Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Fettsugning BodyJet

BodyJet är en vattenassisterad fettsugningsteknik för större fettsugningar som kan kombineras med fettransplantation för kroppskonturering. Det frigjorda fettet kan bland annat användas till bröstförstoring.

Vattenassisterad kroppsskulptering (WAL) är en ny metod för skonsam och effektiv fettsugning. I motsats till traditionell eller energiassisterad fettsugning använder WAL vattnets kraft för att avlägsna oönskat fett och för att forma och skulptera kroppen. WAL-processen innebär att en solfjäderformad vätskestråle lösgör och avlägsnar fett från kroppen utan att skada kärl, nerver eller bindväv. WAL är en skonsam och smärtfri fettsugning som ger upphov till avsevärt mindre svullnad, färre blånader och mycket mindre postoperativ smärta i jämförelse med traditionell fettsugning. Det möjligt att behandla större områden vid ett och samma tillfälle samtidigt som den minskade vätskemängden underlättar skulptering under hela proceduren. WAL-metoden är en säker, effektiv och enkel väg till utmärkta resultat, med minimal risk och kortare återhämtningstid för patienten. Metoden går även med fördel att kombinera med SmartLipo och BodyTite i områden med lösare hud för att stimulera hudsammandragning.

Läs mer

Pris från 39 000 kr

eller delbetala 1 706 kr /månaden

Fördelar

Skonsam mot kroppen

Rekommenderas

Samtidig fettransplantation

Operation

Under narkos eller lokalbedövning

Tillbaka på jobbet

2-7 dagar

Plastikkirurg Mattias Elmér berättar om fettsugning.

Klicka för att se film

När kan man se resultatet av en fettsugning?

Vanliga frågor

Swipa för att se fler

BodyJet (WAL) – steg för steg

 • Fas 1: Infiltration av bedövningsmedel och adrenalin: 70 procent mindre volym och kortare exponeringstid än vid konventionella metoder. Kortare väntetid.
 • Fas 2: Samtidig spolning och utsugning av fett som har lösgjorts av vätskan. Fettet har inte tillförts energi och därigenom inte fragmenterat eller gått över i vätskefas.
 • Fas 3: Konturering med minimal eller ingen vätskeinfiltration.

Fettsugning med BodyJet i korthet

Säkerhet:

 • Skonsam mot omgivande vävnad, nerver och blodkärl
 • Minimerar patientens smärta
 • Mindre tumescentlösning
 • Mindre behov av sövning
 • Minskar blödning
 • Effektivitet:
 • 70 % mindre tumescentlösning används
 • Samtidig spolning och utsugning
 • Mindre svullnad – förenklar skulptering
 • Färre korrigeringar
 • Kräver mindre kraft
 • Hög överlevnad på transplanterat fett
 • Snabb återhämtning hos patienten

Fettransplantation 

Fett som sugs ut från exempelvis magen eller låren kan vid samma behandlingstillfälle transplanteras till andra områden på kroppen, t.ex. brösten. Mellan 50-70% av det transplanterade fettet klarar sig med BodyJet-metoden, medan den siffran brukar vara betydligt lägre med alternativa tekniker. Fettransplantation kan vara ett attraktivt alternativ för den som vill förstora brösten men som inte vill ha bröstimplantat. För att åstadkomma en mer påtaglig bröstförstoring krävs det 2-3 behandlingar och då utformar vi tillsammans med dig en individuell behandlingsplan.

Fett för transplantation 

Att ta ut fett med BodyJet och LipoCollector (fettransplantationsredskap) är en överlägset säker och enkel metod. Fettcellen är en av de känsligaste cellerna som kroppen producerar. De uttagna fettcellernas kvalitet bestäms i allra största grad av hur de lämnar donationsvävnaden. Fettceller som skadas i samband med att de lämnar kroppens fettvävnad kan aldrig repareras i en rengörnings- eller sedimentationsprocess. Den fortsatta behandlingen återställer inte överlevnadsförmågan hos de celler som skadats vid skördningen. Nyckeln till en lyckad transplantation är att redan från början minimera risken för skador på fettcellerna. Med BodyJet spolas fettet varsamt loss från vävnaden och sugs ut ur kroppen med lägsta möjliga vakuum.

Hur går jag tillväga för att utföra ingreppet?

Alla kirurgiska ingrepp föregås av en konsultation med en kirurg. Där kommer du att få genomgå en klinisk undersökning och en noggrann analys av just din problematik. Du får också heltäckande information kring de behandlingsalternativ som passar dig och dina förutsättningar bäst.

För Nordiska Kliniken är det viktigt att erbjuda rätt skydd till våra patienter och kunder.

Patientförsäkring

I vårt bildgalleri kan du se före-och efterbilder på behandlingar och operationer utförda av Nordiska Kliniken.

Vårt bildgalleri