Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan
Narkos och tiden efter på Nordiska Kliniken

Narkos

1:25


Spellista: Narkos

Beskrivning

Narkos eller sövning kan för vissa personer upplevas som något läskigt och skrämmande. I den här filmen kan du ta del av hur vi på Nordiska Kliniken och vår anestesipersonal arbetar för att eventuella obehag kring din sövning kan minska.

Visa mer

Dokument och länkar

Frågor och svar

 • Finns det alltid narkospersonal under hela operation?

  Ja, det är alltid en narkosläkare eller narkossjuksköterska med under hela operationen.

  På Nordiska Kliniken finns det alltid en ansvarig narkosläkare på plats.

 • Var vaknar jag efter min operation?

  Du vaknar till inne på operationssalen och därefter tillbringar du resterande tid på vår uppvaksavdelning.

  Drygt 50 % av våra patienter kommer ihåg att man vaknar i operationssalen medan resten upplever att de vaknar inne på uppvaksavdelningen.

 • Hur lång tid tar det innan jag somnar?

  Du får sömnmedlet intravenöst genom en infart i armen. Från det att sömnmedlet ges till att man somnar brukar det ta ca 30 sekunder. Under den tiden blir man successivt tröttare och mer avslappnad.

 • Vilken är den vanligaste biverkningen efter narkos?

  Illamående efter narkos är den vanligaste biverkningen. Vår vårdpersonal vidtar flera åtgärder för att minska risken för att du som patient ska behöva uppleva illamående. Det mest sannolika är att du inte kommer vara illamående efter operationen.

 • Hur lång tid tar det att vakna efter narkos?

  Tiden för att vakna efter narkos kan variera, men de flesta patienter börjar återfå medvetandet inom 20 till 30 minuter efter operationen, vilket är en snabb och smidig process. På Nordiska Kliniken övervakas både narkosen och uppvaknandet noggrant av erfaren anestesipersonal.

  Återhämtning efter narkos sker i en lugn och kontrollerad miljö, där ditt välbefinnande är högsta prioritet. Själva processen att vakna är gradvis och sker under övervakning för att säkerställa din känsla av trygghet.

 • Hur mår man efter narkos?

  Efter narkos är det vanligt att känna sig lite trött och behöva vila, vilket är en naturlig del av återhämtningen. Många patienter upplever en lugn och ostörd vila när de vaknar upp. En lätt förvirring kan förekomma, men det är oftast kortvarigt och ses som ett tecken på att kroppen gradvis återgår till sitt normala tillstånd.

  Illamående efter narkos kan inträffa, men det hanteras effektivt av vårdpersonalen med moderna läkemedel, vilket gör det till en hanterbar upplevelse för de flesta. Eventuella känslor av kyla och frossa hanteras också omsorgsfullt av vårdpersonalen för att du ska känna dig så bekväm som möjligt.

 • Vad är narkos?

  Narkos, eller anestesi, är processen där man framkallar tillfällig förlust av medvetande och känsel för att patienter ska kunna genomgå operationer utan smärta. För en lyckad nedsövning behöver patienten fasta innan narkos

  Narkos säkerställer en smärtfri och trygg operationsupplevelse.

Inför narkos

Förberedelser inför operation