Vi använder cookies för att spara viss information. När du använder Nordiska Klinikens hemsida godkänner du detta. Läs vår Integritetspolicy här.

Sök efter

Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Ryggplastik sträcker ut och jämnar till huden på ryggen

Boka konsultation

Ryggplastik

En ryggplastik avlägsnar överflödig hud och skapar en mer fördelaktig form på ryggen genom att den kvarvarande huden sträcks ut. I vissa fall kan även en fettsugning behövas.

Vid viktnedgång eller på grund av ålder då huden blir mindre elastisk, kan ett hudöverskott uppstå på ryggen. Det är vanligt att kombinera ryggplastik med fettsugning för att skapa ett smalare intryck eller förbättra formen på bålen.

Pris från 65 000 kr

eller delbetala 2 844 kr /månaden

Operationstid

Ca 2-3 timmar

Tid på kliniken

Upp till 1 dygn

Tillbaka på jobbet

1-2 veckor

Operation

Under narkos

Titta på någon av filmerna nedan med Mattias Elmér om fettsugning och Ove Jonsson om narkos.

Klicka för att se film

Placering av ärr

Vid en ryggplastik kan snitten läggas på olika sätt, beroende på hur mycket hud som ska avlägsnas och om man även ska genomgå en fettsugning. Hur och var snitten läggs bestäms innan operation tillsammans med kirurgen. Oftast sys stygnen med resorberbara trådar som kroppen själv tar hand om. Ärren kan bli synliga och även rodnade eller synas som ett brett, blekt streck. Ärrens utseende beror på olika faktorer såsom arvsanlag och rökning.

Efter operation

Detta ingrepp sker under narkos och efter operation är det vanligt att man sover kvar på kliniken en natt. En gördel ska bäras dygnet runt i två veckor och det första återbesöket sker efter några dagar och det andra efter ytterligare 14 dagar. Smärtan varierar, men är oftast överkomlig, däremot kan en övergående stramande känsla och svullnad uppstå de första veckorna efter ingreppet. Det är också vanligt att man i början får känselnedsättning i det opererade området. Lättare träningsformer kan återupptas cirka två månader efter ingreppet.

Läs mer om bukplastik

Om bukplastik

Undrar du hur en konsultation eller operation går till hos oss? Här får du veta mer om vad du kan förvänta dig.

Så går det till

Laser & Estetik Stockholm har blivit Nordiska Kliniken

Välj vilken sida du vill besöka

Till Nordiska Kliniken Till Laser & Estetik Västerås