Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Swipa för att se fler

Om fillers

Nordiska Kliniken erbjuder en rad olika fillersbehandlingar, från ett flertal leverantörer. Vi har endast fillers med icke-animaliskt producerad hyaluronsyra, vilket betyder att hyaluronsyran inte utvinns från djur.

Är du intresserad av fillers i Stockholm?

Då är du varmt välkommen till oss på Nordiska Kliniken. Här kan du boka tid för fillers i Stockholm. Du hittar vår specialistklinik på Drottninggatan 33.

Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronsyra (HA, Hyaluronic acid, Hyaluronan) som används i fillers är ett kroppseget ämne som binder fukt i huden. Stabiliserad hyaluronsyra är en formbar, geléliknande substans som används för att förbättra, förändra och föryngra hud och ansikte.

Förändra och förbättra med fillers

Det är vanligt att använda hyaluronsyrafillers i områden som saknar volym, dvs. om man har naturligt små och smala läppar eller vill ha mer framträdande ansiktsdrag, t.ex. en mer definierad haka, kindben eller käke.

Det är även möjligt att åtgärda asymmetri i ansiktet, t.ex. jämna till en sned näsa, ta bort knölar på näsan etc. Med andra ord kan fillers både förbättra och förändra ansiktsdrag.

Exempel på vanliga fillersbehandlingar

 • Behandling av mörka ringar under ögonen (tear trough)
 • Utfyllnad av kindben och kinder
 • Ojämn näsrygg eller sned näsa
 • Förstoring av läppar (inkl. amorbåge och konturer)
 • Acneärr, öronsnibbar, fördjupningar m.m.
 • Haka och hakspets (förlängning eller utjämning)
 • Förstoring av käke

Fillers mot åldrande

När vi blir äldre blir huden tunnare, får mindre lyster och spänst, och upplevs som plattare och mer rynkig. Rynkor runt mun och ögon är vanliga ålderstecken, även påsar och mörka ringar under ögonen är vanligt förekommande. De flesta ålderstecken i ansiktet beror på att hyaluronsyran (som finns naturligt i huden) försvinner allt mer ju äldre vi blir.

Eftersom hyaluronsyrans uppgift bl.a. är att återfukta huden, blir huden därför mer rynkig och mindre volyminös när den försvinner. Även hals, dekolletage och händer kan bli rynkiga. För att motverka dessa ålderstecken kan hyaluronsyrafillers injiceras och på så sätt motverka det synliga åldrandet av huden.

Exempel på ålderstecken eller medfödda drag som kan åtgärdas med hjälp av fillers

 • Nasolabial veck (mellan näsan och munnen)
 • S.k. sura mungipor
 • Marionettlinjer (mellan munnen och hakan)
 • Rökrynkor (rynkor över läppen)
 • Tear trough (mörka ringar under ögonen)
 • Utfyllning av linjer rynkor och veck (inkl. på hals, dekolletage och händer)

Läs mer om våra fillersbehandlingar

Juvéderm

Juvéderm är vår vanligaste behandling med fillers och används för att föryngra huden och ta bort rynkor. Den färglösa gelen som injiceras i huden finns i olika sammansättningar för olika användningsområden – främst i ansiktet, läppar och på händer. Behandlingens effekt håller i sig i upp till 12 månader.

Teosyal

Teosyal är baserad på krosslänkade hyaluronsyror för en längre hållbarhet. Längden på preparatets verkan är individuellt, men effekten håller generellt i sig i 6-12 månder. På Nordiska Kliniken kan vi erbjuda ett flertal Teosyalprodukter som alla är avsedda för olika behandlingsområden. Behandlingen utförs i ansiktet, på händerna samt på hals och dekolletage.

Restylane

Restylane slätar ut rynkor, framhäver konturer och formar läppar med hjälp av en serie hyaluronsyrefillers. Det finns även en Restylane-behandling som förbättrar hudens spänst och ton. Resultatet syns direkt efter första behandlingen och kan vara i upp till ett år. Vid återbehandling efter 9 månader kan resultatet istället vara i upp till 18 månader.

Stylage

Stylage är baserad på hyaluronsyra och klassas som den tredje generationens hudfiller. Behandlingen kan göras för att fylla ut djupare vecka och fina linjer samt för att ge ökad volym i exempelvis läppar eller kinder. Stylage innehåller också en naturlig antioxidant (Mannitol) som ger mindre rodnad och svullnad, samt att den bryts ner långsammare i jämförelse med andra fillers.

HArmonyCa

HArmonyCa är en så kallad hybridinjektionsbehandling, vilket innebär att den kombinerar två olika behandlingar. HArmonyCa kombinerar en behandling med hyaluronsyra med kalciumhydroxiapatit. Resultatet blir ett omedelbart lyft som skapar harmoni i ansiktsdragen och ger en långvarig hudförbättring.

Casefilm

”I mitt jobb är det viktigt att se pigg och fräsch ut. Och jag är verkligen en väldigt glad och positiv person. Problemet för mig var att mitt utseende inte alls speglade hur jag mådde.”

Klicka på filmen för att se hela filmen om Helens injektionsbehandling.

