Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan
Inför din narkos

Inför narkos

0:57


Spellista: Inför din operation

Beskrivning

I den här filmen får du viktig information som du ska ta del av inför din narkos/sövning hos oss. Informationen handlar om hur länge du behöver fasta innan narkos – fastan är den viktigaste säkerhetsåtgärden inför din sövning

 • Läs igenom informationsmappen som du mottagit från kliniken.
 • Följ restriktionerna för fasta innan narkos. Detta är en förutsättning för att operationen ska kunna genomföras som planerat.
 • Informera personalen om ditt hälsotillstånd.
Visa mer

Dokument och länkar

Frågor och svar

 • Varför är det viktigt att fasta inför narkos?

  För din säkerhet är det absolut nödvändigt att vara fastande på din operationsdag för att din planerade operation ska kunna genomföras.

 • Varför får man inte äta innan narkos?

  Att fasta innan narkos är viktigt för att minska risken för allvarliga komplikationer. Under narkos förlorar man sina reflexer som skyddar luftvägarna, vilket ökar risken för att mat eller dryck hamnar i lungorna, något som kan leda till allvarliga lungproblem. Att genomgå en operation på tom mage hjälper också till att minska illamående och kräkningar efteråt.

 • Kommer narkospersonal att närvara under hela operationen?

  Ja. Operation under narkos övervakas hela tiden av en narkosläkare eller en narkossjuksköterska. På Nordiska Kliniken finns det alltid en ansvarig narkosläkare på plats

 • Hur lång tid tar det innan jag somnar?

  Du får sömnmedlet intravenöst genom en liten infart i armen. Från det att sömnmedlet ges till att man somnar brukar det ta cirka 30 sekunder. Under den tiden blir man successivt tröttare och avslappnad.

 • Är det vanligt att uppleva nervositet inför narkosen?

  Det är vanligt att uppleva nervositet inför sin narkos. På kliniken träffar du alltid narkospersonal inför din operation som kan besvara dina frågor och funderingar.

Förberedelser inför operation

Fler videor i Inför din operation