Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Könsbekräftande mastektomi

Könsbekräftande Mastektomi är ett kirurgiskt ingrepp som syftar till att avlägsna bröstvävnad och skapa en mer maskulin bröstkorg för personer med könsdysfori. Ingreppet utförs med olika operationstekniker beroende på bröstvolym.

  • Semicirkulär teknik: Den vanligaste operationsmetoden vid liten bröstvolym, där bröstkörteln tas bort via ett snitt längs nedre hälften av vårtgården. Detta efterlämnar ett ärr längs nedre hälften av vårtgården.
  • Dubbelcirkulär teknik: Vid behov av att minska överskottshud kan man ta bort bröstkörtel samt mindre mängder hud med ett snitt runt hela vårtgården. Detta efterlämnar ett ärr runt hela vårtgården.
  • Rak mastektomi (double incision): Vid stor bröstvolym används vanligtvis en teknik där både hud och bröstkörtel tas bort via snitt i huden längs med bröstets bas. Vårtgården flyttas sedan till rätt position som fria vårt-transplantat. Detta resulterar i ett längre ärr som ligger längs med bröstmuskelkanten samt ett ärr runt bröstvårtan/vårtgården.

Samtliga operationstekniker kan kombineras med fettsugning för att jämna till området. Ofta sätts en dränageslang per sida som kvarstannar 2–7 dagar för att få bort sårvätska.

Efter operationen används bröstväst/bröstband 2 veckor dygnet runt och sedan 2 veckor dagtid.

Du som önskar genomgå maskuliniserande mastektomi måste känna till att ingreppet är oåterkalleligt. Det är därför oerhört viktigt att utredningen är påbörjad, beslutet om kirurgi väl förankrat. På Nordiska Kliniken genomför vi endast operationen på personer med en fastställd diagnos.

Hos oss kan du delbetala din operation eller behandling

Låna kr

Betala ca kr /mån

0 kr

60 000 kr

*Ränta 0%. Effektiv ränta enl. KoV riktlinjer för ett lån på 60.000 kr, 24 mån återbetalning, uppläggningsavgift ca 995 kr, adm.avgift ca 59 kr/mån, blir ca 4%. Variation kan förekomma beroende på kreditbolag och låneprodukt.

Könsbekräftande bröstförstoring

En bröstförstoring i könsbekräftande syfte innebär att man förstorar brösten, oftast med implantat, för att skapa en mer kvinnlig bröstform.

Implantaten placeras antingen under bröstkörteln eller delvis under bröstmuskeln beroende på individens specifika förutsättningar. I de flesta fall sätts implantaten via ett 3–5 cm snitt under bröstet.

Vi skräddarsyr ingreppet för att anpassa det unikt till varje individ, inklusive val av implantatets form och storlek i samråd med kirurgen.

Efter operationen används en stöd-BH under ca 3 månader.

Se resultatet i förväg – i 3D

En 3D-simulering ger dig möjligheten att se slutresultatet av en bröstförstoring i förväg.

3D-simulering

Swipa för att se fler