Vi använder cookies för att spara viss information. När du använder Nordiska Klinikens hemsida godkänner du detta. Läs vår Integritetspolicy här.

Sök efter

Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Pigmentfläckar behandlas effektivt med laser

Boka konsultation

Om pigmentfläckar

Med den senaste lasermaskinen på marknaden kan vi effektivt behandla pigmentfläckar. Behandling med vår Q-terra Q10 är både skonsam och säker.

Många personer har problem med pigmenterad hud, det vill säga pigmentfläckar. Dessa kan uppstå av olika orsaker, till exempel solskador och melasma (som kan orsakas av graviditet och p-piller). Ofta ser man även melasma hos yngre och medelålders kvinnor utan att några av dessa faktorer finns med. Många kan uppfatta detta som ett ”fläckigt” utseende. Nordiska Kliniken kan hjälpa dig med säkra och effektiva behandlingar.

Olika typer av pigmentförändringar

  • Melasma
  • Fräknar
  • Solfläckar (lentigo)
  • Cafe au Lait

Läs mer

Snabbfakta

  • Syfte: Reducera pigmentfläckar

  • Metod: Laser / Kosmetisk pigmentering

  • Alternativ behandling: Kemisk peeling

Boka konsultation

Med laserteknik kan man effektivt reducera både pigmentfläckar och ytliga blodkärl i ansiktet, och göra hudytan jämnare. Man kan också minska storleken på förstorade porer.

Det senaste på marknaden- nya Q-switched Nd YAG-laser

Nordiska Kliniken kan erbjuda marknadens bästa lasermaskin, Q-terra Q10, för pigmentbehandling. Q-terra Q10 är utvecklad för att kunna erbjuda skräddarsydda behandlingar efter individuella behov. Behandling med Q-terra Q10 är både skonsam och effektiv. Utvecklad teknik med fler våglängder gör just denna modell till en av de allra bästa produkterna för pigmentbehandling.

Avancerad teknik för en säker behandling

Vår nya Q-terra Q10 ger ifrån sig ett laserljus som omvandlas till värme, vilket ”spränger” pigmentcellerna i fragment. Kroppens naturliga försvar tar hand om pigmentet och transporterar bort det. Oavsett om pigmentet är mörkt eller ljust så är behandlingsprocessen densamma.

Swipa för att se fler

Hur ser en pigmentfläck ut?

Pigmentfläckar kan se ut på olika sätt. Vissa har pigmentförändringar som till exempel fräknar, andra har stora områden av fläckighet (melasma) och vissa kanske bara har några enstaka fläckar. Fläckarna kan ha varierande färg, såsom mörkbrun, brun eller ljus. De kan även vara olika stora och ha olika former.

Pigmentförändringar kan finnas överallt på kroppen. Några av de vanligaste ställena är bland annat ansiktet, hals/decolletage, rygg och handryggar.

Hur många behandlingar behövs?

Beroende på vilken typ av pigmentfläck du har ligger de olika djupt i huden. Det kan därför krävas 1-3 behandlingar innan en klar förbättring av pigmentfläcken syns. Dock kan ytliga fläckar försvinna efter endast en gång. Den bästa behandlingen för pigmentfläckar orsakade av ökad ålder och sol, är laserbehandling. Vilken typ av behandling som är mest lämplig för just dina pigmentförändringar avgörs vid ett konsultationsbesök hos oss.

Viktigt att tänka på är att solning kan göra att borttagna pigmentfläckar kan återkomma även efter utförd behandling. Det är därför viktigt att använda solskyddsfaktor och inte utsätta sig för överdriven exponering för sol.

   

Efter behandling

Efter behandling bildas en skorpa där pigmentfläcken tagits bort. Pilla inte bort skorpan. Det kan även uppstå rodnad och lite irritation kring området. Detta kan hålla i sig i några veckor. Du bör undvika sol på det behandlade området i minst 4 veckor efter behandlingen. När området är läkt bör du använda stark solskyddsfaktor och även undvika sol direkt på det behandlade området, i den mån det går. Tänk även på att vårda din hud med bra produkter från till exempel IMAGE Skincare, NeoStrata och Exuviance. Det är viktigt med återfuktning efter behandling, smörj därför in det behandlade området 1 ggr/ dag på kvällen, eftersom läkningsprocessen är som bäst på nätterna. Undvik även smink inom den närmsta veckan.

Vi erbjuder exklusivitet, komfort och tillgänglighet

Nordiska Kliniken är centralt belägen mitt i Stockholms hjärta vid Sergels torg. Kliniken, som är på hela 700 kvm, är toppmodernt medicinskt utrustad, arkitektritad och möblerad av kända inredningsdesigner. Här finns tre stora operationssalar, uppvakningssalar, konferensrum, utbildningssalar, mottagningsrum och behandlingsrum. Vi erbjuder exklusivitet, komfort och tillgänglighet för våra patienter från hela landet.

Våra lokaler

Effektiva produkter mot pigmenteringar

För oss på Nordiska Kliniken är det viktigt att erbjuda bra produkter. Se vårt utbud nedan eller boka in en kostnadsfri konsultation hos en våra hudterapeuter för skräddarsydd behandlingsplan.

Produkter