Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Swipa för att se fler

Injektionsbehandlingar

Injektionsbehandling kan vara ett bra alternativ till kirurgi för dig som bland annat söker en effektiv rynkbehandling, läppförstoring eller ansiktskonturering utan kirurgiska ingrepp. På Nordiska Kliniken har vi lång erfarenhet av att utföra injektionsbehandlingar och vi arbetar endast med erkända och väldokumenterade produkter.

Injektionsbehandlingar hör till det snabbast växande området inom estetisk kirurgi eftersom behandlingen är säker, snabb och effektiv samtidigt som det i de flesta fall inte är någon, eller relativt kort, konvalescens. Det innebär att du efter en injektionsbehandling kan återgå till arbete närmast omgående. Injektionerna kan utföras både separat eller i kombination med kirurgi och hudvårdsbehandlingar.

Injektioner för olika användningsområden

Nordiska Kliniken erbjuder ett stort antal olika injektioner för olika användningsområden. Vid ett konsultationsbesök görs en personlig bedömning och vi ger rekommendation för vilken typ av injektioner som passar dig bäst.

Vanliga behandlingsområden med injektioner:

– Läppar (kontur, förstoring, ledsna mungipor samt lyft)
– Panna (rynkor)
– Kring ögonen (kråksparkar, bekymmersrynkor, lättare förstoring av ögonen)
– Soft lift (full face)
– Kinder (konturering)
– Haka (korrigering)
– Hals (avsmalning, rynkor)
– Käke (förbättring av käklinjen)
– Öronsnibbar (korrigering)
– Näsa (korrigering, avsmalning)
– Ögonbryn (lyft)
– Händer
– Dekolletage
– Skinboosters (spänst, lyfter, elasticitet, återfuktning)
– Tear trough (mörka ringar under ögonen)

Hur länge håller en injektionsbehandling?

En injektionsbehandling håller i mellan cirka 4-24 månader, men hållbarhetstiden varierar mellan olika behandlingstyper. På sidan för respektive injektionsbehandling kan du hitta mer information om till exempel hur många behandlingstillfällen som rekommenderas för att uppnå bästa resultat.

Denise Fa, injektionssjuksköterska på Nordiska Kliniken, berättar om Minilyft.

Se före- och efterbilder

Klicka för att se film

Frågor och svar

 • Fillers

  Vad är Hyaluronsyra?

  Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och den medverkar till att ge huden fukt och volym. En tredjedel av kroppens egen hyaluronsyra bryts naturligt ned och ersätts varje dag. Den naturligt förekommande hyaluronsyran minskar kraftigt med åldern.

  När avtar blåmärken/svullnad?

  Viss övergående svullnad och blåmärken kan förekomma runt det behandlade området. Normalt försvinner dessa besvär inom en vecka.

  Hur lång tid håller fillers?

  Det är väldigt individuellt hur länge en filler håller. Det beror t.ex på ämnesomsättning, vilket område som är behandlat, vilken typ av fillers som har använts etc. Vid förstoring av kindben är det vanligt att fillern håller längre än t.ex. vid en läppförstoring. Det normala är att en fillerbehandling håller i 6-9 månader.

  Hur ofta kan jag fylla på fillers?

  Det är vanligt att man gör en touch-up efter 1-2 veckor och sedan en påfyllning efter några månader, beroende på vilket område som är behandlat.

  Hur mycket behöver jag göra första gången?

  Det beror på vilket område du behandlar. Vid en läppförstoring är det vanligt att använda 0,5 ml om man är ute efter en liten förstoring. Vill man däremot ha en större förändring brukar 1,0 ml användas. Vid kindbensförstoring är det vanligt att använda 1,0-2,0 ml.

  Får jag bedövning innan?

  De flesta fillers innehåller bedövningsmedel men man kan även använda bedövningskräm (t.ex Emla-salva) innan området behandlas.

  Kan jag göra en fillerbehandling med herpes/munsår?

  Det är väldigt viktigt att man inte har några sår i anslutning till området som ska behandlas.

  Kan jag göra en fillerbehandling om jag har allergi?

  Det finns ingenting som tyder på att allergier skulle vara ett hinder för behandling med fillers. Dock ska man inte genomgå en behandling med en filler som innehåller lokalbedövning om man är känslig eller allergisk mot tandläkarbedöving (lidokain) eller något annat av ämnena i fillern.

  Går det att ta bort fillers?

  Det är möjligt att ta bort fillers med hjälp av ett motmedel (hyaluronidase).

  Kan det bli klumpar?

  En del fillers har en mer fast sammansättning och kan därför upplevas som ”hårdare”, detta för att vissa områden i ansiktet kräver det. Detta gäller t.ex. fyllning av kindben. Det finns t.ex även mjukare fillers för läpparna. Skulle det uppkomma en klump kan man lätt massera bort den eller ta bort klumpen med hjälp av motmedel.

  Vad är skillnaden mellan de olika märkena?

  Olika fillers har olika behandlingsområden och fyller olika syften, och kan därför skilja sig åt vad gäller sammansättningen. Du kan läsa mer om våra fillers under Behandling > Ansikte > Fillers

  Går det att blanda till exempel Juvéderm och Restylane?

  En del fillers går att kombinera. Hör med vår injektionsexpert om du vill veta mer.

  Kan jag genomgå en fillerbehandling när jag är gravid?

  Kvinnor ska ej genomgå en fillerbehandling under graviditeten.

  Hur nära inpå en operation kan jag få fillers?

  Om man är intresserad av en fillerbehandling bör man genomgå den efter en operation snarare än före. Dock beror det på vilket område som opereras och vad som ska behandlas. Din kirurg kan svara på vad som är passande.

  Kan jag bära smink efteråt?

  Det går bra att bära smink på det behandlade området efter ca 24 timmar. Innan dess är det bra om du låter området vara, då alla fillersbehandlingar innebär nålstick som gör att huden är mer mottaglig för bakterier och smuts.

  Kan jag träna, flyga eller dricka alkohol efteråt?

  Du bör undvika träning, alkohol och flygresor under 48 timmar efter behandlingen.

  Kan jag sola efteråt?

  Du bör undvika direkt sol på det behandlade området i ca 14 dagar. Även tandläkarbesök bör undvikas. Tänk också på att informera din behandlare om du fått en fillerbehandling och planerar att genomgå en ansiktsbehandling i form av t.ex. kemisk peeling eller laserbehandling.

  Kan man ändra läppens form helt?

  Alla läppar är olika och har därmed olika förutsättningar. Det går att åstadkomma mycket med hjälp av fillers. Ibland kan det behövas några behandlingar för att uppnå önskat resultat. På en konsultation hos en av våra injektionsexperter har du möjlighet att diskutera dina önskemål och vad som är möjligt att uppnå.

Våra injektionssjuksköterskor utför sina behandlingar helt enligt våra högt ställda krav på kunskap, erfarenhet, mottagande och resultat.

Våra injektionssköterskor

Nordiska Kliniken är centralt belägen mitt i Stockholms hjärta vid Sergels torg. Vi erbjuder exklusivitet, komfort och tillgänglighet.

Våra lokaler