Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Om armplastik

Armplastik innebär att överskottshud eller så kallat ”gäddhäng” avlägsnas på överarmarna. Om man också har kraftiga armar kan även en fettsugning behövas för att minska armarnas omfång.

Hudens elasticitet blir sämre ju äldre man blir, vilket kan resultera i slapp och sladdrig hud. Även vid viktminskning kan huden bli hängig, vilket kan orsaka besvär. Med hjälp av armplastik kan omfånget minska och armarna bli slankare, smalare och slätare.

Pris från 59 000 kr

eller delbetala 2 581 kr /månaden

Operationstid

2-3 timmar

Tid på kliniken

Ca 6 timmar

Tillbaka på jobbet

1-2 veckor

Operation

Under narkos

Snabbfakta

  • Syfte: Strama åt lös hud

  • I samband med: Vid viktminskning eller minskad elasticitet

  • Kan kombineras med: Fettsugning

En armplastik kan kombineras med en fettsugning om man i samband med armplastiken även vill bli av med oönskat fett.

Fakta om fettsugning

Placering av ärr

Vid armplastik läggs ett snitt på insidan av överarmen, som oftast går från armhålan till armbågen. Ärrets längd beror på hur mycket hud som ska tas bort. Ärren bleknar över tid men hur synliga de blir är individuellt. För att förbättra läkprocessen ska ärren tejpas efter operation, enligt rekommendation från din kirurg.

Hur går det till?

Alla kirurgiska ingrepp föregås av en konsultation med en kirurg. Du får genomgå en klinisk undersökning och en analys av just din problematik, och får heltäckande information kring de behandlingsalternativ som passar dig bäst.

Efter operation

Ingreppet sker antingen under narkos eller lokalbedövning, beroende på ingreppets omfattning. Det är vanligt att man går hem efter operationen och vid stillasittande jobb kan man vara tillbaka på arbetet efter 1-2 veckor. Smärtan vid armplastik är individuell men oftast inte särskilt uttalad. Både överarm och underarm bandageras i minst två veckor för att undvika svullnad och stickningar. Det kan dock hända att underarm och händer svullnar upp i ett par dagar efter ingreppet. De första dagarna efter ingreppet bör du undvika att ha armarna hängande längs kroppen, och istället ha dem upplyfta med hjälp av kuddar när du ligger ned. Viktigt att tänka på är även att sträcka ut och böja fingrarna för att spänna underarmarna, vilket kan hjälpa till att minska svullnaden. Lättare träningsaktivitet kan återupptas efter cirka två veckor.

Swipa för att se fler

Vad är Body Contouring?

Plastikkirurg Pehr Sommar berättar om Body Contouring.

Klicka för att se film

Nordiska Kliniken har en toppmodern operationsavdelning

Våra operationssalar

På Nordiska Kliniken finns en erfaren och välutbildad grupp av läkare med specialistkompetens

Vår personal