Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Cosmelan - Effektiv behandling av melasma och pigmentfläckar

Nordiska Kliniken erbjuder Cosmelan – den mest effektiva och resultatinriktade behandlingen på marknaden för Melasma och/eller annan typ av pigmentering i ansiktet.

Hur blir jag av med melasma och andra pigmentfläckar i ansiktet?

Pigmentfläckar i ansiktet kan uppstå i olika former och vara allt från enstaka pigmentansamlingar, åldersfläckar och solfläckar till utbredd melasma. Oavsett vilken typ av pigmentering du har kan Cosmelan vara ett alternativ om du vill bli av med dina pigmentfläckar i ansiktet. Våra hudterapeuter skräddarsyr en behandling efter dig och dina förutsättningar för att få ett optimalt resultat.

Vad är Cosmelan?

Cosmelan är marknadens mest effektiva behandling mot melasma och pigmentfläckar i ansiktet. Behandlingen passar dig som önskar bli av med dina pigmenteringar men även få en jämnare hud, ökad lyster och förbättrad struktur.

Cosmelan arbetar med att påverka hudens produktion av Melanin och är effektiv för att reducera samt motverka att nya pigmenteringar uppstår. Det som gör denna pigmentbehandling unik är att med Cosmelan kan man behandla alla hudtyper till skillnad från andra typer av pigmentbehandlingar och är ett bra alternativ mot de flesta sorters pigmenteringar.

Hur går behandlingen med Cosmelan till?

En behandling med Cosmelan är uppdelad i två steg där det första steget sker på kliniken och steg 2 är en hemmabehandling som du bör fortsätta med hemma enligt hudterapeutens instruktioner för att bli av med dina pigmenteringar.

Behandlingen inleds med en rengöring och avfettning av huden. Efter det appliceras en lermask som skall sitta kvar mellan 8 – 12 timmar efter kliniksbesöket beroende på hudtyp. Efter den angivna tiden din hudterapeut gett dig sköljer du sedan av lermasken från Cosmelan med kallt vatten, följ sedan upp med efterföljande vård.

Du får ett startkit med produkter med dig hem som du skall använda dagligen efter givna instruktioner från din hudterapeut. Hemmabehandlingen skall du genomföra dagligen under minst 6 månader.

Behandla melasma hemma med Cosmelan

För ett optimalt resultat följer du upp med en behandlingsrutin hemma som du får av din hudterapeut. Det är viktigt att inte utsätta ansiktet/behandlingsområdet för solexponering i allt för hög grad, använd dagligen ett högt SPF-skydd under samt efter din behandling med Cosmelan.

Under de två följande veckorna efter din klinikbehandling kommer din hud att bli torrare och upplevas känsligare än vanligt men du kan inom någon vecka se hur resultatet blir mer framträdande och stabiliseras. Dina pigmentfläckar kommer att blekna och din lyster kommer att öka.

Behandlingen med Cosmelan inkluderar ett startpaket med de produkter du behöver för dina hemmabehandlingar och det är en stor del av behandlingen för att bibehålla ditt resultat.

Alternativ till Cosmelan-behandling

Ett alternativ till en Cosmelan-behandling är Dermamelan. Behandlingarna liknar i mångt och mycket varandra och Dermamelan behandlar hyperpigmentering och andra pigmenteringar i ansiktet. Precis som en Cosmelan-behandling är den uppdelad i två; en inledande behandling som sker på kliniken, följt av en fortsatt behandling som sker i hemmet under minst 4 månader. Behandlingen är mycket effektiv och kraftfull, och går att utföra på alla hudtyper.