Fråga oss

Behöver du snabbt komma i kontakt med oss?

Ring oss gärna på 08-411 76 76 eller använd nedanstående formulär:

Tatueringsborttagning

Nu kan vi erbjuda marknadens senaste lasermaskin för tatueringsborttagning! Vår nya Q-terra Q10 möjliggör borttagning av alla tatueringsfärger på ett skonsamt sätt utan ärr.

Om tatueringsborttagning

Tatueringar är något som väldigt många människor har idag. Många är nöjda med sina tatueringar och andra ångrar sig. En del kanske väljer att inte tatuera sig då de är rädda för att senare ångra sig eller bli missnöjda. Med åren åldras även huden, vilket gör att tatueringen kanske inte längre ser ut som den tidigare har gjort.

Med dagens teknik finns det nu möjlighet att ta bort tatueringar på ett skonsamt och effektivt sätt, helt utan ärr. Istället för att tatuera över en ångrad eller misslyckad tatuering kan man ta bort den på ett säkert sätt.

På Nordiska Kliniken har vi möjlighet att ta bort alla tatueringar (förutom kosmetiska tatueringar), oavsett färg. Med den senaste lasermaskinen för tatueringsborttagning blir behandlingen effektiv och skonsam.

  • Skonsam och effektiv borttagning, utan ärr
  • Borttagning av alla tatueringsfärger
  • Färre behandlingar behövs än den tidigare lasern (Q7) och därmed billigare behandling

Marknadens bästa tatueringsborttagning

Vi på Nordiska Kliniken har nu möjlighet att erbjuda dig tatueringsborttagning med en av marknadens bästa lasrar. Q-terra Q10 är den senaste lasermaskinen för tatueringsborttagning, som helt utan ärrbildning gör lasern till en av de allra bästa produkterna på marknaden. Q-terra Q10 är en utvecklad modell av den tidigare lasern Q7 och har därmed t.ex. fler våglängder, vilket möjliggör att ta bort tatueringar av alla färger. Metoden är skonsam, kan skräddarsys och anpassas utifrån varje enskild patient och har väldigt goda slutresultat.

Vår Q-terra Q10 kan även behandla pigmentfläckar och användas till peeling av huden (hollywood peel).

312g

Hur många behandlingar behövs?

Vår laser kan behandla alla tatueringsfärger. Hur många behandlingar som behövs beror på faktorer så som storlek på tatueringen, hur väl din hud svarar på behandlingen (hudtyp), bläckets täthet eller kvalité, och hur tatueringen har skapats. Det krävs oftast fler än en behandling för att ta bort en tatuering och ibland kan det vara svårt att ta bort en tatuering helt utan spår av den. Vissa skuggor kan ibland finnas kvar. I vissa fall kan även ärr från tatueringstillfället (dvs. när tatueringen gjordes) bli synliga när tatueringen bleks/tas bort.

Du bör inte vara solbränd eller ha använt brun-utan-sol (BUS) på minst två veckor innan behandlingen.

Hur går behandlingen till?

Borttagning av tatuering med Q-terra Q10 utförs av våra erfarna hudterapeuter, i samarbete med våra läkare. Vår lasermaskin för tatueringsborttagning är testad enligt forskningsmässigt erkända metoder, inom branschen för medicinsk laser. Allt för att ge dig en så säker behandling som möjligt.

Innan behandlingen kommer du på en gratis konsultation hos en av våra hudterapeuter. Då genomförs en noggrann bedömning av din tatuering, där du får möjlighet att ställa de frågor och funderingar du har. Våra hudterapeuter skräddarsyr därefter din behandling utifrån dina önskemål och behov och gör en bedömning om vilka resultat som kan åstadkommas med behandlingen. På konsultationen gör vi även ett test på ett mindre område av tatueringen för att se hur din hud reagerar på behandlingen.

Själva behandlingen med Q-terra Q10 sker med laserljus som omvandlas till värmeenergi som spränger bort bläckpartiklarna i småbitar. Kroppen tar sedan hand om bläckpartiklarna och transporterar bort dessa ur kroppen.

Efter behandling

Efter din behandling av tatueringsborttagning är det bra om området kyls ner regelbundet de närmsta dagarna, eller så länge det finns en värmeökning eller svullnad i behandlingsområdet. Detta för att minska risken för rodnad, svullnad och blåsor. Området kan vara irriterat, svullet och rodnat efteråt.

Återfuktning är viktigt. Smörj därför in det behandlade området 1 ggr/ dag på kvällen eftersom läkningsprocessen är som bäst på nätterna. Ingen solning rekommenderas på minst 2-3 veckor.

Vad kostar det att ta bort en tatuering?

Kostnaden för att ta bort en tatuering beror b.la. på hur stor tatueringen är, vilka färger tatueringen består av och hur många behandlingar som behövs. Här finner du vår prislista.

Kontakta oss för mer information eller boka tid för konsultation genom att klicka på länken nedan.


Boka tid för konsultation online