Vi använder cookies för att spara viss information. När du använder Nordiska Klinikens hemsida godkänner du detta. Läs vår Integritetspolicy här.

Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Belkyra-behandling

Belkyra (deoxicholsyra) är en injektionsbehandling som reducerar envist och oönskat fett under hakan. Med hjälp av Belkyra kan dubbelhakan försvinna och hakprofilen kan förbättras redan efter en behandling.

Vad är Belkyra®?

Belkyra är ett FDA-godkänt läkemedel som används för att eliminera oönskat fett under hakan, s.k. dubbelhaka. Belkyra, som även är godkänt av läkemedelsverket, går under namnet Kybella i USA.

Belkyra är en icke-kirurgisk behandling som förstör fettcellerna permanent, och som kan ge en mer markerad haka och en mer symmetrisk ansiktsprofil. Belkyra innehåller deoxicholsyra, vilket är en aktiv substans som finns naturligt i kroppen med uppgift att underlätta nedbrytningen av fett. Deoxicholsyran i Belkyra är av icke-human och icke-animalisk form som inte härstammar från människa eller djur.

Behandling av dubbelhaka

En dubbelhaka kan uppstå av olika anledningar. De vanligaste orsakerna är ärftliga faktorer, åldrande eller viktuppgång. Trots träning och kost kan det envisa fettet under hakan kvarstå, vilket kan vara psykiskt påfrestande. Behandling av dubbelhaka med Belkyra är alltid individuellt anpassad och resultatet är permanent.

Få bort dubbelhaka med andra alternativ

På Nordiska Kliniken utför vi främst andra behandlingar för att få bort dubbelhaka – fettsugning eller en behandling med CoolSculpting (fettfrysning) är båda två alternativa behandlingar till Belkyra som kan hjälpa dig att få bort dubbelhaka med goda resultat.

Hur går behandlingen till?

Området som ska behandlas injiceras med små mängder av Belkyra. Behandlingen tar cirka 15-20 minuter.

Vilka kan behandlas?

Belkyra är lämpligt för den som inte överväger kirurgi men som ändå vill bli av med dubbelhakan. Även de som inte har tillräckligt med fett under hakan för att till exempel genomgå en fettsugning eller en behandling med CoolSculpting (fettfrysning), kan genomgå en Belkyra-behandling.

Hur många behandlingar behövs?

Dubbelhakans storlek kan minskas vid varje behandlingstillfälle och resultatet syns redan efter några veckor. Den som vill uppnå ännu mer effekt kan behandlas igen efter cirka 4 veckor. Patienter som behandlats med Belkyra upplever en synlig förbättring av hakprofilen redan efter 1-2 behandlingar. Resultatet är dock individuellt och hur många behandlingar som behövs varierar beroende på exempelvis mängden fett under hakan.

Eventuella biverkningar

Efter behandlingen kan man få blåmärken vid det behandlade området. Minskad känslighet, smärta och svullnad/vätskeansamling är andra biverkningar som kan uppstå. Dessa effekter är i allmänhet tillfälliga och försvinner vanligtvis av sig själva.

Vår klinik är toppmodernt medicinskt utrustad, arkitektritad och möblerad av kända inredningsdesigners.

Swipa för att se fler

I vårt bildgalleri kan du se före-och efterbilder på behandlingar utförda av Nordiska Kliniken.

Före-och efterbilder

På Nordiska Kliniken anser vi att det är ytterst viktigt att erbjuda rätt skydd till våra patienter och kunder.

Patientförsäkring