Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Om ingreppet

När elasticiteten i huden minskar kan djupa fåror och rynkor bildas i pannan, vilket kan bidra till att pannan får ett tungt och hängigt utseende. Ett pannlyft kan ge intrycket av ett piggare och mer avslappnat ansikte.

Pannlyft är ett ingrepp som innebär att pannhuden sträcks ut och att ögonbrynen lyfts upp. Detta ingrepp är vanligt att genomgå när pannan är kraftigt rynkig med djupa veck och/eller när övre ögonlocken har blivit tunga. Indikationerna kan uppstå vid stigande ålder eller vara medfödda, och kan ge ett bistert och trött ansikte. Resultatet av ett pannlyft kan bli ett yngre uttryck.

Pannlyft i Stockholm med Nordiska Kliniken

Är du intresserad av ett pannlyft? Välkommen att boka konsultation hos oss på Nordiska Kliniken för pannlyft i Stockholm. Här är du i trygga händer. Vi har lång erfarenhet och alla kirurgiska ingrepp föregås av en konsultation hos en av våra kirurger.

Pris från 50 000 kr

eller delbetala 2 188 kr /månaden

Behandlingstid

1-2 timmar

Tid på kliniken

Upp till 1 dygn

Tillbaka på jobbet

2 veckor

Operation

Under narkos

Vad är ett ansiktslyft?

Plastikkirurg Marcus Ehrström berättar om facelift.

 

Klicka för att se film

Hur går det till?

Med hjälp av ett pannlyft tas hudöverskottet bort och pannhuden sträcks upp med hjälp av ett snitt längs hårfästet eller en bit in i hårbotten. Om hårfästet är högt eller håller på att bli kan hårfästet sänkas en aning om snittet läggs precis vid hårfästet. Även titthålsteknik kan användas för pannlyft, vilket innebär att flera små diskreta snitt läggs innanför hårfästet. Den senare operationstekniken kan därmed innebära att hårfästet blir något högre än tidigare, dock är fördelen för gleshåriga personer att ingreppet inte medför generande ärr. Vilken operationsteknik som är mest lämplig diskuteras med kirurgen innan ingreppet. Oavsett teknik så lyfts och fästs ögonbrynen och pannan med hjälp av suturer (stygn) som självabsorberas av kroppen efter cirka två veckor. Som med alla andra ärr är det viktigt att undvika sol och att skydda ärren med hög solskyddsfaktor.

Operationen

Ingreppet sker under narkos och man sover oftast över på kliniken en natt. Man bör räkna med att vara hemma från arbetet i två veckor. Det första återbesöket sker efter en vecka och det andra efter ett halvår. Viss känselnedsättning kan uppstå, som vanligen går över på några månader eller upp till ett år. Svullnad, stelnad, klåda i hårbotten och blåmärken är vanligare, och går över på någon vecka. Bandage ska bäras i sju dagar.

Hur går jag tillväga för att utföra ingreppet?

Alla kirurgiska ingrepp föregås av en konsultation med en kirurg. Du får genomgå en klinisk undersökning och en analys av just din problematik, och får heltäckande information kring de behandlingsalternativ som passar dig bäst. Kontakta oss för mer information.

Alla operationer sker på vår operationsavdelning, centralt belägen i hjärtat av Stockholm city

Mer information om våra lokaler

Botox kan vara ett bra alternativ till kirurgi för dig som söker en effektiv behandling utan kirurgiskt ingrepp.

Injektionsbehandling med botox