Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Lårplastik

Lårplastik är ett ingrepp som görs på så kallade ridbyxlår, eller då huden på låren upplevs som slapp. Operationen stramar upp huden vilket leder till att omfånget på låren minskas.

Om lårplastik

Ju äldre vi blir, desto slappare och mer elastisk blir huden. Överskottshuden kan avlägsnas med hjälp av kirurgi. Om man till exempel har gått ner mycket i vikt kan huden stramas till och anpassa sig till det nya underlaget. Fördelarna med ingreppet är bland annat att friktionen mellan låren blir mindre. Det är också vanligt att man samtidigt genomgår en fettsugning för att få slankare lår.

Placering av ärr

Vid lårplastik läggs ett snitt i ljumsken och bakåt. Även ett nedåtgående snitt läggs längs insidan av låret så att ett T bildas. Om man däremot ska genomgå lårplastik på utsidan av låren så läggs snittet i vecket mellan låret och stussen. Båda ingreppen kan självklart kombineras om det skulle behövas. Ärren bleknar över tid och hur synliga de blir är individuellt och är beroende på annat arvsanlag.

Efter operation

Ingreppet sker oftast i narkos och det är vanligt att man sover kvar på kliniken en natt. Efter ingreppet får man ett speciellt förband som ska bäras dygnet runt i minst två veckor. Smärtan är individuell men oftast är den överkomlig. Övergående stramande känsla, svullnad och blåmärken kan dock uppstå. Man är däremot inte särskilt rörlig på en vecka och bör vara sjukskriven 1-2 veckor.

Hur går jag tillväga för att utföra ingreppet?

Alla kirurgiska ingrepp föregås av en konsultation med en kirurg. Du får genomgå en klinisk undersökning och en analys av just din problematik, och får heltäckande information kring de behandlingsalternativ som passar dig bäst.

Läs mer

Pris från 79 000 kr

eller delbetala 3 456 kr /månaden

Operationstid

2-3 timmar

Tid på kliniken

1 dygn

Tillbaka på jobbet

1-2 veckor

Operation

Under narkos

Klicka för att se film

Titta på någon av filmerna nedan med Pehr Sommar om Body Contouring och Ove Jonsson om narkos.

Swipa för att se fler

Hos oss kan du delbetala din operation eller behandling

Låna kr

Betala ca kr /mån

0 kr

60 000 kr

*Ränta 0%. Effektiv ränta enl. KoV riktlinjer för ett lån på 60.000 kr, 24 mån återbetalning, uppläggningsavgift ca 995 kr, adm.avgift ca 59 kr/mån, blir ca 4%. Variation kan förekomma beroende på kreditbolag och låneprodukt.