Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Om ytliga blodkärl

Ytliga blodkärl är vanligt förekommande och kan visa sig på olika sätt. Vanligast är på de ställen i ansiktet och kroppen som har blivit mest utsatta för solexponering, men det kan också vara genetiskt betingat. Blodkärlen i huden är normalt väldigt tunna, vilket gör de svåra att upptäcka med blotta ögat. När kärl vidgas blir de mer framträdande, vilket kan visa sig som en rodnad eller ett mer tydligt rött kärl. Detta förekommer oftare hos personer med hudproblem som t.ex. rosacea och acne.

Den metod vi använder för att behandla ytliga blodkärl är IPL. Det går även att behandla:

  • Diffus rodnad
  • Röda acneärr
  • Rosacea

Orsaker till ytliga blodkärl

Orsakerna till ytliga blodkärl kan ofta vara okända. De ytliga blodkärlen kan uppkomma i samband med högre ålder, rosacea, solskadad hud, efter strålbehandling, som biverkan till lokala steroider, p-piller och graviditet.

 

Läs mer

Pris från 1 500 kr

Behandlingstid

15-30 min

Behandlingstillfällen

1-3 gånger

Så behandlar vi ytliga blodkärl med IPL

Vid kärlbehandling omvandlas ljuset till värme som förstör proteinet i kärlväggen, vilket gör att blodet koagulerar och de synliga blodkärlen drar ihop sig. IPL är alltså en behandling där man med  hjälp av högintensivt ljus kan behandla diverse indikationer i huden.

Att ta bort ytliga blodkärl med IPL tar ca 15-60 minuter. Behandlingen anpassas alltid efter dina individuella önskemål och behov. Innan din behandling ska du undvika BUS (brun-utan-sol) samt solning i 30 dagar. Du ska även undvika injektionsbehandlingar i 2 veckor före behandlingen av ytliga blodkärl. För rökning gäller 2-4 timmar innan behandling.

Att tänka på efter behandlingen av ytliga blodkärl

Rodnad kan uppstå i huden efter behandlingen och kan sitta kvar i 1-2 dygn. De flesta arbetar som vanligt dagen efter behandlingen. Det är viktigt att skydda huden efter en IPL-behandling. I 48 timmar efter behandlingen ska du b.la. undvika:

  • Injektionsbehandlingar
  • Bastu/varma bad
  • BUS (brun-utan-sol-produkter)
  • Havsbad/swimmingpool

Sol och solarium ska även undvikas i ett par veckor och SPF 50 bör användas dagligen.

Vårda din hud med bra produkter från till exempel NeoStrata, IMAGE Skincare och Exuviance. Återfuktning är viktigt efter behandling, behandla området 1 ggr/dag på kvällen med återfuktande kräm, eftersom läkningsprocessen är som bäst på nätterna.

Vi erbjuder exklusivitet, komfort och tillgänglighet

Våra lokaler

Professionell personal

Vår personal