Fråga oss

Behöver du snabbt komma i kontakt med oss?

Ring oss gärna på 08-411 76 76 eller använd nedanstående formulär:

Brazilian butt lift (BBL)

Brazilian Butt Lift, eller ett så kallat rumplyft/rumpförstoring, syftar till att förstora rumpan med hjälp av eget fett. Ibland används även rumpimplantat. Utöver en förstoring av rumpan kan t.ex. formen på rumpan förbättras och andra delar av kroppen skulpteras med hjälp av fettsugningen.

Om rumpförstoring

Brazilian butt lift (BBL), eller ett s.k. rumplyft/rumpförstoring, syftar till att förstora eller förbättra formen på rumpan med hjälp av eget kroppsfett. Utöver en stussförbättring blir man även av med oönskat fett (fettreducering) då fettet som transplanteras till rumpan kan tas från t.ex. rygg, kärlekshandtagen, insida- och utsida lår, runt rumpan eller magen.

Genetik, åldrande eller graviditet kan göra att rumpan förlorar sin volym och form. Även viktnedgång kan göra att rumpans form går förlorad. Andra kan känna att deras rumpa är för liten, hängig eller platt och saknar kurvor. Genom att ta oönskat fett från andra ställen på kroppen kan dessa kroppsdelar formas om och skulpteras samtidigt som volymen på rumpan ökar. Resultatet kan bli en fylligare stuss, smalare midja och mer markerad svank.

Genom att skulptera rumpan med fett kan rumpan återfå sin ursprungliga- eller önskade form.

Hur går Brazilian Butt Lift till?

På Nordiska Kliniken utför vi Brazilian Butt Lift med hjälp av fettransplantation. Oönskade fettdepåer fettsugs och transplanteras till rumpan. Vanligast är att fettsuga området kring rumpan där man önskar färre fettdepåer, men det går även bra att t.ex. fettsuga mage. Fettet läggs sedan in i rumpan (oftast i den övre delen) och ibland även på sidorna om rumpan. En Brazilian Butt Lift ger inga större ärr utan endast några mindre ärr på ca 3-4 mm. Operationen sker i narkos och tar ca. 2-3 timmar.

Resultatet efter en rumpförstoring

Resultatet efter en Brazilian Butt Lift varierar beroende på patientens förutsättningar och utgångsläge. Kroppens proportioner samverkar och det är viktigt att alla delar harmoniserar med varandra vid ett Butt Lift. Ingen patient är den andre lik och resultatet varierar därefter. Generellt brukar man säga att ca 50% av volymen försvinner efter operationen. Direkt efter operationen är området svullet och de fettdepåer som överlever och blir permanenta är ca. 2/3. Dessa fettceller är som övriga fettceller i kroppen, vilket innebär att en viktuppgång kan öka rumpans volym och tvärtom.

På konsultationen

En operation föregås alltid av en konsultation hos en av våra plastikkirurger. Vid konsultationstillfället går ni igenom dina önskemål, förutsättningar samt vad som är möjligt att uppnå. Du kommer även ha möjlighet att få svar på alla dina frågor och få all information som behövs inför operationen.

Efter operation

När operationen är genomförd får du förband och gördel som ska användas i 2-4 veckor. Efter 1-2 veckor kommer du på återbesök för att ta eventuella stygn. De flesta kan återgå till arbetet efter ca 1 vecka och i många fall snabbare än så.

Hur går jag tillväga för att boka?

Om du är intresserad av en Brazilian Butt Lift är välkommen att boka in en konsultation hos en av våra plastikkirurger genom att klicka på länken nedan.


Boka konsultation online