Vi använder cookies för att spara viss information. När du använder Nordiska Klinikens hemsida godkänner du detta. Läs vår Integritetspolicy här.

Sök efter

Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Med Brazilian Butt Lift kan man förändra eller förstora stussen

Boka konsultation

Brazilian Butt Lift (BBL)

Brazilian Butt Lift (BBL), eller ett så kallat rumplyft/rumpförstoring, innebär att man förstorar eller förändrar stussens form med hjälp av kroppseget fett. Ibland används även implantat. I samband med ingreppet kan även andra delar av kroppen skulpteras om genom fettsugningen.

Om BBL

För Brazilian Butt Lift används kroppens eget fett från t.ex. ryggen, de s.k. kärlekshandtagen, insida- och utsida lår, runt stussen eller magen.

Arvsanlag, åldrande eller graviditet kan göra att stussen förlorar sin volym och form. Även viktnedgång kan påverka formen på ett sätt som kan upplevas som negativt. Andra kan känna att deras bakdel är för liten, hängig, platt eller att den saknar kurvor. Genom att ta oönskat fett från andra ställen på kroppen kan dessa kroppsdelar formas om och skulpteras samtidigt som volymen på sätet ökar. Resultatet kan bli en fylligare stuss, smalare midja och mer markerad svank.

Genom att skulptera stjärten med fett kan den återfå sin ursprungliga form, eller få ett nytt, önskat utseende.

Läs mer

Pris från 65 000 kr

eller delbetala 2 844 kr /månaden

Boka tid

Operationstid

2-4 timmar

Tid på kliniken

4-8 timmar

Tillbaka på jobbet

Ca 1 vecka

Operation

Under narkos

Vad är fettsugning och hur går det till?

Plastikkirurg Mattias Elmér berättar om fettsugning.

Klicka för att se film

Lediga konsultationstider (BBL)

Fyll i dina uppgifter

Din bokning är genomförd!

Kontrollera ditt personnummer

Samtliga bekräftade bokningar till plastikkirurg debiteras med 500 kr

Tid: {{ data.booking.timeStart }}

Klicka här om du vill boka en annan tid.

Hur går Brazilian Butt Lift till?

På Nordiska Kliniken utför vi Brazilian Butt Lift med hjälp av fettransplantation. Oönskade fettdepåer fettsugs och transplanteras till skinkorna. Vanligast är att ta fett från området kring stussen, där man önskar färre fettdepåer, men det går även bra att t.ex. fettsuga magen. Fettet förs sedan in framförallt i den övre delen av stussen, men ibland även på sidorna. En Brazilian Butt Lift ger endast mindre ärr på ca. 3-4 mm. Operationen sker under narkos och tar ca. 2-3 timmar.

På konsultationen

En operation föregås alltid av en konsultation hos en av våra plastikkirurger. Vid konsultationstillfället går ni igenom dina önskemål och förutsättningar, samt vad som är möjligt att uppnå. Du har då även möjlighet att få svar på alla dina frågor och få all information som behövs inför operationen.

Resultatet av en rumpförstoring

Resultatet man uppnår varierar beroende på patientens förutsättningar och utgångsläge. Kroppens proportioner samverkar och det är viktigt att förstoringen av stussen fortfarande bidrar till ett harmoniskt utseende. Viktigt att veta är att ca. 50% av volymen försvinner efter operationen. Direkt efter ingreppet är området svullet och de fettdepåer som överlever och blir permanenta utgör ca. 2/3 av volymen. Dessa fettceller är som övriga fettceller i kroppen, vilket innebär att en viktuppgång kan öka stussens volym, och tvärtom.

Efter operation

När operationen är genomförd får du förband och gördel som ska användas i 2-4 veckor. Efter 1-2 veckor kommer du på återbesök för att avlägsna eventuella stygn. De flesta kan återgå till arbetet efter ca 1 vecka och i många fall snabbare än så.

Före- och efterbilder

Swipa för att se fler

Lär känna våra läkare

Personal

Brazilian butt lift kombineras med fettsugning

Lär dig mer om fettsugning