Vi kunde tyvärr inte hitta några resultat.

Tillbaka till startsidan

Vad innebär en subcision-behandling?

Subcision är en säker och effektiv behandling av djupa eller indragna ärr (bland annat acneärr), men är också lämplig för celluliter i form av djupa och framträdande hudgropar. Denna minimalt invasiva procedur är en metod för att bli av med celluliter som innebär användning av en specialiserad nål som förs in genom ett litet snitt efter att lokalbedövning getts. Nålen manövreras för att frigöra fibrösa band under huden som orsakar celluliter, vilket jämnar ut hudytan.

Subcision är en kirurgiskt beprövad och testad metod för behandling av celluliter som visar på goda resultat.

Vem lämpar sig behandlingen för?

Subcision är mest lämpad för att behandla celluliter på lår och rumpa och är särskilt effektiv för mer allvarliga cellulitgrader.

När kan jag förvänta mig att se resultat?

Patienter kan förvänta sig att se en märkbar förbättring i hudtextur och reducering av framträdande hudgropar, med resultat som successivt förbättras under några veckor. Det kan krävas fler behandlingar för att uppnå önskat resultat.

Subcision är en av få metoder som reducerar celluliter med synliga resultat

Vad är celluliter?

Celluliter kan uppstå var som helst på kroppen och är ett tillstånd som kännetecknas av gropig och ojämn hud, ofta på större ytor som lår, höfter, rumpa och mage. De beror på en ojämn ansamling av fett och bindväv under huden, vilket leder till en ojämn och gropig hudstruktur. Det är helt ofarligt men kan påverka självförtroendet och kroppsbilden. Den direkta orsaken är inte utredd, men det finns flera bidragande faktorer som påverkar utvecklingen såsom genetik, kön, hormoner, livsstil och ålder. Det är vanligare för kvinnor att utveckla en gropig och ojämn hud än vad det är för män, främst på grund av skillnader i fettfördelning, muskelstruktur och hormonnivå.

Behandling

Mediciniska ingrepp såsom subcision är en av få evidensbaserade metoder mot celluliter. Subcision är ett medicinskt ingrepp som innebär att vår hudläkare behandlar fibrösa band under huden som orsakar celluliter, vilket jämnar ut hudytan och ger synliga resultat.

Vad kan jag själv göra för att motverka uppkomsten?

En hälsosam livsstil bidrar till att förbättra cirkulationen, minska fettansamlingar och stärka bindväven, vilket kan minska synligheten och förhindra uppkomsten av hudgropar. Det kan du göra genom att hålla en hälsosam kost, träna regelbundet, dricka mycket vatten och avstå från rökning och överdriven alkoholkonsumtion.

Går det att träna bort?

Nej, det kan inte tränas bort men genom en hälsosam livsstil med regelbunden träning och hälsosam kost kan du reducera synligheten av celluliter.

Vad är skillnaden mot lipödem?

Celluliter kan ibland förväxlas med lipödem då de estetiskt kan likna varandra. Lipödem är ett medicinskt tillstånd som innebär en onormal ansamling av fettvävnad, vanligtvis på benen, höfterna och armarna.

Detta resulterar i symtom som svullnad, ömhet och smärta. Tillståndet är oftast ärftligt och drabbar främst kvinnor. Det är inte en kosmetisk fråga, utan ett medicinskt tillstånd som inte ska behandlas med subcision.

Inför behandling

Läs informationsbladet som du mottagit från kliniken.

Efter behandling

Efter behandlingen bör motion undvikas under en vecka och det är även bra att ha kompressionsbyxor på sig, vilket finns tillgängligt på kliniken.

Våra hudläkare

På Nordiska Kliniken arbetar erfarna och legitimerade hudläkare som är specialiserade inom dermatologi för att erbjuda högkvalitativ medicinsk och estetisk hudvård.

Läs mer om våra hudläkare här.