Fråga oss

Behöver du snabbt komma i kontakt med oss?

Ring oss gärna på 08-411 76 76 eller använd nedanstående formulär:

Lårplastik

Lårplastik innebär att man har slappa lår eller ridbyxlår. Ingreppet syftar till att ta bort överflödig hud och tighta till huden vilket leder till att omfånget på låren minskas.

Om lårplastik

Lårplastik är ett plastikkirurgiskt ingrepp som syftar till att avlägsna skinn för att förbättra hud och form på ojämna eller sladdriga lår. Ju äldre vi blir, desto slappare och mer elastisk blir huden. Överskottshuden kan därför avlägsnas med hjälp av lårplastik. Om man till exempel har gått ner mycket i vikt kan huden stramas till och anpassar sig därmed efter det nya underlaget. Fördelarna med ingreppet är bland annat att friktionen mellan låren blir mindre och besvären blir färre. Det är också vanligt att man samtidigt genomgår en fettsugning för att få slankare lår.

Placering av ärr

Vid lårplastik läggs ett snitt i ljumsken och bakåt. Även ett nedåtgående snitt läggs längs insidan av låret så att ett T bildas. Om man däremot ska genomgå lårplastik på utsidan av låren så läggs snittet i vecket mellan låret och stussen. Båda ingreppen kan självklart kombineras om det skulle behövas. Ärren bleknar över tid och synligheten beror mycket på vilken typ av läkkött man har, därför kan ärren vara synliga för utomstående.

Efter operation

Ingreppet sker oftast i narkos och det är vanligt att man sover kvar på kliniken en natt. Efter ingreppet får man ett speciellt förband som ska bäras dygnet runt i minst två veckor. Smärtan är individuell men oftast är den överkomlig. Övergående stramande känsla, svullnad och blåmärken kan dock uppstå. Man är däremot inte speciellt rörlig på en vecka och bör vara sjukskriven 1-2 veckor.

Hur går jag tillväga för att utföra ingreppet?

Alla kirurgiska ingrepp föregås av en konsultation med kirurg. Där kommer du få genomgå klinisk undersökning, noggrann analys av just din problematik och få fulltäckande information kring de behandlingsalternativ som passar dig bäst.


Boka konsultation online