.

Ta bort födelsemärken

Kontakta oss för bokning och personlig rådgivning när du vill ta bort födelsemärken.