Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Petra Peterson
Specialist i plastikkirurgi och öron-näsa-halssjukdomar, överläkare, PhD

Dr Petra Peterson studerade medicin i Italien och fick svensk legitimation 2001 efter allmäntjänstgöring i Sverige. Petra Peterson blev dubbelspecialist efter sina specialistutbildningar i plastikkirurgi (2009) och sedan i öron-näsa-halssjukdomar (2010). Sedan 2023 kan Petra titulera sig som överläkare.

Petra är verksam vid ett Universitetssjukhus i Stockholm och har sedan 2016 varit ansvarig för Läpp-käk-gomspalts (LKG) teamet i Stockholm. Utöver ansiktskirurgi har Dr Peterson en gedigen erfarenhet inom ärrkorrigerande behandlingar samt bröstförminskning.

Petra är även doktorand vid Karolinska Institutet och bedriver aktiv forskning vid Universitetssjukhuset både om långtidsuppföljning efter behandling av LKG-spalt samt om lokal strålbehandling (brachyterapi) av keloidärr.

Sedan 2011 arbetar Petra som volontär för Operation Smile och reser regelbundet på kirurgiska uppdrag över hela världen för att operera barn födda med ansiktsmissbildningar och för att utbilda lokala kirurger.

Petra Peterson är medlem i Sveriges Läkarförbund samt ledamot i Svenskt Kirurgiskt Råd.

Tack vare sina dubbla specialistutbildningar inom plastikkirurgi och ÖNH samt sina gedigna erfarenheter har Dr Petra den optimala kompetensen för högkvalitativ ansiktskirurgi.

Läs mer

Dr Petra Peterson är medlem i:
— Sveriges Läkarförbund
— Svensk Plastikkirurgisk Förening
— Svenskt Kirurgiskt Råd (Ledamot)

     

Vill du boka tid hos Petra Peterson?

Klicka på knappen för att komma till vår online-bokning.

Boka tid

Läkare

På Nordiska Kliniken finns en erfaren och välutbildad grupp av läkare med specialistkompetens och bred erfarenhet från den estetiska och rekonstruktiva branschen. De har alla stor vana av vetenskapligt arbete och genomgår kontinuerligt nya utbildningar och kurser för nya behandlings- och operationstekniker.

För dig som patient garanterar vi att våra kirurger utför ingrepp helt enligt våra högt ställda krav på kunskap, erfarenhet, mottagande och resultat. Det är självklart för oss att du alltid skall känna dig trygg och bli väl omhändertagen, oavsett vilken läkare du söker hos oss.

Vår expertis består av specialistläkare inom plastikkirurgi, dermatologi samt anestesi- och intensivvård.

Läs mer

Injektionssjuksköterskor

Injektionssjuksköterskorna på Nordiska Kliniken innehar sjuksköterskelegitimation från Socialstyrelsen och har genomgått ett flertal omfattande specialutbildningar inom estetiska injektionsbehandlingar. De genomgår kontinuerligt nya kurser och utbildningar för nya behandlingstekniker. Men tekniken är bara en del – för injektionsbehandlingar är känsla för symmetri och balans minst lika viktigt för ett lyckat behandlingsresultat. Vi är stolta över att våra injektionssjuksköterskor med sin expertis och långa erfarenhet tillhör de allra bästa i landet.

Nordiska Kliniken garanterar att våra injektionssjuksköterskor utför behandlingar helt enligt våra högt ställda krav på kunskap, erfarenhet, mottagande och resultat. Det är en självklarhet att du ska alltid skall känna dig trygg och bli väl omhändertagen hos oss, oavsett vilken injektionssjuksköterska du träffar.

Läs mer

Hudterapeuter

Nordiska Kliniken erbjuder ett brett utbud av laser- och hudvårdsbehandlingar, från CoolSculpting/fettfrysning och hårborttagning till klassiska ansiktsbehandlingar och Dermapen. Oavsett om dina besvär berör problemhy, acneärr, oönskade fettdepåer eller generande hårväxt, så har våra auktoriserade hudterapeuter kunskap och erfarenhet att hjälpa dig. På Nordiska Kliniken individanpassar vi alla behandlingar utifrån varje patients önskemål och förutsättningar. Genom att ständigt hålla oss uppdaterade när det gäller det senaste inom medicinsk hudvård kan vi alltid erbjuda bästa möjliga behandling för var och en som kommer till oss.

Läs mer

Alexandra Lindbergh

Alexandra Lindbergh

Aukt. Hudterapeut

Emma_K_hudterapeut

Emma Kinnerström

Aukt. Hudterapeut

Emma_L_hudterapeut

Emma Lagnetoft

Aukt. Hudterapeut

Carolina Ryberg

Carolina Ryberg

Aukt. Hudterapeut

Signe Wennström

Signe Wennström

Aukt. Hudterapeut

Louise Cederqvist

Diplomerad LPG-terapeut