Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan
Mående efter operation

Mående efter operation

1:06


Spellista: Efter din operation

Beskrivning

I den här videon berättar vi om vanliga biverkningar som du kan uppleva efter din operation.

Dokument och länkar

Frågor och svar

 • Hur länge och varför känner jag illamående efter operation?

  En del kan känna att de mår illa efter operation. Illamåendet kan hålla i sig i en till flera dagar och beror vanligtvis på grund av preparat som morfin i samband med din operation, förstoppning eller ett för litet intag av vätska och mat. Om illamåendet är väldigt besvärande eller inte går över inom några dagar är du välkommen att kontakta kliniken på vår sjuksköterskemejl så kommer du direkt till sjukvårdspersonal.

  E-post: ssk@nordiskakliniken.se

   

 • Får man röra sig efter sin operation?

  Det är viktigt att inte bli helt stillasittande efter en operation. Lyssna på kroppen och följ de direktiv som du erhållit från kliniken. För mer information kring fysisk aktivitet efter operation kan du titta på någon av våra videor kring fysisk aktivitet.

 • Varför känner jag mig yr efter operation?

  Det är vanligt med lågt blodtryck efter operation. Det låga blodtrycket kan resultera i yrsel och ibland illamående. Vid ihållande symptom ska du kontakta kliniken.

 • Hur länge är jag svullen efteråt?

  Det är helt naturligt att uppleva svullnad och blåmärken direkt efter din operation. Hur länge dessa symtom varar kan variera beroende på typen av ingrepp du har genomgått.

  Tiden för svullnad och synliga blåmärken kan också variera från person till person på grund av individuella faktorer som din kropps naturliga läkningsförmåga samt genetiska faktorer.

 • När ska jag kontakta kliniken om mitt mående försämras?

  Vid hög feber och allmänpåverkan ska du söka akutsjukvård via 1177 eller 112.

  Du kan alltid kontakta kliniken för eventuella funderingar kring ditt allmänna mående efter din operation så hjälper vi dig vidare.

Hygien efter operation