Vi använder cookies för att spara viss information. När du använder Nordiska Klinikens hemsida godkänner du detta. Läs vår Integritetspolicy här.

Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Om bröstrekonstruktion

Den vanligaste formen av cancer för kvinnor i Sverige är bröstcancer, då i många fall hela bröstet behöver avlägsnas, inklusive vårtgård och bröstvårta.

Rekonstruktiv bröstförstoring, eller bröstrekonstruktion, innebär att bröstets form och utseende återskapas. Bröstet som tagits bort återskapas genom en eller flera operationer. I många fall behöver även vårtgården och bröstvårtan rekonstrueras.

Den mest förekommande typen av bröstrekonstruktion görs med hjälp av implantat, men även fettransplantation förekommer. I en del fall återskapas bröstet i direkt anslutning till canceroperationen. Dock är det vanliga att en rekonstruktion sker vid senare tillfälle.

Bröstrekonstruktion i Stockholm

Kontakta oss på Nordiska Kliniken för en bröstrekonstruktion i Stockholm. Hos oss kan du alltid känna dig trygg, då vi har lång erfarenhet av  alla sorters bröstoperationer och däribland bröstrekonstruktion. Här kan du boka konsultation hos en av våra kirurger.

Bröstrekonstruktion: implantat

Bröstrekonstruktion kan göras med implantat. Bröstimplantatet placeras då oftast under bröstmuskeln. Det finns olika typer av implantat, men de flesta är tillverkade i silikon. Under din konsultation hos oss kommer vi fram till vilket implantat som passar bäst för dig.

Fördelar med att göra bröstrekonstruktion med implantat:

  • Ärrvävnad bildas på färre delar av kroppen
  • Tiden för sjukskrivning är kortare än när fettvävnad tas från andra delar av kroppen

Bröstrekonstruktion: eget fett

I dag har tekniken för bröstrekonstruktion med eget fett kommit långt. Ingreppet går då till genom att fett och hud transplanteras från till exempel buken eller ryggen. För att detta ska vara möjligt krävs att det finns fettvävnad att ta av och att där inte finns någon tidigare ärrvävnad.

Fördelar med att göra en bröstrekonstruktion med eget fett:

  • Den rekonstruerade delen blir likvärdig med det naturliga bröstet
  • Det rekonstruerade bröstet åldras naturligt

En individuell konsultation görs alltid innan ingrepp för att bedöma om det är aktuellt med en bröstrekonstruktion med eget fett eller med implantat.

Klicka för att se film

Bröstrekonstruktion är ett brett begrepp

Rekonstruktiva bröstoperationer utförs inte endast vid cancer utan det kan vara aktuellt att genomgå en korrigerande operation efter exempelvis tidigare skada, avvikelse och/eller missbildning av bröstet. Bröstavvikelser kan ha olika påverkan på livskvalitén och tillvägagångssättet bestäms av vad som skall rekonstruktueras.

 
Varje patient är unik och därför utförs rekonstruktioner på olika sätt på olika patienter. De vanligaste tillvägagångssätten kan vara bröstlyft, bröstförstoring med implantat, bröstförminskning, fettransplantation eller en kombination av olika tekniker. Målet med en bröstrekonstruktion är att efterlikna ett naturligt bröst i den största möjliga mån avseende form, storlek och känsla. På Nordiska Kliniken utför vi individuellt anpassade bröstrekonstruktioner med fokus på dig och dina förutsättningar.

Hos oss kan du delbetala din operation eller behandling

Låna kr

Betala ca kr /mån

0 kr

60 000 kr

*Ränta 0%. Effektiv ränta enl. KoV riktlinjer för ett lån på 60.000 kr, 24 mån återbetalning, uppläggningsavgift ca 995 kr, adm.avgift ca 59 kr/mån, blir ca 4%. Variation kan förekomma beroende på kreditbolag och låneprodukt.

Hur gör jag?

En rekonstruktiv bröstförstoring föregås av en konsultation med en kirurg. Du får genomgå en klinisk undersökning och en analys av just din problematik, och får heltäckande information kring de behandlingsalternativ som passar dig bäst.

Boka konsultation

Personlig service och god tillgänglighet är några av våra styrkor. Hos oss ska du känna att vi är med dig hela vägen

Vårt koncept

Nordiska Kliniken har en toppmodern operationsavdelning av högsta klass

Våra operationssalar