Klicka för att se film

Frågor och svar

 • Fillers

  Vad är Hyaluronsyra?

  Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och den medverkar till att ge huden fukt och volym. En tredjedel av kroppens egen hyaluronsyra bryts naturligt ned och ersätts varje dag. Den naturligt förekommande hyaluronsyran minskar kraftigt med åldern.

  När avtar blåmärken/svullnad?

  Viss övergående svullnad och blåmärken kan förekomma runt det behandlade området. Normalt försvinner dessa besvär inom en vecka.

  Hur lång tid håller fillers?

  Det är väldigt individuellt hur länge en filler håller. Det beror t.ex på ämnesomsättning, vilket område som är behandlat, vilken typ av fillers som har använts etc. Vid förstoring av kindben är det vanligt att fillern håller längre än t.ex. vid en läppförstoring. Det normala är att en fillerbehandling håller i 6-9 månader.

  Hur ofta kan jag fylla på fillers?

  Det är vanligt att man gör en touch-up efter 1-2 veckor och sedan en påfyllning efter några månader, beroende på vilket område som är behandlat.

  Hur mycket behöver jag göra första gången?

  Det beror på vilket område du behandlar. Vid en läppförstoring är det vanligt att använda 0,5 ml om man är ute efter en liten förstoring. Vill man däremot ha en större förändring brukar 1,0 ml användas. Vid kindbensförstoring är det vanligt att använda 1,0-2,0 ml.

  Får jag bedövning innan?

  De flesta fillers innehåller bedövningsmedel men man kan även använda bedövningskräm (t.ex Emla-salva) innan området behandlas.

  Kan jag göra en fillerbehandling med herpes/munsår?

  Det är väldigt viktigt att man inte har några sår i anslutning till området som ska behandlas.

  Kan jag göra en fillerbehandling om jag har allergi?

  Det finns ingenting som tyder på att allergier skulle vara ett hinder för behandling med fillers. Dock ska man inte genomgå en behandling med en filler som innehåller lokalbedövning om man är känslig eller allergisk mot tandläkarbedöving (lidokain) eller något annat av ämnena i fillern.

  Går det att ta bort fillers?

  Det är möjligt att ta bort fillers med hjälp av ett motmedel (hyaluronidase).

  Kan det bli klumpar?

  En del fillers har en mer fast sammansättning och kan därför upplevas som ”hårdare”, detta för att vissa områden i ansiktet kräver det. Detta gäller t.ex. fyllning av kindben. Det finns t.ex även mjukare fillers för läpparna. Skulle det uppkomma en klump kan man lätt massera bort den eller ta bort klumpen med hjälp av motmedel.

  Vad är skillnaden mellan de olika märkena?

  Olika fillers har olika behandlingsområden och fyller olika syften, och kan därför skilja sig åt vad gäller sammansättningen. Du kan läsa mer om våra fillers under Behandling > Ansikte > Fillers

  Går det att blanda till exempel Juvéderm och Restylane?

  En del fillers går att kombinera. Hör med vår injektionsexpert om du vill veta mer.

  Kan jag genomgå en fillerbehandling när jag är gravid?

  Kvinnor ska ej genomgå en fillerbehandling under graviditeten.

  Hur nära inpå en operation kan jag få fillers?

  Om man är intresserad av en fillerbehandling bör man genomgå den efter en operation snarare än före. Dock beror det på vilket område som opereras och vad som ska behandlas. Din kirurg kan svara på vad som är passande.

  Kan jag bära smink efteråt?

  Det går bra att bära smink på det behandlade området efter ca 24 timmar. Innan dess är det bra om du låter området vara, då alla fillersbehandlingar innebär nålstick som gör att huden är mer mottaglig för bakterier och smuts.

  Kan jag träna, flyga eller dricka alkohol efteråt?

  Du bör undvika träning, alkohol och flygresor under 48 timmar efter behandlingen.

  Kan jag sola efteråt?

  Du bör undvika direkt sol på det behandlade området i ca 14 dagar. Även tandläkarbesök bör undvikas. Tänk också på att informera din behandlare om du fått en fillerbehandling och planerar att genomgå en ansiktsbehandling i form av t.ex. kemisk peeling eller laserbehandling.

  Kan man ändra läppens form helt?

  Alla läppar är olika och har därmed olika förutsättningar. Det går att åstadkomma mycket med hjälp av fillers. Ibland kan det behövas några behandlingar för att uppnå önskat resultat. På en konsultation hos en av våra injektionsexperter har du möjlighet att diskutera dina önskemål och vad som är möjligt att uppnå.

Swipa för att se fler

Hos oss på Nordiska Kliniken har vi enbart specialistutbildade injektionssjuksköterskor och plastikkirurger som utför injektionsbehandlingar

Medicinsk utbildad personal

Vi erbjuder exklusivitet, komfort och tillgänglighet

Våra lokaler

Minilyft med injektioner

En lyftande effekt av mellanansiktet kan uppnås helt utan kirurgi, med hjälp av ett Minilyft med injektioner.

Hör vår injektionssjuksköterska Denise berätta om behandlingen. Klicka på videon till höger.

Klicka för att se film